Afbeelding
Archief RegiosportVeenendaal.nl
video

Terug naar 2010: GVVV verliest tumultueus duel van ARC en mist de topklasse

Rubrieken

VEENENDAAL Als redactie van RegiosportVeenendaal.nl, voorheen VeenendaalseKrant, zitten we in deze maanden van het jaar altijd midden in de Van Gent Finaleweken. Voor het tweede jaar op rij zijn competities echter afgebroken. Dus geen kampioenschappen en degradaties, geen nacompetitie en bekerfinales. En dus geen Finaleweken. Om dat gemis te compenseren blikken we de komende weken dagelijks terug naar een Finaleweken-moment van eerdere jaren.

Vandaag gaan we terug naar 12 juni 2010. GVVV moet uit in Alphen aan den Rijn een punt of meer pakken om zicht te blijven houden op de topklasse. De Veenendalers beginnen goed, maar komen niet op voorsprong. Dat lukt ARC later wel, vanaf elf meter wordt het 1-0. In de tweede helft komen de Veenendalers, die dan al met een man minder spelen, op gelijke hoogte en is de vreugde groot. GVVV vergeet echter de genadeslag toe te dienen. Een zondagsschot brengt ARC vervolgens tegen de verhouding in op 2-1 en als het even later ook nog 3-1 wordt is de droom uit voor GVVV.

,,We hebben goed gevoetbald, hard gewerkt en ook de kansen gehad. Op 2-1 hebben we dan vol de druk naar voren en dan valt de 3-1 nog, het mocht niet zo zijn vandaag”, reageert GVVV-aanvoerder Antonio Aguilar Aguilera voor onze camera. Hij had geen goed woord over voor de arbiter van dienst. ,,Dan hoor je niet thuis op dit niveau, dat kan niet.” Dat laatste vindt ook trainer Frans Koenen. ,,Natuurlijk hebben we zelf ook een paar kansen gemist die er honderd procent in moeten, maar verder doen een paar momenten ons de das om, een onterechte penalty tegen en een onterechte rode kaart.”

Bekijk hieronder de video uit 2010.


advertentie
advertentie
Afbeelding
Aanvangstijden laatste twee wedstrijden GVVV vervroegd 45 minuten geleden
Afbeelding
Internationale topteams bij 37e editie Veenendaal-Veenendaal 5 uur geleden
Afbeelding
Van Gent Finaleweken: Sportprogramma RegiosportVeenendaal.nl week 16 6 uur geleden
Afbeelding
Taoufik Adnane stopt na dit seizoen als voetballer in de hoofdmacht van GVVV 8 uur geleden
Leonie Nap en zoon Job komen samen over de finish
Van Gent Finaleweken: Bekijk alle uitslagen in het scorebord van RegiosportVeenendaal.nl 22 uur geleden
Afbeelding
Autobedrijf Braber topscorersklassement Veenendaal 23 uur geleden
Foto uit archief.
Van Gent Finaleweken: 't Speelkwartier met drie teams in halve finales schoolvoetbal Veenendaal gisteren