Afbeelding
Archief RegiosportVeenendaal.nl
video

Terug naar 2015: DOVO kan ‘Hoek-storm’ niet stoppen en loopt promotie mis

Rubrieken

VEENENDAAL Als redactie van RegiosportVeenendaal.nl, voorheen VeenendaalseKrant, zitten we in deze maanden van het jaar altijd midden in de Van Gent Finaleweken. Voor het tweede jaar op rij zijn competities echter afgebroken. Dus geen kampioenschappen en degradaties, geen nacompetitie en bekerfinales. En dus geen Finaleweken. Om dat gemis te compenseren blikken we de komende weken dagelijks terug naar een Finaleweken-moment van eerdere jaren.

Vandaag gaan we terug naar 2 juni 2015. De droom van de topklasse bracht DOVO deze avond naar Hoek. Dat de Veenendalers deze wedstrijd nog konden spelen hadden ze te danken aan het kleine wonder van een week eerder, toen Odin’59 met maar liefst 8-0 geklopt werd. Maar dat is leuk en aardig, in Zeeuws Vlaanderen begonnen beide ploegen weer gewoon op nul. En de opdracht was simpel. Alleen winst was genoeg om de finale van de nacompetitie te halen.

DOVO ging sterk van start en Jan Struijk tekende voor de 0-1. Niet veel later leek Serhat Koc de voorsprong te verdubbelen, maar de arbitrage had buitenspel geconstateerd. In de tweede helft een discutabel moment. Terwijl DOVO schreeuwde om een strafschop, maakte Hoek er in de tegenaanval 1-1 van. Het bleek de ommekeer in de wedstrijd. De thuisploeg ging op jacht naar de 2-1, pakte die voorsprong en liep uit naar 3-1. Het betekende het einde van de promotiedroom van DOVO.

,,We begonnen echt geweldig aan de wedstrijd, kwamen ook verdiend op 0-1. En daarna kwam de Hoek-storm opzetten en in de tweede helft konden we ze niet meer stoppen”, vertelde Bas Muller voor onze camera. En Rik van der Eerden had zich zijn afscheid anders voorgesteld: ,,We kunnen elkaar in de ogen kijken, we hebben er voor geknokt. Dat is voetbal. We hebben het fantastisch gedaan in de play-offs, maar dit is wel even zuur.”

Bekijk hieronder de video uit 2015.


advertentie
advertentie
Afbeelding
Motorcross op Kwintelooyen gaat niet door 13 uur geleden
Afbeelding
Overstap Luc Goudsblom naar De Merino's gaat niet door 20 uur geleden
Afbeelding
Korfballers SKF starten veldcompetitie met thuiswedstrijd 22 uur geleden
Afbeelding
Trainen als een profspeler: Ajax Camp strijkt weer neer bij GVVV 27 mrt, 11:00
Afbeelding
Sportprogramma RegiosportVeenendaal.nl week 13 27 mrt, 08:00
Alle deelnemende leden van Evolution Twirlteam komen in actie bij het 'largeteam Passion', dat op zondag het EK af mag sluiten.
Veenendaals twirlteam in actie op EK in Eindhoven 26 mrt, 12:02
Foto uit archief.
Meeste ploegen kruisfinales schoolvoetbal Veenendaal zijn bekend 26 mrt, 10:45