Afbeelding
Archief RegiosportVeenendaal.nl
video

Terug naar 2010: SKF klopt DVO in strijd om promotie naar ereklasse

Rubrieken

VEENENDAAL Als redactie van RegiosportVeenendaal.nl, voorheen VeenendaalseKrant, zitten we in deze maanden van het jaar altijd midden in de Van Gent Finaleweken. Voor het tweede jaar op rij zijn competities echter afgebroken. Dus geen kampioenschappen en degradaties, geen nacompetitie en bekerfinales. En dus geen Finaleweken. Om dat gemis te compenseren blikken we de komende weken dagelijks terug naar een Finaleweken-moment van eerdere jaren.

Vandaag gaan we terug naar 5 juni 2010, toen SKF en DVO in Veenendaal tegen elkaar streden voor promotie naar de ereklasse op het veld. SKF had dit seizoen al drie keer tegen DVO gespeeld en drie keer waren de Bennekommers de sterksten gebleken. In deze vierde ontmoeting van het seizoen viel het eindelijk de goede kant op voor de Veenendalers. 

Na een wat rommelige openingsfase was het SKF-speler Iwan Hazendonk die de Veenendalers op het goede spoor zette. SKF nam een voorsprongetje, maar doordat DVO zich terug knokte stond het halverwege weer gelijk. In het tweede bedrijf ging het aanvankelijk gelijk op, maar in het laatste deel van de wedstrijd was het opnieuw Hazendonk die SKF op voorsprong schoot en deze keer werd het verschil niet meer weggegeven: 18-14.

Met elf goals in de wedstrijd had Hazendonk een groot aandeel in de promotie van SKF naar de ereklasse. ,,Ja helemaal top dat ik dat op dit moment kan doen, in de laatste wedstrijd en tegen DVO. Het ging de laatste weken al aardig, het spel werd steeds beter. En als dan alles bij elkaar komt, zijn we een heel aardig team.”

Hester Heitink stond ons na afloop met gemengde gevoelens te woord voor de camera. Ze nam namelijk afscheid van SKF om te gaan spelen voor DVO. ,,Ik ben heel blij dat ik het hier goed heb kunnen afsluiten, met winst en promotie. Daar hebben we keihard voor gewerkt. Voor mij volgend jaar geen ereklasse nee, maar wel Korfbal League in de zaal en daar doen we het ook voor.”

Bekijk hieronder de video uit 2010.


advertentie
advertentie
Afbeelding
Aanvangstijden laatste twee wedstrijden GVVV vervroegd 1 uur geleden
Afbeelding
Internationale topteams bij 37e editie Veenendaal-Veenendaal 6 uur geleden
Afbeelding
Van Gent Finaleweken: Sportprogramma RegiosportVeenendaal.nl week 16 7 uur geleden
Afbeelding
Taoufik Adnane stopt na dit seizoen als voetballer in de hoofdmacht van GVVV 8 uur geleden
Leonie Nap en zoon Job komen samen over de finish
Van Gent Finaleweken: Bekijk alle uitslagen in het scorebord van RegiosportVeenendaal.nl 23 uur geleden
Afbeelding
Autobedrijf Braber topscorersklassement Veenendaal gisteren
Foto uit archief.
Van Gent Finaleweken: 't Speelkwartier met drie teams in halve finales schoolvoetbal Veenendaal 15 apr, 14:26