Afbeelding
Archief RegiosportVeenendaal.nl
video

Terug naar 2016: VRC promoveert via nacompetitie: ‘Misschien wel mooier dan de titel’

Rubrieken

VEENENDAAL Als redactie van RegiosportVeenendaal.nl, voorheen VeenendaalseKrant, zitten we in deze maanden van het jaar altijd midden in de Van Gent Finaleweken. Voor het tweede jaar op rij zijn competities echter afgebroken. Dus geen kampioenschappen en degradaties, geen nacompetitie en bekerfinales. En dus geen Finaleweken. Om dat gemis te compenseren blikken we de komende weken dagelijks terug naar een Finaleweken-moment van eerdere jaren.

Vandaag gaan we terug naar 4 juni 2016. VRC had het uitstekend gedaan in de competitie, maar miste de titel op een haar. Via de nacompetitie hadden de Veenendalers alsnog kans op promotie en daarvoor moest deze zaterdag, in de finale, gewonnen worden van Terschuurse Boys.

VRC had in de eerste helft moeite om door de stugge Terschuurse defensie te breken en doordat aan de andere kant een treffer wegens buitenspel werd geannuleerd, gingen de ploegen met 0-0 rusten. Invaller Stefan van Leeuwen brak in de tweede helft de wedstrijd open door een penalty te benutten. De treffer werkte bevrijdend voor VRC en de 2-0 van Mitch van den Berg liet niet lang op zich wachten. Terschuurse Boys, inmiddels gereduceerd tot tiental, maakte het duel in de slotfase toch weer spannend en in de laatste minuut kroop VRC door het oog van de naald. De 2-1 bleef staan en VRC had de promotie binnen.

,,Het nadeel van de nacompetitie is dat je niet weet hoe het gaat eindigen, maar als het dan toch lukt geeft het misschien wel meer voldoening dan het kampioenschap”, zegt trainer Kees van Rijswijk na afloop voor onze camera. ,,En dat is achteraf makkelijk lullen, maar als je de ontlading ziet... Fantastisch!”

Benieuwd wat Stefan van Leeuwen dacht toen hij de penalty nam? En waarover Van Rijswijk een boek schrijft? Bekijk de interviews in de video.

Bekijk hieronder de video uit 2016.


advertentie
advertentie
Afbeelding
Het familiegevoel van tennis- en padelvereniging Spitsbergen Kom bij de Club 9 uur geleden
Afbeelding
GVVV-trainer Gery Vink kijkt uit naar Panhuisderby: ‘Zesduizend man langs de lijn’ 13 uur geleden
Afbeelding
Annelies van Dijk ziet overal kansen en probeert wat nieuws: ‘Ik ga deze uitdaging graag aan’ 17 uur geleden
Afbeelding
Van de Zandschulp naar tweede ronde in Tel Aviv 27 sep, 21:16
Afbeelding
Rodny Hofman: ‘Gezonde haat en nijd is iets waar je als voetballer voor leeft!’ 27 sep, 10:15
Afbeelding
Sportprogramma RegiosportVeenendaal.nl week 39 27 sep, 08:08
Afbeelding
TPV Spitsbergen breekt door grens van duizend leden 26 sep, 20:04