Afbeelding
Archief RegiosportVeenendaal.nl
video

Terug naar 2009: Legendes nemen afscheid van VZC: ‘Het zal altijd mijn clubje blijven’

Rubrieken

VEENENDAAL Als redactie van RegiosportVeenendaal.nl, voorheen VeenendaalseKrant, zitten we in deze maanden van het jaar altijd midden in de Van Gent Finaleweken. Voor het tweede jaar op rij zijn competities echter afgebroken. Dus geen kampioenschappen en degradaties, geen nacompetitie en bekerfinales. En dus geen Finaleweken. Om dat gemis te compenseren blikken we de komende weken dagelijks terug naar een Finaleweken-moment van eerdere jaren.

Vandaag gaan we terug naar 23 mei 2009. Na een zeer succesvol seizoen, waarin de waterpolomannen van VZC onder meer de ManMeer-Cup wonnen, stond er nog een toetje op het programma. Een play-off voor promotie naar de hoofdklasse. VZC had een dag eerder in Leiden met 13-9 verloren en moest in Veenendaal proberen een derde duel uit het vuur te slepen. Dat lukte niet, VZC kwam er geen moment aan te pas en verloor in het Valleibad met 6-16.

Ondanks de nederlaag werd het toch een memorabele dag voor VZC, de ploeg nam namelijk afscheid van twee legendes. Speler Joachim van Schuppen had na twintig seizoenen zijn laatste wedstrijd gespeeld. ,,Ik had natuurlijk gehoopt dat het nu een mooiere uitslag was, maar na zo’n prachtig mooi seizoen denk ik dat je het heel mooi afsluit. Ik heb het met ontzettend veel plezier gedaan, die twintig jaar in heren 1. Fantastisch mooie tijd gehad, ik kan niet anders zeggen. VZC is een heel mooie club en het zal altijd mijn clubje blijven.”

Dat laatste beaamt André van Manen, die afscheid neemt van zijn rol als teammanager. Eigenlijk wilde hij al een jaar eerder stoppen, maar besloot toen nog een jaar door te gaan. ,,En dat werd een succesvol jaar ja. Het is een mooi toetje geworden, daar ben ik heel dankbaar voor.” Kenmerkend voor Van Manen is zijn fanatisme. ,,Ik vind altijd, als je ergens voor gaat dan moet je dat vol overgave doen. Dat heb ik altijd gedaan. Ik neem nu met veel plezier en veel voldoening afscheid.” 

Bekijk hieronder de video uit 2009.


advertentie
advertentie
Afbeelding
Veenendaals succes voor Deos bij finale in Ede 5 uur geleden
Afbeelding
Van Gent Finaleweken: Botic van de Zandschulp toont herstel in Madrid gisteren
Afbeelding
Van Gent Finaleweken: VZC sluit seizoen bijna perfect af; 'Ik ben zeker trots op de mannen' 24 apr, 15:17
Afbeelding
Paul Oostermeijer kiest voor langer verblijf bij DOVO 23 apr, 17:36
Marit van Rabenswaaij, Kaily Meerwijk,  Fien Cornelissen en trainers Michel Klok en Manja Moraal
Wisselend succes voor eredivisie turnsters in Den Haag 23 apr, 12:26
Quinty van Ingen,  Marleen Epskamp, Jayda Neervoort en Nevaeh Manuputty
Veenendaals succes tijdens NK turnen in Den Haag 23 apr, 10:00
Afbeelding
Van Gent Finaleweken: Sportprogramma RegiosportVeenendaal.nl week 17 23 apr, 09:02