Afbeelding
Archief RegiosportVeenendaal.nl
video

Terug naar 2016: ‘Broedermoord’ op Spitsbergen; VRC duwt Veenendaal uit de derde klasse

Rubrieken

VEENENDAAL Als redactie van RegiosportVeenendaal.nl, voorheen VeenendaalseKrant, zitten we in deze maanden van het jaar altijd midden in de Van Gent Finaleweken. Voor het tweede jaar op rij zijn competities echter afgebroken. Dus geen kampioenschappen en degradaties, geen nacompetitie en bekerfinales. En dus geen Finaleweken. Om dat gemis te compenseren blikken we de komende weken dagelijks terug naar een Finaleweken-moment van eerdere jaren.

Vanmiddag gaan we voor de tweede keer vandaag terug naar 14 mei 2016. Want wát voor middag hadden we daar op sportpark Spitsbergen! In een heuse Veenendaalse derby traden VRC en Veenendaal tegen elkaar aan. Met compleet tegengestelde belangen. VRC was nog volop in de titelstrijd verwikkeld, Veenendaal op haar beurt streed tegen rechtstreekse degradatie. Hoe dan ook, beide ploegen móésten winnen!

En dat leverde een heerlijk duel op. Waarin VRC tot twee keer toe een voorsprong nam, maar Veenendaal even zo vaak gelijk maakte. Even later maakte Tim Boogerds er zelfs, op grandioze wijze, 2-3 van. Veenendaal ontliep met deze stand rechtstreekse degradatie. Maar VRC nam geen genoegen met een achterstand en ging vol voor de winst. Het kwam op 3-3 en zelfs op 4-3. Veenendaal perste er nog een alles-of-niets offensief uit, maar wist het net niet meer te vinden. VRC profiteerde nog wel een keer van de ruimte en gooide het duel in het slot: 5-3.

Doordat CDW ook gewonnen had, werd VRC alsnog geen kampioen en wachtte voor de Veenendalers de nacompetitie. En omdat VCA wel won was Veenendaal rechtstreeks gedegradeerd. En dat kwam hard aan in het kamp van vv Veenendaal.

Bekijk hieronder de video uit 2016.


advertentie
advertentie
Afbeelding
Van Gent Finaleweken: Sportprogramma RegiosportVeenendaal.nl week 17 53 minuten geleden
Oussama el Azzouzi's 0-1 in de maak.
Oussama el Azzouzi scoort met fantastische omhaal voor Bologna tegen AS Roma 13 uur geleden
Jan van Willige.
Van Gent Finaleweken: keeper Jan van Willige verlaat GVVV ondanks eerdere verlenging toch 14 uur geleden
Afbeelding
Van Gent Finaleweken: Bekijk alle uitslagen in het scorebord van RegiosportVeenendaal.nl (video) 16 uur geleden
Afbeelding
Open trainingen bij VAV vallen in de smaak: 'Dit is voor herhaling vatbaar' (video) 17 uur geleden
Afbeelding
Autobedrijf Braber topscorersklassement Veenendaal 18 uur geleden
Afbeelding
Van Gent Finaleweken: Tennisser Van de Zandschulp treft Eubanks in Madrid 20 uur geleden