Afbeelding
Archief RegiosportVeenendaal.nl
video

Terug naar 2016: Hoe Brouwer, Van Meegdenburg en Ratelband GVVV de tweede divisie in hielpen

Rubrieken

VEENENDAAL Als redactie van RegiosportVeenendaal.nl, voorheen VeenendaalseKrant, zitten we in deze maanden van het jaar altijd midden in de Van Gent Finaleweken. Voor het tweede jaar op rij zijn competities echter afgebroken. Dus geen kampioenschappen en degradaties, geen nacompetitie en bekerfinales. En dus geen Finaleweken. Om dat gemis te compenseren blikken we de komende weken dagelijks terug naar een Finaleweken-moment van eerdere jaren.

Vandaag gaan we terug naar 14 mei 2016. GVVV moest van ver komen. Van heel ver. Op een gegeven moment stonden de Veenendalers zelfs voorlaatste in de topklasse, terwijl ze zo graag wilden promoveren naar de tweede divisie. Maar de inhaalrace werd ingezet. Good-old Dennis van Meegdenburg werd ‘van stal’ gehaald en uiteindelijk kon het tegen Rijnsburgse Boys gebeuren. Winst op eigen veld was genoeg voor promotie voor het team van John de Wolf.

Dat er spanning stond op dit duel bleek wel uit het begin, waarin GVVV stroef van start ging en de eerste kans voor de bezoekers was. Na die eerste fase kroop GVVV echter uit de schulp en ging het tempo omhoog. Maar precies op dat moment nam Rijnsburgse Boys alsnog de voorsprong. Door twee goals van Simon Brouwer, waarbij aan de tweede een fenomenale pass van Dennis van Meegdenburg vooraf ging, mocht GVVV echter toch met een voorsprong rusten.

De bevrijdende derde treffer viel echter niet in de tweede helft, en daardoor bleef het spannend. ‘Nagelbijtend’ spannend. ‘Vrouwen en kinderen eerst’-spannend. Maar een sessie met Emile Ratelband in aanloop naar dit duel (’Geloof in eigen kunnen’) miste zijn uitwerking niet. GVVV hield stand en won. Doelman Johan Jansen: ,,Dit is geweldig. Hier doe je het voor. Hier leef je het hele seizoen naar toe en dat het dan in zo’n wedstrijd mag eindigen is onbeschrijflijk.” 

Dat Simon Brouwer matchwinner werd, was ronduit prachtig. Het hele jaar stond hij buitenspel, was hij herstellende van een kruisbandblessure. Keihard werkte hij aan zijn herstel, tegen Rijnsburgse Boys stond hij voor het eerst weer in de basis. En hij besliste de wedstrijd, ‘op zijn Brouwers’. ,,Dit is geweldig. Als je zo’n jaar hebt gehad, dat je dan op het laatst nog zo belangrijk kan zijn. Het kan niet op.”

Bekijk hieronder de video uit 2016.


advertentie
advertentie
Dit jaar geen Hemelvaartscross op recreatiegebied
Kwintelooijen in Rhenen.
'De traditie van de Hemelvaartcross ter ziele? Mooi niet!' 55 minuten geleden
Afbeelding
Kom in beweging met de opstartgroepen van VAV in Veenendaal 3 uur geleden
Afbeelding
Sportprogramma RegiosportVeenendaal.nl week 13 3 uur geleden
Afbeelding
Motorcross op Kwintelooijen gaat niet door 18 uur geleden
Afbeelding
Overstap Luc Goudsblom naar De Merino's gaat niet door 28 mrt, 10:00
Afbeelding
Korfballers SKF starten veldcompetitie met thuiswedstrijd 28 mrt, 08:30
Afbeelding
Trainen als een profspeler: Ajax Camp strijkt weer neer bij GVVV 27 mrt, 11:00