Afbeelding
Archief RegiosportVeenendaal.nl
video

Terug naar 2012: Waar een kleine club als SV Panter groot in kan zijn

Rubrieken

VEENENDAAL Als redactie van RegiosportVeenendaal.nl, voorheen VeenendaalseKrant, zitten we in deze maanden van het jaar altijd midden in de Van Gent Finaleweken. Voor het tweede jaar op rij zijn competities echter afgebroken. Dus geen kampioenschappen en degradaties, geen nacompetitie en bekerfinales. En dus geen Finaleweken. Om dat gemis te compenseren blikken we de komende weken dagelijks terug naar een Finaleweken-moment van eerdere jaren.

Vandaag gaan we terug naar 12 mei 2012. ,,Aan het begin van het seizoen hadden we kampioensplannen, maar het is allemaal anders gelopen”, zei SV Panter-aanvaller Aron de Kaste na de wedstrijd tegen EDO voor onze camera. Want ondanks de grote plannen, streed de Veenendaalse ploeg tegen degradatie. In een onderling duel met EDO moest uitgemaakt worden wie zich in de vierde klasse zou handhaven en wie een stapje terug moest doen naar de vijfde klasse. 

Een échte finale dus en daar hebben de supporters van SVP een groot feest van gemaakt. Met vuurwerk, gezang en confetti werden de spelers op het veld verwelkomd. ,,Kippenvel”, aldus De Kaste. ,,Panter staat bekend als kleine club. Maar als je ziet hoeveel mannen en vrouwen hier staan om ons aan te moedigen, dat is gewoon geweldig.”

De aanmoedigingen verlamden de spelers van SV Panter niet. Integendeel. Het was vrijwel negentig minuten lang éénrichtingsverkeer, maar de doelpunten lieten lang op zich wachten. ,,We wisten dat die gasten ver zouden inzakken, maar we hebben het goed voetballend opgelost”, aldus Aron de Kaste na afloop. Zijn SV Panter won het duel met 3-0 en verzekerde zich daarmee van een nieuw seizoen in de vierde klasse.

Bekijk hieronder de video uit 2012.


Afbeelding
Afbeelding
Afbeelding
Afbeelding
advertentie
advertentie
Afbeelding
Van Gent Finaleweken: Botic van de Zandschulp verliest in München en duikelt uit de top-100 8 uur geleden
Afbeelding
DOVO's Lid van Verdienste Cees van Wijk overleden: 'Een echte rooie is ons ontvallen' 15 uur geleden
Afbeelding
Waar moet je zijn? Een rondje Veenendaal-Veenendaal in beeld (video) 17 uur geleden
Fenna Achterberg is hard aan het trainen: ,,Indoor ging voor mij vooral om het weer doen van wedstrijden. Outdoor wil ik laten zien wat ik echt waard ben.”
Fenna Achterberg kijkt na blessureleed weer vooruit: 'Naast weer pijnvrij kunnen sporten, wil ik ook prestaties laten zien' 20 uur geleden
NK Para-badminton in sporthal de Vallei
Van Gent Finaleweken: Nederlands Kampioenschap para-badminton komende zaterdag in Veenendaal gisteren
Afbeelding
Koningsspelen in Veenendaal afgelast in verband met slecht weer 17 apr, 15:30
Afbeelding
Tal van sporten op Koningsspelen voor scholieren in Veenendaal 17 apr, 14:05