Afbeelding
Archief RegiosportVeenendaal.nl
video

Terug naar 2010: DOVO wint beker voor tweede jaar op rij

Rubrieken

VEENENDAAL Als redactie van RegiosportVeenendaal.nl, voorheen VeenendaalseKrant, zitten we in deze maanden van het jaar altijd midden in de Van Gent Finaleweken. Voor het tweede jaar op rij zijn competities echter afgebroken. Dus geen kampioenschappen en degradaties, geen nacompetitie en bekerfinales. En dus geen Finaleweken. Om dat gemis te compenseren blikken we de komende weken dagelijks terug naar een Finaleweken-moment van eerdere jaren.

Vandaag gaan we terug naar 11 mei 2010. In de competitie verliep het seizoen 2009/2010 allerminst voorspoedig voor DOVO, nacompetitie moest de Veenendalers gaan behoeden voor degradatie. Maar eerst was er nog een bekerfinale, want in het bekertoernooi ging het wél lekker met de ploeg van Rob McDonald. De trainer had vooraf een goed gevoel over de finale tegen Zwaluwen’30. Een paar dagen eerder was namelijk gewonnen van GVVV in de Panhuisderby. ,,Dat geeft heel veel vertrouwen en als ik naar de jongens kijk, dan staan de koppies goed.”

Aanvankelijk leek er ook weinig aan de hand voor DOVO. De Veenendalers, als underdog gestart aan de wedstrijd, namen een 1-0 voorsprong en leken de klus te klaren. Maar in de laatste minuut maakte Zwaluwen, dat inmiddels was gereduceerd tot een tiental, toch nog gelijk. In de verlenging trok DOVO het duel echter toch naar zich toe. De Veenendalers scoorden drie keer en wonnen het duel met 4-1. De districtsbeker kon zo, voor het tweede jaar op rij, mee naar Veenendaal. Maar eerst was het tijd voor feest!

Bekijk hieronder de video uit 2010.


advertentie
advertentie
Quinty van Ingen,  Marleen Epskamp, Jayda Neervoort en Nevaeh Manuputty
Veenendaals succes tijdens NK turnen in Den Haag 1 uur geleden
Afbeelding
Van Gent Finaleweken: Sportprogramma RegiosportVeenendaal.nl week 17 2 uur geleden
Oussama el Azzouzi's 0-1 in de maak.
Oussama el Azzouzi scoort met fantastische omhaal voor Bologna tegen AS Roma 14 uur geleden
Jan van Willige.
Van Gent Finaleweken: keeper Jan van Willige verlaat GVVV ondanks eerdere verlenging toch 15 uur geleden
Afbeelding
Van Gent Finaleweken: Bekijk alle uitslagen in het scorebord van RegiosportVeenendaal.nl (video) 17 uur geleden
Afbeelding
Open trainingen bij VAV vallen in de smaak: 'Dit is voor herhaling vatbaar' (video) 18 uur geleden
Afbeelding
Autobedrijf Braber topscorersklassement Veenendaal 19 uur geleden