VZC-trainer Ritske van Wijk kreeg geen afscheid met promotie.
VZC-trainer Ritske van Wijk kreeg geen afscheid met promotie. Archief RegiosportVeenendaal.nl
video

Terug naar 2017: Eredivisiedroom VZC spat uiteen in kolkend Valleibad

Rubrieken

VEENENDAAL Als redactie van RegiosportVeenendaal.nl, voorheen VeenendaalseKrant, zitten we in deze maanden van het jaar altijd midden in de Van Gent Finaleweken. Voor het tweede jaar op rij zijn competities echter afgebroken. Dus geen kampioenschappen en degradaties, geen nacompetitie en bekerfinales. En dus geen Finaleweken. Om dat gemis te compenseren blikken we de komende weken dagelijks terug naar een Finaleweken-moment van eerdere jaren.

Vandaag gaan we terug naar 6 mei 2017. Na een sterke competitie mag VZC proberen om via promotie/degradatie wedstrijden de stap omhoog naar de eredivisie te maken. Op vrijdag verloren de Veenendalers echter het eerste duel van Brandenburg en dus moest er in het eigen Valleibad gewonnen worden voor een derde en beslissende wedstrijd. De ploeg van coach Ritske van Wijk ging echter niet goed van start en keek vrijwel de hele wedstrijd tegen een achterstand aan. In een kolkend Valleibad was het in de laatste periode alles of niets voor de Veenendalers en dat pakte goed uit. Gillian Rijnsaardt zorgde in de absolute slotfase voor de gelijkmaker. Strafworpen moesten de beslissing brengen en daarin trok Brandenburg aan het langste eind. Geen promotie voor VZC. Geen passend afscheid voor trainer Van Wijk. ,,Dat moet ik wel even een plekje geven. Dat komt nog wel, maar dat besef is er nog niet nu.”

Bekijk hieronder de video uit 2017.


advertentie
advertentie
Afbeelding
Van Gent Finaleweken: Botic van de Zandschulp verliest in München en duikelt uit de top-100 3 uur geleden
Afbeelding
DOVO's Lid van Verdienste Cees van Wijk overleden: 'Een echte rooie is ons ontvallen' 9 uur geleden
Afbeelding
Waar moet je zijn? Een rondje Veenendaal-Veenendaal in beeld (video) 11 uur geleden
Fenna Achterberg is hard aan het trainen: ,,Indoor ging voor mij vooral om het weer doen van wedstrijden. Outdoor wil ik laten zien wat ik echt waard ben.”
Fenna Achterberg kijkt na blessureleed weer vooruit: 'Naast weer pijnvrij kunnen sporten, wil ik ook prestaties laten zien' 15 uur geleden
NK Para-badminton in sporthal de Vallei
Van Gent Finaleweken: Nederlands Kampioenschap para-badminton komende zaterdag in Veenendaal 18 uur geleden
Afbeelding
Koningsspelen in Veenendaal afgelast in verband met slecht weer 17 apr, 15:30
Afbeelding
Tal van sporten op Koningsspelen voor scholieren in Veenendaal 17 apr, 14:05