Afbeelding
Archief RegiosportVeenendaal.nl
video

Terug naar 2014: DOVO weet met gewaagde zet degradatie te voorkomen

Rubrieken

VEENENDAAL Als redactie van RegiosportVeenendaal.nl, voorheen VeenendaalseKrant, zitten we in deze maanden van het jaar altijd midden in de Van Gent Finaleweken. Voor het tweede jaar op rij zijn competities echter afgebroken. Dus geen kampioenschappen en degradaties, geen nacompetitie en bekerfinales. En dus geen Finaleweken. Om dat gemis te compenseren blikken we de komende weken dagelijks terug naar een Finaleweken-moment van eerdere jaren.

Vandaag gaan we terug naar 3 mei 2014: Na een moeizaam seizoen in de hoofdklasse dreigt rechtstreekse degradatie voor DOVO. Bij het uitduel tegen Odin’59 zou het doek kunnen vallen... Zou, want het doek valt niet. Sterker nog, DOVO wint met 1-2 en daardoor is er ineens weer zicht op rechtstreekse handhaving. De manier waarop dat gebeurde, mag overigens gewaagd genoemd worden. Trainer Jeroen Peters slachtofferde zijn complete middenveld, met drie nieuwe middenvelders verscheen DOVO aan de aftrap in Heemskerk. DOVO-speler Tom Gesgarz was er ook door verrast, zo vertelde hij. Gesgarz trad trouwens flink schor aan voor onze camera. ,,Maar dat komt niet omdat ik gezopen heb hoor...” Even later legt Jeroen Peters uit waarom hij voor een nieuw middenveld koos.

Bekijk de video uit 2014 hieronder.


advertentie
advertentie
ZVC Veenendaal verloor vrijdagavond bij Be'79 en moet vrezen voor degradatie uit de Eredivisie. (Hier op archieffoto tegen ZVV Ede)
Van Gent Finaleweken: ZVC Veenendaal loopt rood aan in Berkel-Enschot; 'We begonnen niet goed aan de wedstrijd' 3 uur geleden
Archieffoto van vorig jaar.
Van Gent Finaleweken: Vier strafschoppenseries nodig in halve finales schoolvoetbal Veenendaal 16 uur geleden
Van links naar rechts: lid tc Stefan Wildeman, Mitch van den Berg en voorzitter Daan van Kleef.
Van Gent Finaleweken: aanvallende versterking voor VV Veenendaal 18 uur geleden
Afbeelding
Van Gent Finaleweken: Veenendaalse teams naar finales Olympic Moves 22 uur geleden
Arris Haalboom regelt alles rondom de vlaggenparade bij het eerste elftal en de pupil van de dag, maar hij doet nog veel meer bij DOVO.
De Vrijwilliger: Arris Haalboom is van alle markten thuis bij DOVO: 'Ze noemen me hier Manusje van alles' gisteren
Het cricketteam in India is ontzettend trots op de T-shirts van Triathlon Veenendaal.
Vrijwilligster Margo verrast cricketteam in India met shirts van Triatlon Veenendaal 19 apr, 10:10
Afbeelding
Van Gent Finaleweken: Sportprogramma RegiosportVeenendaal.nl week 16 19 apr, 08:32