VCV-speelster Denise Dear, na de handhaving in 2013.
VCV-speelster Denise Dear, na de handhaving in 2013. Archief RegiosportVeenendaal.nl
video

Terug naar 2013: Handhaving voor VCV-vrouwen door winst in Tilburg

Rubrieken

VEENENDAAL Als redactie van RegiosportVeenendaal.nl, voorheen VeenendaalseKrant, zitten we in deze maanden van het jaar altijd midden in de Van Gent Finaleweken. Voor het tweede jaar op rij zijn competities echter afgebroken. Dus geen kampioenschappen en degradaties, geen nacompetitie en bekerfinales. En dus geen Finaleweken. Om dat gemis te compenseren blikken we de komende weken dagelijks terug naar een Finaleweken-moment van eerdere jaren.

Vandaag gaan we terug naar 2 mei 2013. De volleybalvrouwen van VCV speelden een goed seizoen in de eerste divisie, nog nooit haalden ze zoveel punten op dit niveau. Helaas voor VCV haalden ook andere ploegen veel punten, waardoor de Veenendaalsen toch onderin eindigden. In het laatste competitieduel op 21 april tegen Sovoco kon VCV zich veilig spelen. Daarvoor moesten twee sets gewonnen worden en dat lukte niet. VCV verloor met 4-0 en dus moesten ze promotie/degradatie wedstrijden spelen. 

Het eerste duel in de p/d-serie werd gewonnen van Zaanstad en dus wisten de dames wat hen te doen stond in Tilburg. Winst tegen Sarto zou handhaving in de eerste divisie betekenen. Na een vrij moeizame eerste set kwamen de Veenendaalse speelsters in de tweede set helemaal los. Waar handhaving voor het grijpen leek, kwam de thuisploeg toch sterk terug. Even leek de spanning VCV in haar greep te krijgen, maar VCV herstelde zich en versloeg het degradatiespook zoals alleen VCV dat kan. ,,De spanning was er zeker wel. Je móét het vandaag doen, je hebt de kans op je veilig te spelen. De druk is er dan wel”, aldus Denise Dear. Maar VCV redde het dus wel. ,,Een heerlijk gevoel”, zei VCV-speelster Maureen Weernekers.

Bekijk de video uit 2013 hieronder.


advertentie
advertentie
Erik van de Weerd: ,,Ik doe graag iets voor de vereniging die mij ook veel heeft gegeven!"
De Vrijwilliger: Een leven lang waterpolo met Erik van de Weerd (VZC): 'De vereniging is een enorm warm nest' 44 minuten geleden
Dit jaar geen Hemelvaartscross op recreatiegebied
Kwintelooijen in Rhenen.
'De traditie van de Hemelvaartcross ter ziele? Mooi niet!' 2 uur geleden
Afbeelding
Kom in beweging met de opstartgroepen van VAV in Veenendaal 4 uur geleden
Afbeelding
Sportprogramma RegiosportVeenendaal.nl week 13 5 uur geleden
Afbeelding
Motorcross op Kwintelooijen gaat niet door 20 uur geleden
Afbeelding
Overstap Luc Goudsblom naar De Merino's gaat niet door 28 mrt, 10:00
Afbeelding
Korfballers SKF starten veldcompetitie met thuiswedstrijd 28 mrt, 08:30