Afbeelding
SKF Korfbal

Trainerspraat met Van Steenbergen (SKF): ‘We kunnen straks een rol van betekenis spelen in de hoofdklasse’

Rubrieken

VEENENDAAL In de rubriek ‘trainerspraat’ blikt de redactie van RegiosportVeenendaal.nl de komende periode terug met de voetbaltrainers van de Veenendaalse clubs. De coronacrisis gooide veel roet in het eten, maar dat betekent niet dat er achter de schermen niet gewerkt wordt.

door Jeroen van der Veer

,,We hebben een juiste match te pakken”, zegt Wouter van Steenbergen als hem wordt gevraagd naar zijn tot nu toe korte periode bij korfbalvereniging SKF. ,,De selectie is jong en gretig en dat ben ik zelf ook. Het is enorm fijn werken bij een vereniging die de stap omhoog wil zetten. Dit sluit naadloos aan bij mijn ambities.”

JONGE GROEP Het mag duidelijk zijn dat Van Steenbergen op zijn plek is in Veenendaal. De trainer had nog niet eerder een eerste team onder zijn leiding gehad en begon dit seizoen aan het avontuur. ,,Ik wist natuurlijk wel het een en ander van de club en had van te voren ook enkele gesprekken gevoerd. Daarnaast heb ik ook enkele wedstrijden via livestreams bekeken of later teruggekeken. Daardoor had ik al het idee dat dit een goede samenwerking kon worden.”
Zelf ziet hij zichzelf als opleider; iemand die spelers echt beter wil maken en waarbij ontwikkeling centraal staat. Daardoor is hij ook maar wat blij met de groep die hij aantrof aan het begin van dit ‘corona-seizoen’. ,,Al vrij snel was bekend met welke selectie ik kon werken, alleen ja; je merkte wel dat de groep redelijk onervaren was. Dat is totaal niet erg, maar was wel iets waar ik rekening mee moest houden.”

OVERWINNING OP DALTO Op het veld had Van Steenbergen één doel; meer punten behalen dan dat SKF het jaar daarvoor deed. Ondanks een moeizaam begin, waarbij de corona-maatregelen het werken niet makkelijk maakte, slaagde SKF daarin. ,,Maar”, is hij realistisch. ,,Dat ging niet zonder slag of stoot. We hebben onderling echt veel moeten praten. Er waren dan veel ups, maar ook downs. Maar goed, dat hoort er natuurlijk bij en niemand is daarvoor weggelopen.”

We hebben onderling echt veel moeten praten. Er waren dan veel ups, maar ook downHet mooiste resultaat boekte SKF voordat corona echt een streep zette door alle activiteiten: de overwinning op Dalto. ,,Dat gaf zoveel voldoening. Een bevestiging dat we op de goede weg waren. Dat wisten we wel, maar vaak hielden we het maar driekwart van de wedstrijd vol en verloren we in het laatste deel. Tegen Dalto was dat anders. Oké, zij hadden misschien niet hun beste dag... maar wij waren toen echt goed.”

METERS MAKEN De spelers en trainer maakten zich op voor het zaalseizoen, maar daaraan kunnen de dames en heren niet beginnen. De corona-crisis heeft daardoor een streep gezet en daar baalt Van Steenbergen van. ,,Laat ik wel duidelijk zijn: gezondheid is belangrijk, maar ik was erg graag met SKF aan het zaalseizoen begonnen. We hadden stappen gemaakt, wilde bovenin meedoen en hadden misschien wel mogelijkheden om voor promotie te spelen. Helaas kunnen wij nu onze woorden geen kracht bijzetten.”
Vooral voor de groep baalt hij, zegt hij nu hij alle tijd heeft om terug te blikken: ,,Op het veld speelden we vaak om niet te verliezen, zo eerlijk moet je zijn. In de zaal waren wij misschien wel de favoriet en dat speelt toch anders. De groep had dat nodig, want we worden alleen maar beter door meters te maken.”

Het moet voor spelers een eer zijn om in het eerste te mogen spelen. Dus ik kan mij zeker vinden in de ambitie van de clubTOEKOMST En dus kan Van Steenbergen alleen maar hopen dat er snel weer getraind mag worden, zodat de groep toch bezig kan zijn. Want tja, de club heeft het uitgesproken: SKF moet weer op een hoger niveau acteren. ,,Bij SKF horen verwachtingen en druk en dat is alleen maar goed. Het moet voor spelers een eer zijn om in het eerste te mogen spelen. Dus ik kan mij zeker vinden in de ambitie van de club.”

,,SKF kan -als deze groep bij elkaar blijft met enkele gerichte versterkingen- binnen drie jaar een rol van betekenis spelen in de hoofdklasse”, benadrukt Van Steenbergen. ,,Ja, echt. Schrijf dat maar op, hoor. Ons proces verloopt goed en kan versnelt worden als we eventuele versterkingen kunnen halen. Daar zijn we achter de schermen druk mee, al is het ook prioriteit om de huidige groep bij elkaar te houden. Slagen wij daarin, dan kunnen hier echt hele mooie dingen gebeuren.”

advertentie
advertentie
Erik van de Weerd: ,,Ik doe graag iets voor de vereniging die mij ook veel heeft gegeven!"
De Vrijwilliger: Een leven lang waterpolo met Erik van de Weerd (VZC): 'De vereniging is een enorm warm nest' 1 uur geleden
Dit jaar geen Hemelvaartscross op recreatiegebied
Kwintelooijen in Rhenen.
'De traditie van de Hemelvaartcross ter ziele? Mooi niet!' 3 uur geleden
Afbeelding
Kom in beweging met de opstartgroepen van VAV in Veenendaal 5 uur geleden
Afbeelding
Sportprogramma RegiosportVeenendaal.nl week 13 6 uur geleden
Afbeelding
Motorcross op Kwintelooijen gaat niet door 21 uur geleden
Afbeelding
Overstap Luc Goudsblom naar De Merino's gaat niet door 28 mrt, 10:00
Afbeelding
Korfballers SKF starten veldcompetitie met thuiswedstrijd 28 mrt, 08:30