Afbeelding
BDUmedia
De keuze van

De keuze van Amy Versteeg (De Merino’s): ‘Leuke herinneringen zijn belangrijker dan geld’

Rubrieken

VEENENDAAL De 14-jarige Amy Versteeg is voetbalster van De Merino’s dames 1 en zit op Het Perron. Sinds kort is zij met de dames op het veld actief en ze hebben met z’n allen de grootste lol. Doordat al het voetbal nu grotendeels stil ligt, heeft ze alle tijd om enkele prikkelende vragen te beantwoorden.

door Jeroen van der Veer

Wie van je medespelers is er beter in de derde dan in de eerste en tweede helft? ,,Zeker weten Lisa Teunissen, want die loopt tijdens de wedstrijd al te schreeuwen ‘straks gaan we zuipen!’.”

Wie ligt het meest bij de verzorger / verzorgster? ,,Nadat we een aantal wedstrijden hadden gespeeld, waren er al best veel blessures. Maar wij zijn blij dat we tegenwoordig een eigen fysiotherapeute hebben.”

Met welke teamgenoot zou je een dagje willen ruilen en waarom? ,,Ik zou wel met Emma Slotboom een dagje willen ruilen. Dan kan ik ook eens een keer een wijntje nemen, ik ben nu nog geen 18.”

Welke teamgenoot heeft de leukste bijnaam? Waar komt deze naam vandaan? ,,Dat is die van Romeé Roelofsen ze wordt vaak RORO genoemd, dit zijn de afkortingen van haar voor- en achternaam.”

Wat is de beste smoes die je ooit gebruikt hebt om ergens onderuit te komen? ,,Smoesjes? Die gebruiken wij niet, je doet mee of niet.”

Wie van je teamgenoten heeft de mooiste tattoo? ,,Bo van Verseveld, zij is de enige met een tatoeage.”

Wie heeft de meeste vedette-neigingen en welke trekjes heeft hij/zij dan? ,,Onze vedetten zijn nog in de maak. Volgend jaar zullen er wel een paar zijn denk ik.”

Met welke teamgenoot zou jij een perfecte vakantie kunnen hebben? ,,Met Nanda Kerseboom en Dian van de Pest toch een paar meiden van mijn eigen leeftijd. Wat zullen wij een lol hebben…”

Als je deze sport niet zou beoefenen, welke dan wel? En waarom? ,,Turnen, omdat ik dat al sinds me vijfde jaar doe.”

Welke speler van een andere ploeg zou je het liefst toevoegen aan je eigen team en waarom? Twee spelers van Odin; die meiden waren zo lang en heel snel en ze konden goed de bal over tikken.”

Wie is de ijdeltuit van de ploeg? ,,Romeé Roelofsen, omdat zij er altijd mooi uit ziet.”

Welke speler maakte de grootste (sport)blunder én wat ging er mis? ,,De botsing tussen mij en Nina de Jong, waardoor mij kruisbanden verdraaid waren. Waar zij niets aan kan doen want ik deed weer eens onhandig.”

Stel de ‘bel-Chinesen’ zijn actief in jouw competitie. Zou je voor 10.000 euro in de laatste minuut een eigen goal maken waardoor je net geen kampioen wordt? ,,Ik ben een teamplayer en ik zou mijn team niet in de steek laten voor een eigen goal. Liever een week lang feest. Leuke herinneringen zijn belangrijker dan geld.”

Wie heeft de allerleukste partner van jouw teamgenoten en mag wel wat vaker langs de lijn komen kijken? ,,Ik vind er geen één leuk genoeg. Er zit geen Leonardo DiCaprio tussen dus we wachten af.”

Voor welke beroemdheid zou jij je huidige vriend(in) inruilen? ,,Kasper Dolberg daar kan ik wel een leuk balletje mee trappen en ik denk dat hij wel een beschuitje lust.”

Wat is de mooiste sportuitspraak die je hebt gehoord? ,,Ik heb geen geheim van succes, gewoon je best doen, iets leuk vinden en goede mensen om je heen verzamelen want alleen kan je niks en met zijn allen kun je alles (Johan Cruijff).”

Als jij hoofdtrainer was; welke wijziging zou je direct doorvoeren? ,,Ik zou Lotte Maarschalkerweerd in de verdediging zetten. Ze is zo goed in verdedigen.”

Scoor je liever tien keer of geef je liever twintig keer een pass waaruit gescoord wordt? ,,Twintig keer een pass waaruit wordt gescoord en misschien maak ik er zelf ook nog wel één.”

Wie van jouw teamgenoten zou mee kunnen doen aan Temptation Island? ,,Fabienne Nijhuis en Romeé Roelofsen, zeker weten dat die de grootste lol daar gaan hebben.”

Is er nog een iemand in het team die het vermelden waard is vanwege een ‘bijzonder’ ander talent? ,,Amy van de Werken (we hebben 3 Amy’s J) omdat ze zo goed mensen kan begeleiden met blessures waaronder die van mij. Zij volgt de fysiotherapie opleiding.”

advertentie
Afbeelding
GVVV speelt oefenwedstrijd tegen IJsselmeervogels
Afbeelding
Dynamisch SKF beloont zichzelf niet: 'Het dubbeltje valt de verkeerde kant op al is het duidelijk dat we op de goede weg zitten'
Afbeelding
Veenendaal On Ice terug van weggeweest: 'Een fantastisch evenement voor Veenendaal en omgeving'
advertentie
Afbeelding
GVVV speelt oefenwedstrijd tegen IJsselmeervogels 13 uur geleden
Afbeelding
Dynamisch SKF beloont zichzelf niet: 'Het dubbeltje valt de verkeerde kant op al is het duidelijk dat we op de goede weg zitten' 27 sep., 09:30
Afbeelding
Veenendaal On Ice terug van weggeweest: 'Een fantastisch evenement voor Veenendaal en omgeving' 27 sep., 08:30
Afbeelding
Nationale korfbalteams Duitsland spelen opnieuw oefenwedstrijden bij SKF 26 sep., 15:28
Afbeelding
Sportprogramma RegiosportVeenendaal.nl week 39 26 sep., 07:23
Afbeelding
Actie ZVC Veenendaal voor Marokko brengt 2500 euro op 25 sep., 20:09
Afbeelding
Bekijk alle uitslagen in het scorebord van RegiosportVeenendaal.nl 25 sep., 18:45