Afbeelding
BDUmedia
De keuze van:

De keuze van Nina Sjoer (VCV): ‘Niemand voelt zich de ster van het team’

Rubrieken

VEENENDAAL De 26-jarige Nina Sjoer speelt al enkele jaren bij de dames van VCV en zij is helemaal gek van het volleybalspelletje. Zelf is ze werkzaam als fysiotherapeute in Wijk bij Duurstede, maar vond toch wat tijd om enkele prikkelende vragen te beantwoorden.

door Jeroen van der Veer

Wie van je medespelers is er beter in de derde dan in de eerste en tweede helft? ,,Misschien ben ik dat zelf wel... Ik heb Sportcafé West ondertussen op elk uur van de dag wel gezien. Verder is Anne Brouwer ook wel goed in blijven hangen tot in de late uurtjes.”

Wie ligt het meest bij de verzorger / verzorgster? ,,Dat zal nu Robyn van Donselaar geweest zijn. Haar enkels werkten nooit zo goed mee, ze zit nu nog steeds in het revalidatietraject. Gelukkig kunnen we altijd bij onze steun en toeverlaat Arie Brouwer (fysiotherapeut bij Fysiotherapie Scheepjeshof) terecht. Ook krijgen we de laatste weken opvallend veel ballen tegen onze neuzen, botsen we tegen elkaar.. Maar volleyballers kunnen wel tegen een stootje.”

Met welke teamgenoot zou je een dagje willen ruilen en waarom? ,,Hm, ik denk met Anouk Tekelenburg. Ze is nog maar 16 jaar, het lijkt mij voor een dagje wel weer eens leuk om op de middelbare school te zitten. Lekker op het scootertje touren. Oh, en ik wil ook wel eens weten hoe het is om zo hoog te springen.”

Welke teamgenoot heeft de leukste bijnaam? Waar komt deze naam vandaan? ,,Ik ga Marjolijn van Haarlem “Fifi” noemen, vanwege het hoge kefgeluidje dat haar kniebeschermers maken als ze over de grond glijdt.”

Wat is de beste smoes die je ooit gebruikt hebt om ergens onderuit te komen? ,,Op de middelbare school heb ik wel het een en ander aan smoesjes gebruikt.. Het waren altijd simpele, zoals de tandarts of ziek zijn. Een goede smoes is een simpele smoes.”

Wie van je teamgenoten heeft de mooiste tattoo? ,,Volgens mij is Tess van Schie de enige met een tatoeage. Dus dat moet de mooiste dan wel zijn, haha.”

Wie heeft de meeste vedette-neigingen en welke trekjes heeft hij/zij dan? ,,Niemand van ons eigenlijk. We zijn allemaal vrij nuchter en down to earth; niemand voelt zich de ster van het team.”

Met welke teamgenoot zou jij een perfecte vakantie kunnen hebben? ,,Met onder anderen Laurien van de Pol ga ik jaarlijks een weekend naar Ameland. Daar is elk jaar een beachvolleybaltoernooi waar veel mensen op af komen. Verder zou ik mij met Isabel Kuipers ook goed kunnen vermaken, vanwege de actieve en culturele interesse.”

Als je deze sport niet zou beoefenen, welke dan wel? En waarom? ,,Dan zou ik tennissen. Ik kijk altijd graag naar tennis op televisie; prachtige sport. Toen ik nog op school zat, keek ik met gemak de vijf uur durende finale van Australian Open midden in de nacht. Het heeft wel overeenkomsten met volleybal; het technische en tactische aspect, het proberen te lezen van de tegenstander en natuurlijk het apart staan van elkaar. Ik ben niet zo van de contactsporten.”

Welke speler moet je uit de buurt van het andere geslacht houden en waarom? ,,Is bij niemand nodig eigenlijk.”

Welke speler van een andere ploeg zou je het liefst toevoegen aan je eigen team en waarom? ,,Een Laura Dijkema (spelverdeelster NL team) willen we allemaal wel... Nee, ik heb veel vertrouwen in ons team zoals het nu is. We spelen al langer samen, kennen elkaars spel goed en ook buiten het veld is het supergezellig. Niks te klagen.”

Wie is de ijdeltuit van de ploeg? ,,Robyn van Donselaar en Anouk Tekelenburg besteden gemiddeld de meeste aandacht aan hun uiterlijk, denk ik. Maar we hebben geen make-updozen in ons team, daar zijn we te sportief voor.”

Welke speler maakte de grootste (sport)blunder én wat ging er mis? ,,Zelf mocht ik jaren geleden tijdens mijn debuut bij dames 1 (toen speelde ik nog in het 2e) serveren. Ik wilde volle bak gaan, maar serveerde de bal tegen de paal aan waardoor ‘ie keihard terug mijn kant op kwam...”

Stel de ‘bel-Chinesen’ zijn actief in jouw competitie. Zou je voor 10.000 euro in de laatste minuut een blunder maken waardoor je net geen kampioen wordt? ,,Nee, zeker niet. Ik zou trouwens ook veel te bang zijn dat ik gesnapt zou worden. Maar als team het winnende punt maken waardoor je kampioen wordt.. onbetaalbaar.”

Wie heeft de allerleukste partner van jouw teamgenoten en mag wel wat vaker langs de lijn komen kijken? ,,Laurien van de Pol natuurlijk. Alleen al omdat hij nooit komt kijken, terwijl hij zelf ook volleybalt. Komt ‘ie mooi mee weg nu we geen toeschouwers meer mogen hebben...”

Voor welke beroemdheid zou jij je huidige vriend(in) inruilen? ,,Die heb ik niet, dus dat is mooi makkelijk. Overigens zou ik niet graag daten met een beroemdheid. Ik houd niet van arrogantie. Al zou ik met Henry Cavill best een biertje willen drinken.”

Wat is de mooiste sportcliché die je hebt gehoord? ,,”Als wij de bal hebben, kunnen zij niet scoren.” Legendarisch natuurlijk. Al is het niet erg toepasselijk op volleybal.”

Als jij hoofdtrainer was; welke wijziging zou je direct doorvoeren? ,,Als wij een set onder de 10 houden, moet de trainer trakteren op patat. Zo deden we dat vroeger in de jeugd. Verder zou ik elke week tennis of chaosbal in de warming-up stoppen, dan beginnen we de training met een lach.”

Scoor je liever tien keer of geef je liever twintig keer een pass waaruit gescoord wordt? ,,Dan scoor ik toch liever tien keer. Dat ik 20 goede passes zou geven is sowieso al vrij onwaarschijnlijk, haha. Ik sta niet in de pass als diagonaal, dus scorend ben ik belangrijker.”

Wie van jouw teamgenoten zou mee kunnen doen aan Temptation Island? ,,Ik zou Isabel Kuipers wel willen zien meedoen als koppel. Niet dat ze ooit vreemd zou gaan, maar het lijkt me hilarische tv als allemaal gladde mannetjes haar proberen te verleiden en ze die op haar typisch droge wijze afwijst.”

Is er nog een iemand in het team die het vermelden waard is vanwege een ‘bijzonder’ ander talent? ,,Denise Juffer kan haar schouder semi uit de kom krijgen, Marjolijn van Haarlem lepelt haar kaassoufflé razendsnel uit en Laurien van de Pol is kampioen “ik doe maar één drankje hoor, maar stiekem worden dat er 6”. Zulke talenten kom je niet vaak tegen.”

Tot slot; wat is jouw favoriete opstelling met spelers met wie jij ooit hebt samengespeeld? ,,Hm, ik denk dat dat de huidige opstelling is: Marjolijn, Denise, Anne, Anouk, Isabel en Laurien. We zijn goed op elkaar ingespeeld en hebben aan een paar woorden genoeg. Dat is meer waard dan bijvoorbeeld alleen maar hardhitters hebben staan.”

advertentie
advertentie
Afbeelding
Korfballers SKF starten veldcompetitie met thuiswedstrijd 1 uur geleden
Afbeelding
Trainen als een profspeler: Ajax Camp strijkt weer neer bij GVVV 22 uur geleden
Afbeelding
Sportprogramma RegiosportVeenendaal.nl week 13 27 mrt, 08:00
Alle deelnemende leden van Evolution Twirlteam komen in actie bij het 'largeteam Passion', dat op zondag het EK af mag sluiten.
Veenendaals twirlteam in actie op EK in Eindhoven 26 mrt, 12:02
Foto uit archief.
Meeste ploegen kruisfinales schoolvoetbal Veenendaal zijn bekend 26 mrt, 10:45
Afbeelding
Ziekenhuis Gelderse Vallei en Sportservice De Vallei verlengen samenwerking: 'Volle kracht vooruit met het Leefstijlloket' 25 mrt, 18:51
Afbeelding
Bekijk alle uitslagen in het scorebord van RegiosportVeenendaal.nl 25 mrt, 17:21