Afbeelding
Yorn van Kleij
De keuze van

De keuze van Yorn Van Kleij: 'Het vrij zijn van korfbal beviel in het begin goed'

Rubrieken

VEENENDAAL De 23-jarige Yorn van Kleij is al enkele seizoenen een vast gezicht bij SKF en ook aankomend seizoen wil de korfballer van zich laten horen. Om daarop een voorproefje te nemen, neemt de facilitair medewerker en patiëntenvervoer in Ziekenhuis Gelderse Vallei de lezer van RegioSportVeenendaal mee in de keuken van SKF. 

door Jeroen van der Veer

Het coronavirus had én heeft iedereen flink in z’n macht. Ook jij kon een tijd niet sporten. Hoe was het om die vervelende loopoefeningen weer te moeten doen van je trainer? ,,Was voor mij geen probleem, want ik heb keihard getraind in de coronatijd. Easypeasy voor mij dus…."


Wat heb jij gedaan om fit te blijven toen teamsporten niet mogelijk was? ,,Dat was in het begin best lastig. Het vrij zijn van sporten/korfbal beviel in het begin erg goed en dat zorgde ervoor dat ik in het begin weinig heb gedaan."


Je hebt je teamgenoten inmiddels vast al gezien; wie had te maken met flink wat corona-kilo’s? ,,Bij Carly Matser (Yorn en Carly hebben een relatie, red) heb ik ze letterlijk erbij zien vliegen. Ondanks dat ik haar 24/7 zag, was het verschil al snel te zien."


Om de tijd te doden, hebben veel mensen social-media volgegooid met onzin. Wie van jouw teamgenoten had hier een handje van? ,,Lion van Klooster… Al die filmpjes en krantenberichten van heeuuul lang geleden..."


Door het virus leken we opeens het besef te krijgen hoe goed we het hiervoor hadden. Dingen die voorheen heel vanzelfsprekend waren, zijn dat nu opeens niet. Kan je eens een voorbeeld noemen wat jij vooral hebt gemist en/of mist? ,,Het zijn kleine dingen maar die mis je nu inderdaad echt. Even bij opa en oma op bezoek gaan, met vrienden een spelletje doen of gewoon simpelweg erop uit gaan."


Genoeg corona… tijd voor luchtige vragen; wie van jouw teamgenoten is het lievelingetje van de trainer? ,,Dit is Vera van Ekris. Hier is geen discussie over mogelijk."


Met welke teamgenoot zou jij een perfecte vakantie kunnen hebben? ,,Hier moet ik wel Carly op zeggen, anders krijg ik vanavond niks te eten."


Wie is het meest ijdel van je team? ,,Micha Batenburg a.k.a. de Föhn. De bijnaam zegt genoeg."


Met welke partner van jouw teamgenoot zou jij wel eens een beschuitje willen eten? Dat kan er maar één zijn. De partner van Peter van de Weetering. Schoonouders met zulke auto’s, wat wil je dan nog meer?"


Welke speler maakte de grootste (sport)blunder én wat ging er mis? ,,Die werd al gemaakt in tijdens de eerste wedstrijd, van het seizoen, in Antwerpen. Alain ter Horst sprong in bij de middenlijn en gaat door zijn enkel, met spoed naar het ziekenhuis in Antwerpen, komt terug in gips en staat een week later weer op het veld… Aanstelleritis of Belgisch wondergips?"


Stel de ‘bel-Chinesen’ zijn actief in jouw competitie. Zou je voor 10.000 euro in de laatste minuut een eigen goal maken in de kampioenswedstrijd? ,,Tuurlijk, beslissingen worden bij de KNKV toch niet serieus genomen. Vragen we een week later toch gewoon promotie naar de Hoofdklasse aan? Wie weet worden we dan wel ingeloot…."


Wat is de mooiste voetbalcliché die je het afgelopen seizoen hebt gehoord? ,,Ook de tweede helft beginnen we met 0-0."


Wie is de meest onderschatte stille kracht van jullie team? ,,Dat is Thijs van Ginkel. Het is alleen zo jammer dat zijn brommer zoveel herrie maakt."


Met welke speler zou je een dagje willen ruilen en waarom met hem? ,,Sytse de Jong. Dan ga ik kijken of ik in mijn eentje de wereld kan verbeteren."


Voor welke speler is extra toezicht nodig tijdens een avondje stappen? Evelien Schouten en Annely Flier. Zij krijgen het voor elkaar om zelfs op een rustige housewarming de wijn over de ‘nieuwe’ bank te gooien. De avond was pas net begonnen…"


Wie van je teamgenoten zou je absoluut niet mee willen nemen wanneer je een gezellig stapavondje wil? Alle dames… Als ik elke keer al die shotjes moet betalen, kost dat een vermogen #Rotterdam."


Met welke teamgenoot zou je wel van kwaliteiten willen wisselen? Welke kwaliteiten? ,,Mathijs van Vessem. Wat zou ik graag willen voelen hoe het is om echt loopvermogen te hebben."


Wie is (opvallend) vaak betrokken bij opstootje? ,,Dat ben ik denk ik zelf. Maar ach ik zoek ook altijd de grenzen op dus dan krijg je dat."


Welke teamgenoot heeft de leukste bijnaam? Waar komt naam die vandaan? ,,Alain ter Horst a.k.a. Natte Allie. Voor meer uitleg kan je mailen naar natteallie@gmail.com."


Is er nog een iemand in het team die het vermelden waard is vanwege een ‘bijzonder’ ander talent? ,,Wie anders dan Lion van Klooster… 60 bierviltjes in je muil douwen is toch wel een hele kunst."


Tot slot; als je van al jouw (ex-)teamgenoten een team mag formeren… welke spelers staan dan in jouw basisopstelling? ,,Heren: Dames: Leon Mulder - Annely Flier, Mathijs den Ouden - Carly Matser, Menno van der Neut - Ilse van Ekris, Yorn van Kleij - Sarah van der Meer."

advertentie
advertentie
Afbeelding
Overstap Luc Goudsblom naar De Merino's gaat niet door 5 uur geleden
Afbeelding
Korfballers SKF starten veldcompetitie met thuiswedstrijd 6 uur geleden
Afbeelding
Trainen als een profspeler: Ajax Camp strijkt weer neer bij GVVV 27 mrt, 11:00
Afbeelding
Sportprogramma RegiosportVeenendaal.nl week 13 27 mrt, 08:00
Alle deelnemende leden van Evolution Twirlteam komen in actie bij het 'largeteam Passion', dat op zondag het EK af mag sluiten.
Veenendaals twirlteam in actie op EK in Eindhoven 26 mrt, 12:02
Foto uit archief.
Meeste ploegen kruisfinales schoolvoetbal Veenendaal zijn bekend 26 mrt, 10:45
Afbeelding
Ziekenhuis Gelderse Vallei en Sportservice De Vallei verlengen samenwerking: 'Volle kracht vooruit met het Leefstijlloket' 25 mrt, 18:51