Koen Hagelstein in zijn periode bij DOVO. Momenteel is hij doelman van De Merino's.
Koen Hagelstein in zijn periode bij DOVO. Momenteel is hij doelman van De Merino's. Jeroen van den Berg
De keuze van

De keuze van Koen Hagelstein: 'Pater het meesterbrein van De Merino's'

Rubrieken

VEENENDAAL De 24-jarige Koen Hagelstein verkaste in het verleden van DOVO naar De Merino's en daar is hij helemaal opgenomen in de groep. De doelman stond afgelopen seizoen vrijwel altijd in de basis en mede daarom is het tijd om hem eens wat vragen te stellen in de rubriek 'De keuze van'.

door Jeroen van der Veer

Het coronavirus heeft iedereen in z’n macht. Ook jij kon nu niet meer sporten. Begon je al die vervelende loopoefeningen van je trainer al te missen? ,,De loopoefeningen kan ik altijd mooi ontwijken onder het genot van een keeperstraining. Helaas schittert de nieuwe keeperstrainer, in zijn eerste week al, door afwezigheid, waardoor helaas de nodige meters al zijn afgelegd."

Wat doe jij nu allemaal om toch nog een beetje fit te blijven? ,,Ik ben blij dat de trainingen weer zijn opgestart. Ik had dit jaar namelijk net het goede voornemen om naar de sportschool te gaan. Zit het ook niet mee dat die zo lang dicht moeten blijven. Gelukkig is de start van de competitie nog een eind weg. Dat verplicht thuis zitten gaat je niet in de koude kleren zitten."

Welke teamgenoot is straks tonnetjerond op het veld te bewonderen als we weer aan teamsporten mogen doen? ,,Ik heb ze van de week al even mogen bewonderen. Pim Gardien en Aron de Koning zagen er weer uit om door een ringetje te halen."

Welke teamgenoot plaatst nu alleen maar onzinnige dingen op social-media om de tijd te doden? ,,De Snapchats van Jos Henken beginnen nu wel de strot uit te komen. Die ziet thuiswerken volgens mij als klussen in de tuin en ons  lastigvallen met bezwete selfies. Hij zegt dat hij dan een rondje hard gelopen heeft, maar ik denk dat het uitlaten van zijn hond al te vermoeiend voor hem is."

Door het coronavirus staat alles even stil, lijkt het wel. Dingen die voorheen heel vanzelfsprekend waren, zijn dat nu opeens niet. Kan je eens een voorbeeld noemen wat je nu vooral erg mist? ,,De gezelligheid op de terrassen, in de stad en op de club zijn de dingen die ik het meeste mis. Gezellig even een bakkie doen, beetje ouwehoeren op het veld of even lekker uit eten gaan."

Genoeg corona, tijd voor luchtige vragen. Met welke ploeggenoot zou jij een perfecte vakantie hebben? ,,Oud-teamgenoot en huisgenoot Lester Scholte. Lekker met de wagen naar Zuid-Frankrijk. Een beetje rond toeren door de wijnvelden en de chateaus afstruinen naar de beste wijntjes van de regio."

Wie is het lievelingetje van de trainer? ,,Dat kan niemand anders zijn dan onze aanvoerder Jos Henken. Naar de woorden van de trainer; ‘je bent zo goed als je beste wedstrijd’, presteert Jos 1 keer in het jaar en teert hij hier de rest van het seizoen op. Fijn dat hij nog een jaar blijft om dit te etaleren."

Welke (top)sporter was vroeger je held of voorbeeld? ,,Edwin van de Sar. Het ziet er allemaal niet zo elegant uit, maar hij houdt ze wel tegen."

Wie is het meest ijdel in je team? ,,Marley Berkvens (DOVO) kon er altijd wel wat van. Botje kwam altijd als een van de laatste het veld op, omdat er nog een paar plukjes niet helemaal juist zaten voor de foto. Na afloop werd Louis Vuitton- tas erbij gepakt om ook in de kantine en businessclub te flaneren."

Wie is de meest onderschatte stille kracht van jullie team? ,,Ongetwijfeld Erik Pater. Niet alleen omdat hij af en toe nog vrijwillig de keepershandschoenen aantrekt. Voornamelijk omdat hij toch wel het tactisch meesterbrein van de Merino’s is. Altijd een scherp tactisch plan, de rust zelve op de bank en na afloop een nuchtere analyse. Niks voor niks dat de nieuwe trainer hem er graag bij wilt houden. Al weet ik niet of hij hier veel keuze in had…"

Met wie zou jij een dag willen ruilen? ,,Ik zou nog wel een dag met een van onze studenten/scholieren willen ruilen. Doen alsof je heel druk bent en het allemaal zwaar hebt, maar eigenlijk gewoon de hele dag liggen te chillen en FIFA spelen. Mooie tijden."

Als jij de trainer was, welke wijziging zou je doorvoeren? ,,Ik zou eerst Joop de Bruin maar eens op de bank zetten. Als je ziet hoe vaak hij wegkomt met de smoes 'ik moest tot laat werken', 'ik mag niet van maatje Bloo', 'de tunnel was open', 'ik dacht dat we er pas een halfuur later hoefde te zijn', 'of gewoon dingen'...is absurd. Het zou goed voor hem zijn om wat Zuid- Amerikaans temperament achter zijn broek aan te krijgen."

Voor welke speler is extra toezicht nodig tijdens een avondje stappen? ,,Patrick Paschedag en Aron Veldhuizen. Patrick heeft het altijd wel met iemand aan de stok. Je hoeft hem maar verkeerd aan te kijken op het toilet en je bent de Sjaak. Maar ook Aron Veldhuizen kan wel een begeleider gebruiken. Die kan hem de tegenhouden als die in overvolle kroegen; FEYENOORD, FEYENOORD begint te scanderen, nadat ze niet met hem op de foto willen."

Wie van je teamgenoten zou je absoluut niet mee willen nemen wanneer je een gezellig stapavondje wil? ,,Voor een lange gezellige avond zou ik Ariën Bakkenes toch thuis moeten laten. Ariën is altijd snel ‘gezellig enthousiast’. Voordat je het weet laat hij zien welke acrobatische bewegingen die wel niet kan. Voor Ariën geldt, zijn avonden zijn net als zijn postuur; kort maar krachtig."

Met welke partner van jouw teamgenoot zou jij wel eens een beschuitje willen eten? ,,De beschuitjes smaken thuis het lekkerste. Er is geen behoefte aan afgelikte beschuitjes."

Aan wie zou jij je autosleutel nooit uitlenen? ,,Ruben Rentenaar, fietsen is al lastig genoeg voor die jongen."

Met welke teamgenoot zou je wel van kwaliteiten willen wisselen? Welke kwaliteiten? ,,Mitchell de Zwart (DOVO): Mitchell kon het maken om 90 minuten lang niet te coachen, iets te zeggen of naar coaching te luisteren. Voor een jongen die buiten het veld geen minuut stil kan zijn en alles oppikt, is dit een uitzonderlijke kwaliteit. We hadden het liever andersom gezien."

Wie is het meest actief in jullie groeps-whatsapp? ,,Momenteel komen de oudjes steeds meer los. Scheers, Huib en assistent-trainer Ryan Holman zijn in de tijden van het thuiszitten heel creatief met fruitraadseltjes en ludieke bingo’s."

Wie is (opvallend) vaak betrokken bij opstootje? ,,Dezelfde assistent-trainer. Hoe vaak hij afgelopen seizoen wel een kaart voor duwen of praten heeft gehad is ongekend. Ik ben benieuwd hoe hij volgend jaar op de bank zit."

Welke teamgenoot heeft de leukste bijnaam? Waar komt naam die vandaan? ,,Er zijn er twee die de titel Zaagmans kunnen dragen. Als je rond een uur of 8 wakker wordt van een stevig geronk, weet je dat deze mannen net het kussen hebben geraakt."

Hoe ziet jouw wedstrijdvoorbereiding eruit? Heb je rituelen? ,,Niks bijzonder. Rustig ontbijten in de trein, met een bakje koffie bij de vergeten glorie van het tweede kijken en dan zelf lekker een balletje trappen."

Is er nog een iemand in het team die het vermelden waard is vanwege een ‘bijzonder’ ander talent? ,,Matthieu van Laar beschikt naast een fantastische tackle ook nog wel over een gouden keeltje. Iets waar ik wel jaloers op ben…"

Tot slot; als je van al jouw (ex-)teamgenoten een team mag formeren… welke spelers staan dan in jouw basisopstelling?

Erwin Huybens (niet vanwege zijn kwaliteiten, maar anders wordt het nog een lang jaar)
Ariën Bakkenes
Pim Gardien
Jos Henken
Mitchell de Zwart
Matthieu de Laar
Marley Berkvens
Joop de Bruin
Aron Veldhuizen
Aron de Koning
Lester Scholte (DVSU)

FC Bakzitten: Tarik El Khoulati, Leon Toonen en ondergetekende. 

advertentie
advertentie
Afbeelding
Sportprogramma RegiosportVeenendaal.nl week 48 3 uur geleden
Afbeelding
'Veel spannende wedstrijden bij Hang On Run 2023' 6 uur geleden
Afbeelding
Groene stroom voor de sportvoorzieningen van de gemeente Veenendaal 11 uur geleden
Afbeelding
GVVV enkele weken zonder Quiermo Dumay 23 uur geleden
Afbeelding
Bekijk alle uitslagen in het scorebord van RegiosportVeenendaal.nl 27 nov., 17:09
Afbeelding
GVVV in rouw door overlijden vrijwilligster Agaath Hocqué: 'Dit slaat in als een bom' 27 nov., 14:22
Afbeelding
Autobedrijf Braber topscorersklassement Veenendaal 27 nov., 13:55