Afbeelding
Ted Walker
De keuze van

De keuze van Van Stempvoort: 'Ik ben nu ook assistent leerkracht'

Rubrieken

VEENENDAAL De 39-jarige William van Stempvoort houdt wel van een feestje, maar tijdens Koningsdag is ook hij thuis. Het voetbaldier uit Veenendaal was afgelopen seizoen teammanager bij SV Panter en heeft aankomend seizoen geen officiële functie bij een club. Tijd om hem eens flink wat vragen voor te leggen.

door Jeroen van der Veer

Het coronavirus heeft iedereen in z'n macht. Wat doe jij nu allemaal om toch nog een beetje fit te blijven? ,,Zelf probeer ik wekelijks een aantal keren hard te lopen of te fietsen op de racefiets op recreatief niveau."

Welke speler van SV Panter is straks tonnetjerond op het veld te bewonderen als we weer aan teamsporten mogen doen? ,,Ik denk dat Dennis Diepeveen (Happie) deze prijs gaat pakken. Maar hij is ook één van de weinige jongens die zwaar lichamelijk werk doet, wat doorgaat. De meeste jongens heb ik al zien hardlopen, fietsen, gym in of gewoon 11 uur per dag werken."

Hoe ziet jouw dag er nu globaal uit? Kan je ons eens meenemen daarin? ,,Meestal voor 7 uur word ik gewekt door één van mijn dochters, kort daarna sta ik op, douchen, hond uitlaten, kort ontbijten en dan of aan het werk of lesgeven aan Esmee. Ik ben nu ook assistent leerkracht…haha. Tussen de middag eten we samen en dan wisselen we. Mijn vrouw werkt in een vitaal beroep en maakt op dit moment de drukste periode mee. Dus we wisselen werken en lesgeven af. In de avond doe ik niet zoveel meer: tv kijken of een boekje lezen. Van Reggi van den Heuvel en Ronald de Roos heb ik mooie boeken gekregen."

Welke teamgenoot plaatst nu alleen maar onzinnige dingen op social-media om de tijd te doden? ,,Eigenlijk niemand, maar ik zie wel dingen van de nieuwe assistent (Alfred Lieuwen) of Gerard van de Pavert voorbij komen waarvan ik denk: die hebben echt niks te doen tijdens het werk."

Door het coronavirus staat alles even stil, lijkt het wel. Dingen die voorheen heel vanzelfsprekend waren, zijn dat nu opeens niet. Kan je eens een voorbeeld noemen wat je nu vooral erg mist? ,,Gewoon even naar familie of vrienden toe of gezellig met het gezin ergens heen. Een ijsje, de dierentuin, even in de tuin biertje of BBQ. Dat mis ik wel ja...ik ben echt een gezelligheidsdier."

Genoeg corona, tijd voor luchtige vragen. Met welke ploeggenoot zou jij een perfecte vakantie hebben? ,,Ik denk Reggi van den Heuvel, Robin de Rooij, Bart Juffer of Stefan Lodder. Met de eerste ga ik al regelmatig sporten en delen we veel dezelfde meningen. Met Robin zou ik meer levensfilosofie krijgen denk ik, die weet veel en denkt diep over de materie na. Met Bart Juffer hoef ik alleen maar zijn programma te volgen, want alles wat niet van Bart is…bestaat niet of is niet waar. En met Stefan Lodder zou ik het meest relaxt zijn. Die is zo rustig, lacht altijd en maakt zich nooit druk."

Wie is het lievelingetje van de trainer? ,,Ik denk dat we (Bertho en ik) niemand voortrekken. Ik vind ze allemaal prima gasten, met de een heb je iets meer dan met de ander. We hebben wel met Aron de Kaste heel veel geduld en als hij fit is, staat hij als eerste op papier. Hij is gevaarlijk en een extra wapen, alleen hij is bijna niet fit geweest…"

Welke (top)sporter was vroeger je held of voorbeeld? ,,John de Wolf. Had ik zelfs posters van. Totdat ik hem twee jaar geleden sprak en het tegen hem zei. Ik heb zelden iemand zo hard zien lachen. Gelukkig was hij lekker los vanwege zijn kampioenschap met SV Spakenburg. Ik ging zelf ook altijd voorop in de strijd. Ben niet technisch, moet het van hard werken, goede trap, inzicht en koppen hebben. Dus redelijk hetzelfde beeld als mijn idool."

Wie is het meest ijdel in je team? ,,Aron de Kaste, die slijt denk ik wel vier potjes per jaar. Ook als hij niet fit is. Kijkt altijd in de spiegel voor en na de wedstrijd, tijdens de rust en op de wc in de 3e helft. Zelfs een haarbandje is hem niet vreemd."

Wie is de meest onderschatte stille kracht van jullie team? ,,Ik denk dat we Ron Juffer wel gemist hebben nadat hij voor werk naar Oostenrijk ging, vooral voetballend. Jos van der Wilt en Peter Doornenbal liggen goed in de groep en als seniors regelen ze veel wat we niet zien."

Met wie zou jij een dag willen ruilen? ,,Yannic van de Bovenkamp. Ik zou weleens zo gespierd willen zijn, dom willen lullen en ook nog denken dat ik grappig ben. Al zou ik ook wel met Romano Versteegen willen ruilen, volgens mij heeft die ook een topleven. Ik heb iemand nog nooit geblesseerd zien raken met FIFA…"

Als jij de trainer was, welke wijziging zou je doorvoeren? ,,Bertho van Neerbos is een vakkundige trainer, die hoef je niks te leren. Hij is meer dan ingelezen met periodisering en voetbalintelligentie. Hij is alleen wel erg gedreven voor een vierdeklasser. Niet dat dat erg is, maar die jongens spelen soms niet voor niets bij SVP. De ene omdat hij met werk zit en niet volledig kan trainen. De ander omdat dit zijn hoogste niveau is. Wel zou ik de spelers iets willen laten inzien: de trainers hebben ook weleens geen zin, maar moeten er altijd zijn. Ziek, geen zin of bij slecht weer…"

Voor welke speler is extra toezicht nodig tijdens een avondje stappen? Mike en Kevin Willemse. Die drinken volgens hun moeder te weinig. Dus moeten we wel zorgen dat ze genoeg vocht krijgen, anders ligt er kramp op de loer. Ik denk dat Corrie er anders over denkt…"

Wie van je teamgenoten zou je absoluut niet mee willen nemen wanneer je een gezellig stapavondje wil? ,,Iedereen mag mee, hoe meer zielen…hoe leuker de sfeer. Het is echt een hele leuk groep. Ook mooie mix tussen jong, oud, andere afkomsten. Gezellig en zonder wanklank. Alleen daar zit ook direct het probleem…met 20 ideale schoonzonen wordt je geen kampioen."

Met welke partner van jouw teamgenoot zou jij wel eens een beschuitje willen eten? ,,Hahaha…met allemaal wel! Maar het liefst met de moeder (Emmy) van Ron en Bart Juffer, dan heb je tenminste kwaliteitseten, gezellige gesprekken en zit je vol."

Aan wie zou jij je autosleutel nooit uitlenen? ,,Nou Gert-Jan van Ginkel niet, die rijdt zo hard met elke auto dat je hoopt dat de auto nog heel terug komt. Hij heeft nog nooit een ongeluk gehad..."

Met welke teamgenoot zou je wel van kwaliteiten willen wisselen? Welke kwaliteiten? ,,Youri Wiesman, die kan volgens zichzelf alles. Hij weet het ook allemaal al. Lijkt mij een heerlijk gevoel. En met Kevin Krikke, die geniet zo van zijn gezin."

Wie is het meest actief in jullie groeps-whatsapp? ,,Dat was ikzelf, dus ben benieuwd wie dit over gaat nemen. Uiteraard alleen maar positieve zaken die betrekking hebben op informatie delen."

Wie is (opvallend) vaak betrokken bij opstootjes? ,,Opmerkelijk is dat Bart Juffer altijd dichtbij is. Maar als huisarts ben je op dat moment ook eerste aanspreekpunt, dus begrijpelijk. Verder is het temperament van Luca Inzitari ook mooi, lekker Italiaans."

Welke teamgenoot heeft de leukste bijnaam? Waar komt naam die vandaan? Happie (Dennis Diepeveen), die houdt erg van lekkere snacks. We hebben zelfs trainingsshirts met zijn naam achterop en nummer 1 (doelman)."

Hoe ziet jouw wedstrijdvoorbereiding eruit? Heb je rituelen? ,,Nou beetje hetzelfde als hoe mijn dag nu is, alleen dan ging ik rond 12 uur naar de club. Bakkie doen, 2 tosti's met Joppiesaus, kleding en ballen checken en dan de boel mede aansturen. Na afloop een pilsie en goed veel frituur met saus en dan naar mijn gezin."

Is er nog een iemand in het team die het vermelden waard is vanwege een 'bijzonder' ander talent? ,,Harmen Diepgrond, die heeft gewoon heel veel talent. Helaas is het dit jaar er niet uitgekomen. Zo'n aardige gozer, die zo graag wil, maar zo lastig scoorde. Hij bleef maar oefenen, helaas zonder groots resultaat. Maar de druk is er nu af, volgend jaar maakt hij er minimaal twaalf. En ik vergeet bijna de jongen die een speciaal plekje in mijn hart heeft: Gerrold van Geenhuizen. Dit jaar veel blessures gehad, dat is jammer. Hij is (mits fit) een ideale spits en scoort op belangrijke momenten. Hoe meer druk, des te beter hij is. Hij is een gevoelige jongen met een grote mond, maar daarin treffen we elkaar."

Tot slot; als je van al jouw (ex-)teamgenoten een team mag formeren… welke spelers staan dan in jouw basisopstelling. ,,Lastige, heb met veel goede spelers mogen spelen…kan wel 3 teams opstellen. Maar we gaan het proberen:
Doel: Bart van Engelenburg
Achterin: Erik Pater, Antonio Aguilar Aguilera, Mickael Bouman en Stefan van de Bovenkamp
Midden: Michel Floor, Marco de Jager en Moslin Adnane
Voorin: Wilco Kooiker, Masato Hayashi en Harold van de Scheur
 

advertentie
advertentie
Afbeelding
Van Gent Finaleweken: Botic van de Zandschulp toont herstel in Madrid 5 uur geleden
Afbeelding
Van Gent Finaleweken: VZC sluit seizoen bijna perfect af; 'Ik ben zeker trots op de mannen' 10 uur geleden
Afbeelding
Paul Oostermeijer kiest voor langer verblijf bij DOVO 23 apr, 17:36
Marit van Rabenswaaij, Kaily Meerwijk,  Fien Cornelissen en trainers Michel Klok en Manja Moraal
Wisselend succes voor eredivisie turnsters in Den Haag 23 apr, 12:26
Quinty van Ingen,  Marleen Epskamp, Jayda Neervoort en Nevaeh Manuputty
Veenendaals succes tijdens NK turnen in Den Haag 23 apr, 10:00
Afbeelding
Van Gent Finaleweken: Sportprogramma RegiosportVeenendaal.nl week 17 23 apr, 09:02
Oussama el Azzouzi's 0-1 in de maak.
Oussama el Azzouzi scoort met fantastische omhaal voor Bologna tegen AS Roma 22 apr, 20:28