Afbeelding
Jacques Jullens / DOVO
De keuze van

De keuze van Joene (DOVO)

Rubrieken

VEENENDAAL Wie kent in Veenendaal Joene niet? De goedlachse Veenendaler is vaste gast bij DOVO en Jeroen van den Berg is naast fanatiek supporter ook nog eens nauw betrokken bij het eerste elftal. Hoog tijd om via de 36-jarige medewerker financiële administratie bij een woningcorporatie eens wat vragen te stellen.

door Jeroen van der Veer

Het coronavirus heeft iedereen in z'n macht. Niemand kan nu in teamverband sporten. Aan jou hoef ik niet te vragen of je de loopoefeningen al mist, hé? ,,Ik heb loopoefeningen altijd al verschrikkelijk gevonden. Dus missen? Nee, absoluut niet."

Wat doe jij nu allemaal om toch nog een beetje bezig te blijven? ,,Thuiswerken, Netflix, eten, drinken, FIFA20 en ja... ook een beetje aan de apparaten hangen."

Welke speler van DOVO is straks tonnetjerond op het veld te bewonderen als we weer aan teamsporten mogen doen? ,,Yannick Zeeman! Die jongen gaat elke dag uiteten. Nu hij niet meer voetbalt zal het vetpercentage wel een fikse uitschieter hebben. Lars Middelwijk zie ik veel schilderen, dus zijn bovenarmen zullen wel in goede conditie zijn."

Hoe ziet jouw dag er nu globaal uit? Kan je ons eens meenemen daarin? ,,Sta rond een uur of 11 op. Even ontbijten, werken en daarna potje FIFA20. Na het eten weer werken en afsluiten met Netflix en/of opnieuw FIFA20. Ja het zijn echt afwisselende dagen."

Welke DOVO-speler plaatst nu alleen maar onzinnige dingen op social-media om de tijd te doden? ,,Vooral die spelers die een foto online zetten dat ze aan het sporten zijn. Waarschijnlijk keren ze daarna direct weer om naar huis. Of niet Mourad Marbouh?"

Door het coronavirus staat alles even stil, lijkt het wel. Dingen die voorheen heel vanzelfsprekend waren, zijn dat nu opeens niet. Kan je eens een voorbeeld noemen wat je nu vooral erg mist? ,,De doordeweekse avonden bij DOVO en de zaterdag. Normaal zag je elkaar vier dagen in de week nu ineens niet meer. Blijft vreemd…"

Genoeg corona, tijd voor luchtige vragen. Met welke speler zou jij een perfecte vakantie hebben? ,,Jeroen Vrolijk en Rick van Walsem, twee jongens die van gezelligheid houden en altijd vrolijk zijn. Nou ja… bijna altijd."

Wie is het lievelingetje van de trainer? ,,Jules Kingma! Hopelijk kan de trainer Jules nog op andere gedachten brengen en er nog een jaartje aan vast knopen."

Welke (top)sporter was vroeger je held of voorbeeld? ,,Esther Vergeer. Tien jaar ongeslagen in het rolstoeltennis, 470 wedstrijden op rij gewonnen. Dan ben je een hele grote."

Wie is het meest ijdel in het team? ,,Yannick Zeeman, die jongen ziet er zelfs in het veld na 90 minuten nog tiptop uit. Kesly den Haag heeft er overigens ook een handje van, die jongen heeft overal zalfjes en luchtjes voor."

Wie is de meest onderschatte stille kracht van jullie team? ,,Jill Warmenhoven. Die maakt het de jongens zo makkelijk. Regelt naast de verzorging ook nog zoveel voor ze om het ze zo aangenaam mogelijk te maken."

Met wie zou jij een dag willen ruilen? ,,Kai Huisman. Dat is volgens mij een van de weinigen waarbij het coronavirus niets verandert voor hem. Normaal zit hij ook de hele dag thuis. Kai Thuisman was toepasselijker geweest."

Als jij de trainer was, welke wijziging zou je doorvoeren? ,,De wijzigingen die hij doorvoert, heb ik hem vooraf ingefluisterd. Heb in Pernelly Biya altijd al een back gezien."

Voor welke speler is extra toezicht nodig tijdens een avondje stappen? ,,Hahaha, ik zou Lars Middelwijk aan mijn stoel vastbinden zodat hij niet verder dan 1,5 meter kan."

Wie van je teamgenoten zou je absoluut niet mee willen nemen wanneer je een gezellig stapavondje wil? ,,Van mij mag iedereen mee, als ze maar lappen."

Met welke partner van jouw teamgenoot zou jij wel eens een beschuitje willen eten? ,,Met de vrouw van Jeroen Vrolijk, ook lekker makkelijk voor haar. Maar als ik echt moet kiezen is het met Karina van voormalig DOVO-speler Michel van den Broek."

Aan wie zou jij je autosleutel nooit uitlenen? ,,Haha aan helemaal niemand. Ik denk dat ze dwars door de kantine gaan..."

Met welke teamgenoot zou je wel van kwaliteiten willen wisselen? ,,Het inzicht en balbehandeling van Roy Bakkenes. Zijn afwerkkwaliteit hoef ik dan weer niet."

Wie is het meest actief in jullie groeps-whatsapp? ,,Ik zit er niet in. Maar het zal wel Jasper Waalkens zijn…"

Wie is (opvallend) vaak betrokken bij een opstootje? ,,Tarik el Khoulati, maar heeft daarna ook ineens de sprintsnelheid van Usain Bolt."

Welke speler heeft de leukste bijnaam? Waar komt naam die vandaan? ,,Sam van Hasselt.. iedereen noemt hem eigenlijk Frenkie."

Hoe ziet jouw wedstrijdvoorbereiding als supporter eruit? Heb je rituelen? ,,Anderhalf uur voor de wedstrijd op de club, even de jongens succes wensen, camera klaarmaken, met Jules in de dug-out tijdens warming up en daarna naar mijn plekkie naast het doel."

Is er nog een iemand in het team die het vermelden waard is vanwege een 'bijzonder' ander talent? ,,Kevin Schmidt is naast goed met de bal ook erg goed met een schaar."

Tot slot; als je van al jouw (ex-)clubgenoten een team mag formeren… welke spelers staan dan in jouw basisopstelling ,, Doel: Mike van Houten. Rechtsback: Ervin Lee. Centraal: Jermaine Holwijn en Bas Mooij. Linksback: Michael Jaliens. Middenveld: Michel van den Broek, Dirco de Vries, Roy Bakkenes en Marco Holster. Aanval: Joshua Patrick en Richard Beekink.

advertentie
advertentie
Afbeelding
Van Gent Finaleweken: Botic van de Zandschulp verliest in München en duikelt uit de top-100 4 uur geleden
Afbeelding
DOVO's Lid van Verdienste Cees van Wijk overleden: 'Een echte rooie is ons ontvallen' 10 uur geleden
Afbeelding
Waar moet je zijn? Een rondje Veenendaal-Veenendaal in beeld (video) 12 uur geleden
Fenna Achterberg is hard aan het trainen: ,,Indoor ging voor mij vooral om het weer doen van wedstrijden. Outdoor wil ik laten zien wat ik echt waard ben.”
Fenna Achterberg kijkt na blessureleed weer vooruit: 'Naast weer pijnvrij kunnen sporten, wil ik ook prestaties laten zien' 16 uur geleden
NK Para-badminton in sporthal de Vallei
Van Gent Finaleweken: Nederlands Kampioenschap para-badminton komende zaterdag in Veenendaal 19 uur geleden
Afbeelding
Koningsspelen in Veenendaal afgelast in verband met slecht weer 17 apr, 15:30
Afbeelding
Tal van sporten op Koningsspelen voor scholieren in Veenendaal 17 apr, 14:05