Afbeelding
Aangeleverde foto
De keuze van

De keuze van Romée Roelofsen (De Merino's)

Rubrieken

VEENENDAAL Ze voetballen nog maar net samen en juist op het moment dat de dames van De Merino's wilden investeren in het volgende seizoen, gooide het coronavirus roet in het eten. Toch valt er over de vrouwen genoeg te vertellen, wordt duidelijk als de 18-jarige Romée Roelofsen de vragen van de rubriek 'De keuze van' beantwoordt. 

door Jeroen van der Veer

Het coronavirus heeft iedereen in z'n macht. Ook jij kan nu niet meer sporten. Begin je al die vervelende loopoefeningen van je trainer al te missen? ,,Stiekem wel, ik beweeg nu amper en mis natuurlijk de gezelligheid tijdens de warming-up ook wel."

Wat doe jij nu allemaal om toch nog een beetje fit te blijven? ,,Soms even een wandelingetje maken of een stukje fietsen.. Maar ik vind daar eigenlijk niet zo veel aan. Verder probeer ik thuis elke dag een paar oefeningen te doen."

Welke teamgenoot is straks tonnetjerond op het veld te bewonderen als we weer aan teamsporten mogen doen? ,,Kaithlin Cameron, ofcourse. Want rennen kent zij niet."

Hoe ziet jouw dag er nu globaal uit? Kan je ons eens meenemen daarin? ,,Meestal tot het begin van de middag heb ik online school, ik krijg gewoon mijn lessen zoals normaal alleen dan via het programma Teams. Als we hier klaar mee zijn ga ik lekker in het zonnetje liggen of gewoon Netflixen en soms in de avond moet ik werken."

Welke teamgenoot plaatst nu alleen maar onzinnige dingen op social-media om de tijd te doden? ,,Geen specifiek persoon, maar bekijk eens ons account op instagram, @Merinosmeiden. We kunnen geen foto's van de trainingen plaatsen, dus wat moet je dan..."

Door het coronavirus staat alles even stil, lijkt het wel. Dingen die voorheen heel vanzelfsprekend waren, zijn dat nu opeens niet. Kan je eens een voorbeeld noemen wat je nu vooral erg mist? ,,Uiteraard de trainingen, maar ook de gezelligheid met vriendinnen, de (meeste) winkels die nu gesloten zijn en uiteraard de feestjes."

Genoeg corona, tijd voor luchtige vragen. Met welke ploeggenoot zou jij een perfecte vakantie hebben? ,,Uiteraard Lieke Tollenaar, dat zou ik wel gezellig vinden! Omdat we dat al erg lang willen."

Wie is het lievelingetje van de trainer? ,,Wij allemaal natuurlijk, wij hopen natuurlijk als team geliefd te worden."

Welke (top)sporter was vroeger je held of voorbeeld? ,,Ibrahim Afellay. Ik heb vroeger veel naar hem in het Nederlands elftal gekeken. Op dit moment kijk ik veel naar Hakim Ziyech."

Wie is het meest ijdel in je team? ,,De meeste meiden van ons dragen wel iets van make-up en willen denk ik wel dat ons haar goed zit...Maar we komen gelukkig niet met een hele plamuurlaag naar de training." 

Wie is de meest onderschatte stille kracht van jullie team? ,,Ik denk Nanda Kerseboom, zij is onze keepster. Ze heeft nu één training meegedaan. Ik denk dat ze na een paar trainingen het erg goed zal doen."

Met wie zou jij een dag willen ruilen? ,,Met Femke Tollenaar, dan heb ik een ontzettend leuk zusje."

Als jij de trainer was, welke wijziging zou je doorvoeren? ,,Na elke training gewoon een borrel, gezellig toch?"

Voor welke speler is extra toezicht nodig tijdens een avondje stappen? ,,Kaithlin Cameron, als ze überhaupt binnenkomt na al die glazen Bacardi Razz."

Wie van je teamgenoten zou je absoluut niet mee willen nemen wanneer je een gezellig stapavondje wil? ,,Uiteraard weer Kaithlin Cameron. Dan wordt het een avondje wc bezoeken in plaats van een gezellig stapavondje."

Met welke partner van jouw teamgenoot zou jij wel eens een beschuitje willen eten? ,,Eerlijk gezegd ken ik al de partners niet van mijn teamgenoten.."

Met welke teamgenoot zou je wel van kwaliteiten willen wisselen? Welke kwaliteiten? ,,Ik denk van Nova van Burken. Nova heeft een goed inzicht in het spel.

Wie is het meest actief in jullie groeps-whatsapp? ,,Vooral Lisa Teunissen, Iris van den Berg en ikzelf."

Wie is (opvallend) vaak betrokken bij een opstootje? ,, Ondanks we nog geen wedstrijden gehad hebben denk ik dat Femke Tollenaar en ikzelf een flinke bemoeial kunnen zijn." 

Welke teamgenoot heeft de leukste bijnaam; waar komt die naam vandaan? ,,De tweeling Tollenaar. Lieke is Femke, en Femke is Lieke." 

Hoe ziet jouw wedstrijdvoorbereiding eruit? Heb je rituelen? ,,Ik heb niet perse rituelen, maar uiteraard wel even goed warmlopen."

Is er nog een iemand in het team die het vermelden waard is vanwege een 'bijzonder' ander talent? ,,Wij als team hebben als talent dat we goed kunnen kletsen. Aankomend seizoen gaan wij starten en er zijn natuurlijk nog meer meiden welkom. Aanmelden kan via de site www.demerinos.nl

advertentie
Afbeelding
GVVV speelt oefenwedstrijd tegen IJsselmeervogels
Afbeelding
Dynamisch SKF beloont zichzelf niet: 'Het dubbeltje valt de verkeerde kant op al is het duidelijk dat we op de goede weg zitten'
Afbeelding
Veenendaal On Ice terug van weggeweest: 'Een fantastisch evenement voor Veenendaal en omgeving'
advertentie
Afbeelding
GVVV speelt oefenwedstrijd tegen IJsselmeervogels 12 uur geleden
Afbeelding
Dynamisch SKF beloont zichzelf niet: 'Het dubbeltje valt de verkeerde kant op al is het duidelijk dat we op de goede weg zitten' 27 sep., 09:30
Afbeelding
Veenendaal On Ice terug van weggeweest: 'Een fantastisch evenement voor Veenendaal en omgeving' 27 sep., 08:30
Afbeelding
Nationale korfbalteams Duitsland spelen opnieuw oefenwedstrijden bij SKF 26 sep., 15:28
Afbeelding
Sportprogramma RegiosportVeenendaal.nl week 39 26 sep., 07:23
Afbeelding
Actie ZVC Veenendaal voor Marokko brengt 2500 euro op 25 sep., 20:09
Afbeelding
Bekijk alle uitslagen in het scorebord van RegiosportVeenendaal.nl 25 sep., 18:45