Afbeelding
Aangeleverde foto
De keuze van

De Keuze van Dennie Hulstein (Veenendaal / ZVC)

Rubrieken

VEENENDAAL De 34-jarige Dennie Hulstein kunnen mensen kennen van voetbalvereniging Veenendaal en zaalvoetbalvereniging ZVC, maar ook uit diverse sportkantines. De medewerker van Athena Graphics is een allemansvriend en kent vrijwel heel voetballend Veenendaal.

door Jeroen van der Veer

Het coronavirus heeft iedereen in z’n macht. Ook jij kan nu niet meer sporten. Begin je al die vervelende loopoefeningen van je trainer al te missen? ,,Ik ben al niet zo’n hele harde loper, dus ik mis de loopoefeningen helemaal niet. Ik kan ook maar om de week trainen in verband met werk, maar ik moet zeggen dat ik dat wel mis. Het is een spelletje dat nooit gaat vervelen.”


Wat doe jij nu allemaal om toch nog een beetje fit te blijven? ,,Uuhh ik loop af en toe wat naar de koelkast heen en terug. Haha, nee ik doe eigenlijk niet veel momenteel. Mijn werk gaat gelukkig gewoon door en daardoor blijft ik lekker in beweging. Ben verbazingwekkend genoeg ook nog niets aangekomen. Jaaa, Hans vd wielen daar kijk je vast van op he...”


Welke teamgenoot is straks tonnetjerond op het veld te bewonderen als we weer aan teamsporten mogen doen? ,,Ik noemde zijn naam nou net al even.. Hans van de Wielen natuurlijk. Mijn favoriete rolmops had al een aardige buik en ben wel heel benieuwd hoe hij de eerste training aan komt rollen.”


Hoe ziet jouw dag er nu globaal uit? Kan je ons eens meenemen daarin? ,,Als m’n dochter wakker wordt komt ze altijd even lekker bij mij/ons in bed liggen. Ik sta op, eet altijd een lekker warm broodje uit de oven met haar, dan maak ik ons klaar voor werk en voor de opvang en in de avond gewoon lekker rustig thuis met de vrouw en de kleine. Heerlijk, daar geniet ik van!”


Welke teamgenoot plaatst nu alleen maar onzinnige dingen op social-media om de tijd te doden? ,,Daar ben ik helaas zelf schuldig aan...Ik vind het geweldig om mensen een beetje voor schut te zetten en een beetje te taggen. Het zijn ook vaak dezelfde hoor; Hans en Arie Struijk bijvoorbeeld. Helaas krijg ik het ook vaak zat terug op mn bordje van ze. Heerlijk die flauwe humor.”


Door het coronavirus staat alles even stil, lijkt het wel. Dingen die voorheen heel vanzelfsprekend waren, zijn dat nu opeens niet. Kan je eens een voorbeeld noemen wat je nu vooral erg mist? ,,Het voetbal zelf mis ik absoluut, het gek doen met de jongens in de kleedkamer en in de kantine, samen pilsje doen of een bacootje. Maar ook gewoon de club, toch iets waar je normaal elke week te vinden bent.”


Genoeg Corona, tijd voor luchtige vragen. Met welke ploeggenoot zou jij een perfecte vakantie hebben? ,,Dat zou met heel m’n team kunnen.. maar als ik er iemand uit zou moeten pikken zijn dat er drie voor mij. Als eerst Galid, mijn makker die ik al vanaf mijn vijftiende ken. Hij is mijn maat en wij houden wel van een feessie. En als Stefan Wildeman en Pascal Fluit erbij zouden komen heb je het kwartet compleet. Wat een vakantie zou dat worden... chaos, dus we doen het maar niet.”


Wie is het lievelingetje van de trainer? ,,De trainer (André Quint) heeft niet echt een lievelingetje. Wel heeft die een sletje van het elftal; Pascal Fluit. Die heeft Quint al omgetoverd van aanvaller tot linksback en soms zelf aanvoerder..die jongen kan alles. Trots op je, Fluitje.”


Welke (top)sporter was vroeger je held of voorbeeld? ,,Dat was Patrick Kluivert voor mij. Topspits met hele belangrijke doelpunten.”


Wie is het meest ijdel in je team? ,,Volgens Sam van Schuppen was dat Tim Boogers, maar onze grote vriend Sjoerd Snijders kan er ook wat van. Haartjes altijd goed, spiertjes laten zien.. wacht maar tot je de leeftijd van Hans van de Wielen hebt Sjoerd...”


Wie is de meest onderschatte stille kracht van jullie team? ,,Niet onderschatte maar ik vind het altijd wel fijn als Alain van Hasselt speelt. Goed blok op het middenveld een die blijft maar lopen en gaan.”


Met wie zou jij een dag willen ruilen? ,,Roan -altijd een 6je- Bos. Maakt zich nooit druk en is altijd kalm.”


Als jij de trainer was, welke wijziging zou je doorvoeren? ,,Nou niets.. we hadden een topseizoen tot nu toe, minste puntverlies in de competitie en bij de laatste 16 in de beker. Zo zonde dat we dit waarschijnlijk niet kunnen afmaken.”


Voor welke speler is extra toezicht nodig tijdens een avondje stappen? ,,Hahaha, voor mijzelf en ondertussen let ik wel op Bart Keulen; kleine dondersteen.”


Wie van je teamgenoten zou je absoluut niet mee willen nemen wanneer je een gezellig stapavondje wil? ,,Wil ze juist allemaal mee.. hebben echt een superteam. Als we straks weer samen mogen komen, maken we er nog een groot feessie van om het seizoen af te sluiten. Nu al zin in.”


Met welke partner van jouw teamgenoot zou jij wel eens een beschuitje willen eten? ,,Niet met een partner van iemand.. wel met Hans van de Wielen.. hebben we wel vijf rollen beschuit nodig.”


Aan wie zou jij je autosleutel nooit uitlenen? ,,Als Pascal Fuit rijdt zoals die kapt en beweegt, dan aan hem niet.”


Met welke teamgenoot zou je wel van kwaliteiten willen wisselen? Welke kwaliteiten? ,,Edwin van de Klift.. man man man... die kan praten als brugman. Ook over voetbal, maar praten en voetbal is niet hetzelfde hoor, Eddie.”


Is er nog een iemand in het team die het vermelden waard is vanwege een ‘bijzonder’ ander talent? ,,Jaaazeker.. Erik( speeeklaapp) Takken. Onze chefkok tijdens onze jaarlijkse weekendje weg en BBQ. Die man kan bakken he.. een topper is het.”

advertentie
advertentie
Afbeelding
Van Gent Finaleweken: Botic van de Zandschulp verliest in München en duikelt uit de top-100 3 uur geleden
Afbeelding
DOVO's Lid van Verdienste Cees van Wijk overleden: 'Een echte rooie is ons ontvallen' 9 uur geleden
Afbeelding
Waar moet je zijn? Een rondje Veenendaal-Veenendaal in beeld (video) 11 uur geleden
Fenna Achterberg is hard aan het trainen: ,,Indoor ging voor mij vooral om het weer doen van wedstrijden. Outdoor wil ik laten zien wat ik echt waard ben.”
Fenna Achterberg kijkt na blessureleed weer vooruit: 'Naast weer pijnvrij kunnen sporten, wil ik ook prestaties laten zien' 15 uur geleden
NK Para-badminton in sporthal de Vallei
Van Gent Finaleweken: Nederlands Kampioenschap para-badminton komende zaterdag in Veenendaal 18 uur geleden
Afbeelding
Koningsspelen in Veenendaal afgelast in verband met slecht weer 17 apr, 15:30
Afbeelding
Tal van sporten op Koningsspelen voor scholieren in Veenendaal 17 apr, 14:05