Afbeelding
Aangeleverde foto
De keuze van

De keuze van Soraya Harnafi (GVVV)

Rubrieken

VEENENDAAL Door het coronavirus ligt alle sport in Veenendaal stil. Een onwerkelijke en zware tijd; voor iedereen. Om de moeilijke periode door te komen, gaan we 'gewoon' verder met de rubriek De Keuze Van. Vandaag de beurt aan GVVV-dames1-speelster Soraya Harnafi. De 21-jarige voetbalster is momenteel bezig met de procedure van de politie academie en verdient wat centen bij de McDonald's. 

door Jeroen van der Veer

Het coronavirus heeft iedereen in z'n macht. Ook jij kan nu niet meer sporten. Begin je al die vervelende loopoefeningen van je trainer al te missen? ,,How about NO! Of naja misschien stiekem wel een heel klein beetje…"


Wat doe jij nu allemaal om toch nog een beetje fit te blijven? ,,Ik heb het "geluk" dat door mijn kruisband blessure ik nu nog steeds af en toe in de sportschool kan zijn dankzij mijn fysio. Hoelang dit nog mag weet ik ook niet maar zolang het mag, maak ik daar gebruik van."


Welke teamgenoot is straks tonnetjerond op het veld te bewonderen als we weer aan teamsporten mogen doen? ,,Het doet me pijn om dit te zeggen maar dat ben ik denk ik zelf. Nu ik amper wat te doen heb, zit ik 24/7 in de voorraadkast te zoeken naar wat lekkers."


Hoe ziet jouw dag er nu globaal uit? Kan je ons eens meenemen daarin? ,,Als ik vrij ben doe ik vrijwel niks… Maar mijn werk gaat nog wel door. Op deze dagen sta ik super last minute op om vervolgens te kunnen haasten om op tijd te komen. Als ik klaar ben ga ik lekker op de bank hangen, zet ik Netflix aan en geniet ik van een goeie serie."


Welke teamgenoot plaatst nu alleen maar onzinnige dingen op social-media om de tijd te doden? ,,Uhm, ik denk dat ik dat eigenlijk zelf ben. Ik plaats sowieso wel veel en nu al helemaal (sorry not sorry)."


Door het coronavirus staat alles even stil, lijkt het wel. Dingen die voorheen heel vanzelfsprekend waren, zijn dat nu opeens niet. Kan je eens een voorbeeld noemen wat je nu vooral erg mist? ,,Nou ik mis voetbal echt het meest van alles. Het zure nog is dat ik net weer aan het trainen was na een revalidatie periode van 12 maanden.. Ik kan niet wachten op het moment dat we het veld weer op mogen."


Genoeg corona, tijd voor luchtige vragen. Met welke ploeggenoot zou jij een perfecte vakantie hebben? ,,Ik denk dat als ik met Kaylee de Wit op vakantie ga, ik terugkom met een sixpack van het lachen. Of ik ben gestikt in m'n drinken door het lachen, dat kan ook nog."


Wie is het lievelingetje van de trainer? ,,Romy Vahlkamp. Als jongste van het team (maar zeker niet de minste), is dit wel één van de talentjes die onze trainers heel erg koesteren."


Welke (top)sporter was vroeger je held of voorbeeld? ,,Joey Snijders, ik weet nog wel dat ik gebeld werd door de leidster van mijn team over het ongeval van Joey. Ik was zo geschokt en vond het zo erg. Ik was toen ook echt verdrietig."


Wie is het meest ijdel in je team? ,,Hmm, ons prinsesje is denk is Daisy van Verseveld. Haar zien we nooit zonder make-up, zelfs niet op het voetbalveld."


Wie is de meest onderschatte stille kracht van jullie team? ,,Sowieso Roos-Marije van Hardeveld, groot is ze niet maar een bonk achterin is ze zeker. Ze ziet er dan misschien wel uit als een puppy, maar is een echte bulldog in het veld."


Met wie zou jij een dag willen ruilen? ,,Uiteraard Sonja van Geerenstein. Ze is manager van onze Oranje Leeuwinnen en het lijkt me best gaaf om overal naar toe te gaan en al die mooie evenementen mee te mogen maken."


Als jij de trainer was, welke wijziging zou je doorvoeren? ,,Ik zou sowieso vaker afrondoefeningen toevoegen aan de training, want dat vinden we soms toch echt te weinig."


Voor welke speler is extra toezicht nodig tijdens een avondje stappen? ,,Deze is zeker niet moeilijk; Daisy van Verseveld. Als je even niet op let zit ze ineens een quiz te spelen met een ander team..."


Aan wie zou jij je autosleutel nooit uitlenen? ,,Marcha van Laar, met ons trainingsweekend naar Zeeland was het net Max Verstappen achter het stuur."


Met welke teamgenoot zou je wel van kwaliteiten willen wisselen? Welke kwaliteiten? ,,Anne-Mieke van Garderen, ik zou haar techniek heel graag over willen nemen! Wat zij af en toe met een bal doet, jeetjee…"


Wie is het meest actief in jullie groeps-whatsapp? ,,Onze trainer Jan van Garderen, hij zorgt ervoor dat iedereen weet hoe laat we aanwezig moeten zijn en wie er aan de beurt is om te rijden."


Wie is (opvallend) vaak betrokken bij opstootje? ,,Opstootjes vallen bij ons best mee! Maar als ik één iemand moet noemen die als eerst naar de scheids schreeuwt als iets niet klopt (op mezelf na vanaf de bank) is dat Kaylee de Wit. Ze heeft zelfs een keer mee moeten maken dat een scheids in haar gezicht spuugde en ze daarna een gele kaart kreeg, hahaha."


Welke teamgenoot heeft de leukste bijnaam? Waar komt naam die vandaan? ,,Gertrude van Eldik, we noemen haar eigenlijk nooit zo, bij ons heet ze Truus. Als ik haar dan ergens in wil taggen op Facebook duurt het ook even voordat ik door heb dat ik Gertrude moet typen in plaats van Truus."


Hoe ziet jouw wedstrijdvoorbereiding eruit? Heb je rituelen? ,,Ik heb helaas al een tijdje geen wedstrijden meer mogen spelen, maar toen ik dat wel nog deed ging dat als volgt: Weer last minute opstaan om te haasten zodat ik op tijd was en tot aan het moment dat we de kleedkamer in gaan luisterde ik op z'n hardst naar mijn favoriete hardstyle dj Brennan Heart."


Is er nog iemand in het team die het vermelden waard is vanwege een 'bijzonder' ander talent? ,,Onze trainer Jan van Garderen en Lisa van Eldik. Jan heeft een talent voor dansen...daar word je bang van. Tijdens onze derde helft op zaterdag laat hij dat maar vaak genoeg zien! Lisa laat zich altijd horen in de derde helft, zij is onderhand onze teamzangeres geworden."

advertentie
advertentie
Afbeelding
Paul Oostermeijer kiest voor langer verblijf bij DOVO 13 uur geleden
Marit van Rabenswaaij, Kaily Meerwijk,  Fien Cornelissen en trainers Michel Klok en Manja Moraal
Wisselend succes voor eredivisie turnsters in Den Haag 18 uur geleden
Quinty van Ingen,  Marleen Epskamp, Jayda Neervoort en Nevaeh Manuputty
Veenendaals succes tijdens NK turnen in Den Haag 21 uur geleden
Afbeelding
Van Gent Finaleweken: Sportprogramma RegiosportVeenendaal.nl week 17 22 uur geleden
Oussama el Azzouzi's 0-1 in de maak.
Oussama el Azzouzi scoort met fantastische omhaal voor Bologna tegen AS Roma 22 apr, 20:28
Jan van Willige.
Van Gent Finaleweken: keeper Jan van Willige verlaat GVVV ondanks eerdere verlenging toch 22 apr, 19:41
Afbeelding
Van Gent Finaleweken: Bekijk alle uitslagen in het scorebord van RegiosportVeenendaal.nl (video) 22 apr, 17:30