Afbeelding
Frank Boogers
De keuze van

De keuze van Sam van Schuppen (vv Veenendaal)

Rubrieken

VEENENDAAL Door het coronavirus ligt al het sport in Veenendaal stil. Een onwerkelijke en zware tijd; voor iedereen. Om de moeilijke periode door te komen, gaan we 'gewoon' verder met de rubriek De Keuze Van. Vandaag de beurt aan Sam van Schuppen. De 20-jarige werkt bij The Maxx en is vanaf komende zomer ook toezichthouder bij Zwembad de Vallei. Dit seizoen was hij actief voor vv Veenendaal en volgend jaar voor sv Panter.

door Jeroen van der Veer

Het coronavirus heeft iedereen in z'n macht. Ook jij kan nu niet meer sporten. Begin je al die vervelende loopoefeningen van je trainer al te missen? ,,Dat is inderdaad wel een ding ja.. En ze waren echt niet vervelend hoor. Want ik leer er echt van. Nu ik vooral niet kan voetballen, mis ik het trainen enorm. Vooral de trainingen van Habib al Mohsinawi waren echt leerzaam. Maar de loop- en trainingsoefeningen van Dennis Koorn, en André Quint bij het tweede, zijn ook van pure klasse." 

Wat doe jij nu allemaal om toch nog een beetje fit te blijven? ,,Om de dag loop ik hard in het bos. Want vlakbij waar ik woon is Kwintelooyen. Een groot bosgebied waar ik mijn rondjes doe. Ook ga ik weleens naar het stadspark om daar wat spieroefeningen te doen."

Welke teamgenoot is straks tonnetjerond op het veld te bewonderen als we weer aan teamsporten mogen doen? ,,Ja ik ben niet zo van de namen, maar als ik toch iemand er tussen uit moet halen...dan is het Wiebe Hendriks. Die kerel is alleen maar aan het gamen. Laatst vroeg ik; ga je mee hardlopen? Zegt 'ie 'nee man, hardlopen word ik moe van'. Maar aan de andere kant: Wiebe zo dik ben je niet hoor.."

Hoe ziet jouw dag er nu globaal uit? Kan je ons eens meenemen daarin? ,,Ik sta op en neem een douche. Als ontbijt bak ik altijd een eitje. En ja, een uurtje na de lunch ga ik hardlopen in het bos of doe ik oefeningen voor de spieren. En op een rustdag, ga ik gamen."

Welke teamgenoot plaatst nu alleen maar onzinnige dingen op social-media om de tijd te doden? ,,Dan heb ik er twee; Hans van der Wielen en Dennie Hulstein. Die sturen altijd wat grappige dingen in de groepsapp. Van filmpjes tot gekke foto's. Ook op Facebook zijn ze veel actief en doen ze de gekste dingen met de kinderen. Blijft prachtig om te zien."

Door het coronavirus staat alles even stil, lijkt het wel. Dingen die voorheen heel vanzelfsprekend waren, zijn dat nu opeens niet. Kan je eens een voorbeeld noemen wat je nu vooral erg mist? ,,Ik mis vooral het voetbal enorm. Lekker naar de training gaan, balletje trappen en dan wat drinken in de kantine. En de zaterdag voor een wedstrijd. Maar natuurlijk ook het voetbal op tv, zoals de Eredivisie, Champions League, Europa League en het EK."

Genoeg corona, tijd voor luchtige vragen. Met welke ploeggenoot zou jij een perfecte vakantie hebben? ,,Dan kies ik voor Adil el Bissis uit het eerste. Omdat ik met die jongen altijd leuke gesprekken heb in en buiten het veld. Hij is voor mij ook echt een vriend geworden, dus dat wordt wel een top vakantie."

Wie is het lievelingetje van de trainer? ,,Die is moeilijk, maar ik denk Sven van Asselt. Die zie ik vaak na de trainingen en wedstrijden met de trainer zitten om te praten. En van het tweede is dat Dennis Quint, maar dat is een beetje logisch...omdat hij de neef is van de trainer."

Welke (top)sporter was vroeger je held of voorbeeld? ,,Vroeger was ik enorm fan van Ronaldinho. De acties die hij maakte en hoe hij zijn tegenstanders omspeelde waren van pure klasse en daar kijk ik nog steeds met bewondering naar."

Wie is het meest ijdel in je team? ,,Dat is zonder twijfel Tim Boogers, die doet altijd na de wedstrijd zijn haar. Dan wilt die er weer goed uitzien voor de derde helft. Meestal neemt hij ook zijn eigen gelpotje mee. En de kleding die hij vaak draagt naar de training toe, is door een ringetje te halen."

Wie is de meest onderschatte stille kracht van jullie team? ,,In het eerste vind ik dat zeker Wout-Jan van de Kleut. Hij speelt op het middenveld en de taken die hij krijgt, voert hij met gemak uit. Als die dit leest noem ik hem vanaf nu de Frenkie de Jong van vv Veenendaal. En van het tweede is dat zonder twijfel Pascal Fluit. Want van hem verwacht je gewoon niet dat hij een goeie actie in huis heeft. Ook heeft hij een enorme winnaarsmentaliteit en daar genieten de supporters behoorlijk van."

Met wie zou jij een dag willen ruilen? ,,Ik zou een dag willen ruilen met Mohammed Hassan Ali, dan kan ik lekker klussen en in het weekend gewoon relax en chillen met vrienden. Van het tweede met Sjoerd Snijders, dan kan ik elke dag lekker met sport bezig zijn."

Als jij de trainer was, welke wijziging zou je doorvoeren? ,,Ik zal niet zoveel wijzigen eigenlijk, qua spelers. Maar de formatie bij het tweede zal ik wel veranderen naar 4-4-2 in plaats van 4-3-3. En dan met opkomende middenvelders."

Voor welke speler is extra toezicht nodig tijdens een avondje stappen? ,,Haha, zonder twijfel Bart Keuken. Sorry Bart, maar deze was niet moeilijk. De verhalen die ik zo vaak hoor elk weekend. Dan is dat bij jou misschien wel extra hard nodig vriend."

Wie van je teamgenoten zou je absoluut niet mee willen nemen wanneer je een gezellig stapavondje wil? ,,Dan ga ik voor Luuk van de Lustgraaf, omdat ik bang ben dat die maar heel kort kan. Omdat die de volgende dag moet werken of hij moet naar zijn vriendin. Met haar gaat 'ie vaak uiteten bij een sushi-restaurant. Hij zegt van niet hoor, maar stiekem zal die het best vaak doen."

Met welke partner van jouw teamgenoot zou jij wel eens een beschuitje willen eten? ,,Uhm ja, moeilijke vraag haha. Maar dan met die van Guido Prins. Sorry Guido."

Aan wie zou jij je autosleutel nooit uitlenen? ,,Aan Rick van de Steeg, denk dat we er dan lang over doen om de eindbestemming te bereiken. Verder kan ik er niks van maken haha. Niet boos worden Rick."

Met welke teamgenoot zou je wel van kwaliteiten willen wisselen? Welke kwaliteiten? ,,Dan ga ik sowieso voor die van Jeroen Veens. De rust die hij uitstraalt als hij de bal heeft. En het leiderschap dat hij opneemt voor het hele team. Ook zijn vrije trappen zou ik heel graag willen. Want die gaan er meestal wel in."

Wie is het meest actief in jullie groeps-whatsapp? ,,In het eerste zie ik vaak Alfred van Doorn voorbijkomen. Dan begint die vaak met een felicitatie richting iemand of stuurt die een mededeling over het corveeschema. Bij het tweede is dat steeds Henrico Hulstein die vaak zijn telefoontje gebruikt. Dat zijn meestal grappige video's of foto's. Af en toe stuurt die ook wel een appje met wie rijden er morgen en hoeveel man hebben we? Klasse Henrico."

Wie is (opvallend) vaak betrokken bij opstootje? ,,Niet opvallend vaak, maar Hans van der Wielen is wel gelijk te vinden als er rumoerigheid is in het veld. Bij een schandalige overtreding komt Hans er gelijk op af. Zelf houdt hij er ook van om hard in te komen, maar om aan de kant te gaan voor iemand doet Hans niet snel nee."

Welke teamgenoot heeft de leukste bijnaam? Waar komt naam die vandaan? ,,We hebben niet echt bijnamen gehad in het team. Maar ik heb wel meegemaakt dat Robert van 't Foort de bijnaam Kelly had. Waar dat vandaan kwam ik heb geen idee. Dat moet je aan Adil el Bissis vragen."

Hoe ziet jouw wedstrijdvoorbereiding eruit? Heb je rituelen? ,,Meestal begin ik de dag met een douche om lekker fris aan de dag te beginnen. Daarna neem ik een bak kwark. Tijdens het eten kijk ik highlights van afgelopen vrijdag of week op Fox Sports en dan pak ik de fiets en ga ik naar de club."

Is er nog een iemand in het team die het vermelden waard is vanwege een 'bijzonder' ander talent? ,,Jazeker, dat is Arian van Kranenburg. Deze man gaat altijd eerder naar buiten om een lange warming-up te doen. En niet de standaard warming up, nee echt de manieren die Arian verzonnen heeft of waarvan iedereen denkt van wat doet hij nou? Nee Arian lekker zo doorgaan vriend."

Tot slot; als je van al jouw (ex-)teamgenoten een team mag formeren… welke spelers staan dan in jouw basisopstelling ,,Deze vind ik leuk. Voor Veenendaal heb ik ook bij DOVO gespeeld. Dus ik doe ook wat spelers van die club. Formatie is 4-3-3. 

Keeper: Guido Prins (VV Veenendaal) 
Linksback: Kevin van Dam (DOVO) 
Centrale verdedigers: Matthijs van der Laan (DOVO) en Stephan van Grootveld (VV Veenendaal) 
Rechtsback: Nick van Ojik (DOVO) 
Rechtshalf: Adil el Bissis (VV Veenendaal) 
Midden: Dèlano Lombao (DOVO) 
Linkshalf: Rogier Mennink (DOVO) 
Linksbuiten: Pascal Fluit (VV Veenendaal) 
Spits: Mohammed Hassan Ali (VV Veenendaal) 
Rechtsbuiten: Jorino Kleijn (VV Veenendaal

advertentie
advertentie
Afbeelding
Motorcross op Kwintelooyen gaat niet door 9 uur geleden
Afbeelding
Overstap Luc Goudsblom naar De Merino's gaat niet door 17 uur geleden
Afbeelding
Korfballers SKF starten veldcompetitie met thuiswedstrijd 18 uur geleden
Afbeelding
Trainen als een profspeler: Ajax Camp strijkt weer neer bij GVVV 27 mrt, 11:00
Afbeelding
Sportprogramma RegiosportVeenendaal.nl week 13 27 mrt, 08:00
Alle deelnemende leden van Evolution Twirlteam komen in actie bij het 'largeteam Passion', dat op zondag het EK af mag sluiten.
Veenendaals twirlteam in actie op EK in Eindhoven 26 mrt, 12:02
Foto uit archief.
Meeste ploegen kruisfinales schoolvoetbal Veenendaal zijn bekend 26 mrt, 10:45