Afbeelding
Ted Walker
De keuze van:

De keuze van Erik van de Putte (VRC)

Rubrieken

VEENENDAAL Nadat Erik van de Putte dit seizoen lang droog stond, vond de buitenspeler van VRC afgelopen weekend eindelijk weer eens het net. De ex-voetballer van DOVO en FC Lienden geeft nu een inkijkje in de selectie van de Veenendalers en beantwoordt niet-alledaagse vragen.

door Jeroen van der Veer

Welke vorm van kleedkamerhumor vond jij het mooiste die je hebt meegemaakt? ,,Mayonaise in de voetbalschoenen van Hans Kraay jr. was geweldig. Ook de ouderwetse 'tijgerbalsem in de onderbroek' grap is altijd leuk. Die heb ik dit seizoen bij VRC nog voorbij zien komen."

Met welke partner van jouw teamgenoot zou jij wel eens een beschuitje willen eten? ,,Geen één. Ik ben ontzettend gelukkig met mijn vrouw en eet het liefste een beschuitje met haar. Ze is ook nog eens een vrij trouwe supporter, want ze staat zeer regelmatig langs de lijn. Vaak samen met mijn vader."

Waar word jij het meest gelukkig van? ,,Wanneer ik op een comfortabele en vertrouwde plek ben. Avondjes/dagjes weg met familie en vrienden is voor mij een erg gelukkige aangelegenheid. Ik probeer daar dan ook veel tijd en aandacht in te steken."

Waar ben je bang voor? ,,Ik heb altijd een grote angst voor open water gehad. Als ik dan op een groot/donker meer aan het zwemmen was, werd ik wel eens bevangen door angst door al het onbekende wat onder mij door kon zwemmen. Vooral het idee dat ik het niet aan zou kunnen zien komen vind ik een angstige gedachte."

Welke sport zou je doen als je jouw huidige niet kon beoefenen? ,,Dan zou ik het liefst iets met snelheid doen. Karten/racen vind ik namelijk een onwijs gave sport/hobby. Helaas is dat een vrij prijzig tijdverdrijf."

Welke teamgenoot heeft de leukste bijnaam en wat is het verhaal daarachter? ,,Het schijnt dat Ruben Rentenaar de bijnaam Bulykin draagt. In eerste instantie zocht ik daar niet zo veel achter, maar naarmate ik de foto's naast elkaar legden, zag ik de gelijkenissen. Robuust en een tikkeltje Russisch. Wel moet ik zeggen dat ik vermoed dat Bulykin tóch net een tandje sneller is op de eerste meters.... Aan de andere kant denk ik dat Ruben in een onderling duel van Wodka drinken geen spaan van Bulykin heel laat."

Stel je was een dag van het andere geslacht, wat zou je die dag doen? ,,Ik kan mij daar vrij weinig bij voorstellen. Ik zou naar alle waarschijnlijkheid mijn nieuwe fysieke veranderingen wat nader inspecteren. Ik denk dat het een grote schok zal zijn."

Welk dier zou je het liefst willen zijn en waarom? ,,Ik heb altijd gezegd dat ik een grote roofvogel zou willen zijn. Geen natuurlijke vijanden en de ongekende vrijheid spreken mij enorm aan. Daarnaast kun je op elk moment genieten van het prachtige uitzicht."

Een gezonde kantine of eentje die ook een vette hap verkoopt en waarom deze keuze? ,,Ik heb liever een kantine die een lekkere vette hap verkoopt. Niemand zit na een wedstrijd te wachten op een salade of een vegaburger. Een vette hap en een lekker biertje is naar mijn mening een veel betere combinatie."

Aan welke trainer heb jij het meest te danken? ,,Ik heb ontzettend veel geleerd van Antal Vergeer. Hij was mijn trainer in de tijd dat ik als 10-jarig jochie rondliep bij de KNVB. Ontzettend begaafde trainer met oog voor detail. Van hem heb ik echt de eenvoudige basisbeginselen van het voetbal meegekregen. Hij kon altijd goed vertellen hoe hij wilde spelen en had veel geduld met ons, de stuiterballen die we op die leeftijd waren. Naar mijn weten is hij nu jeugdtrainer bij FC Utrecht."

Welk beroep zou je absoluut niet willen uitoefenen en waarom deze niet? ,,Elk beroep dat met hoogte te maken heeft. Vroeger leek het mij gaaf om brandweerman te worden maar gezien mijn vrij ernstige vorm van hoogtevrees was dat waarschijnlijk geen daverend succes geworden."

Wie van je teamgenoten zou je absoluut niet mee willen nemen wanneer je een gezellig stapavondje wil? ,,Jongens zoals Justin Kampert. Voordat je een kroeg bereikt, is hij al ontsnapt richting een casino om al zijn geld te vergokken. Het zit er daarna natuurlijk niet meer in om een rondje te geven. Ook wil ik Martijn Aveskamp nog even noemen. Die heb ik daadwerkelijk nog nooit zijn portemonnee zien trekken."

Als jij een topsporter aan jouw huidige team mocht toevoegen, wie zou je kiezen en waarom? ,,Dat zou Roger Federer zijn. Niet omdat hij zo goed kan voetballen natuurlijk, maar wel omdat hij voor mij bekend staat als een sporter die zijn sport groter en beter heeft gemaakt. Dit heeft hij naar mijn mening grotendeels zelfstandig gedaan en daar heb ik ontzettend veel respect voor. Ik denk dat wij als team een hoop kunnen leren van hem over het leven als een topsporter. Helaas staat dat bij VRC niet altijd hoog in het vaandel hahaha..."

Welke wedstrijd zou je zelf graag ooit een keer willen spelen? ,,De klassieker in Nederland of El Clásico in Spanje. Dat zijn de twee mooiste wedstrijden die je kan spelen. Helaas wordt dat in de realiteit een lastig verhaal."

Welke wedstrijd zou je opnieuw willen spelen? DOVO-Willem II in de KNVB-beker in het seizoen 2015-2016. Het eerste half uur waren wij de betere ploeg en hadden we 2-0 voor moeten staan. Het mooiste was dat ik die wedstrijd nog 20 minuten mocht invallen. Er waren ongeveer 2500 mensen op afgekomen. Helaas verloren wij de wedstrijd met 0-3. Het had zo mooi kunnen zijn."

Wie van jouw teamgenoten wordt het meest onderschat? ,,Stefan Tanis en Koen Nijhuis zijn stille krachten binnen ons team. Zeiken zelden en werken altijd hard. Ook Ruben Rentenaar heeft een belangrijke rol binnen het team. Waarschijnlijk belangrijker dan hij zelf beseft. Naar mijn idee een geboren leider binnen het elftal.

Kies jij voor gekleurde sportschoenen of ga je voor de ouderwetse zwarte? ,,Gekleurde voetbalschoenen natuurlijk. Vooral als buitenspeler kan je niet meer met zwarte schoenen komen aanzetten."

Hoe ziet jouw ritueel er voor de wedstrijd uit? ,,Vooral lekker rustig. Niet te vroeg opstaan. Daarna lekker ontbijten (soms buiten de deur) en vervolgens moet ik alweer richting de club. Onze trainer Jan Gaasbeek ziet ons graag vier uur voor de wedstrijd al op de club omdat hij waarschijnlijk denkt dat heel Nederland op zaterdag in de file staat. Resultaat: veel te vroeg bij de tegenstander waardoor wij ons daar stierlijk staan te vervelen. Aandachtspuntje voor de trainer voor het aankomende seizoen..."

Welke teamgenoot zou jij onderuit halen als hij een tegenstander van jou was? ,,Ik laat op de training wel eens mijn pootje staan bij Koen Nijhuis. Die jongen loopt zo veel met de bal dat ik mij wel eens afvraag of hij getrapt wilt worden. Misschien dat hij in een vorig leven postbode was?"

Op welke positie in het speelveld wil jij absoluut niet staan? Rechts- of linksback. Als je van tevoren al weet dat je tegen een handige snelle buitenspeler staat is dat niet echt lekker. Vooral als je weer 90 minuten achter die gozer aan mag rennen in een poging om hem uit te schakelen. Ook zal ik met mijn 1,69 geen geweldige doelman zijn. Wel een leuke positie trouwens..."

Tot slot; als je van al jouw (ex-)teamgenoten een team mag formeren... welke spelers staan dan in jouw basisopstelling? ,,Dat zal een mix worden tussen spelers van DOVO en FC Lienden:  Jaimy Schaap; Enrico Patrick, Tom van der Neut, Adil Mahdadi, Guido van Rijn; Arjan Goorman, Roy Bakkenes, Bart van Brakel; Mo Bendadi/Joshua Patrick, Danny van den Meiracker en Appie Loukili."

advertentie
advertentie
Afbeelding
Kom in beweging met de opstartgroepen van VAV in Veenendaal 22 minuten geleden
Afbeelding
Sportprogramma RegiosportVeenendaal.nl week 13 52 minuten geleden
Afbeelding
Motorcross op Kwintelooijen gaat niet door 15 uur geleden
Afbeelding
Overstap Luc Goudsblom naar De Merino's gaat niet door 22 uur geleden
Afbeelding
Korfballers SKF starten veldcompetitie met thuiswedstrijd gisteren
Afbeelding
Trainen als een profspeler: Ajax Camp strijkt weer neer bij GVVV 27 mrt, 11:00
Alle deelnemende leden van Evolution Twirlteam komen in actie bij het 'largeteam Passion', dat op zondag het EK af mag sluiten.
Veenendaals twirlteam in actie op EK in Eindhoven 26 mrt, 12:02