Afbeelding
Privécollectie Corné Davelaar
De keuze van:

De keuze van Corné Davelaar (GVVV)

Rubrieken

VEENENDAAL Bij GVVV is Corné Davelaar sinds dit seizoen één van de selectiespelers en de inwoner van Veenendaal speelde al flink wat minuten in het eerste. Tijd om hem eens het hemd van zijn lijf te vragen en op die manier een inkijkje te krijgen bij tweede divisionist GVVV.  

door Jeroen van der Veer

Een gezonde kantine of eentje die ook een vette hap verkoopt en waarom deze keuze? ,,Uiteraard een vette hap, want vet is kracht."

Stel je was een dag van het andere geslacht, wat zou je die dag doen? ,,De hele dag in Amsterdam zijn..."

Welk dier zou je het liefst willen zijn en waarom? ,,Een leeuw, want dan kan ik lekker jagen op mijn prooien."

Waar word jij het meest gelukkig van? ,,Van mijn gezin. Sinds bijna negen maanden ben ik vader en ze hebben gelijk: er bestaat niets mooiers."

Hoe ziet jouw ritueel er voor de wedstrijd uit? ,,Linker sok, rechter sok. Linker schoen, rechter schoen en dan de scheenbeschermers om... Nee, zonder gekheid. Ik heb niet specifiek iets; ik wil voor de wedstrijd thuis vooral genieten met mijn kleine maat en een goede maaltijd naar binnen werken, zodat ik in de wedstrijd weer alles kan geven."

Wie van je teamgenoten zou je absoluut niet mee willen nemen wanneer je een gezellig stapavondje wil? ,,Onze reservekeeper Joshua van den Berkt. Hij wil altijd meerijden, dus dat betekent dat ik moet rijden en daar heb ik absoluut geen zin in."

Welk persoon rondom GVVV heeft de leukste bijnaam en wat is het verhaal daarachter? ,,Don Pom zoals Jan van Pommeren zichzelf noemt. Hij denkt namelijk dat hij een player is."

Aan welke trainer heb jij het meest te danken? ,,Arnold Brehler. Hij heeft mij de kans gegeven om in de hoofdklasse te acteren."

Met welke partner van jouw teamgenoot zou jij wel eens een beschuitje willen eten? ,,Met helemaal niemand, die van mij is de beste die ik mij maar kan wensen."

Welke teamgenoot zou jij onderuit halen als hij een tegenstander van jou was? ,,Het liefst zou ik zeggen Robin Mulder, die jongen haalt echt iedereen onderuit die maar voor zijn voeten loopt. Maar ja, als er bij hem een scheet dwars zit, loopt hij al van de training af. Dus dan kies ik maar voor Mart de Jong. Van dat gekap en gedraai word ik duizelig."

Welke vorm van kleedkamerhumor vond jij het mooiste die je hebt meegemaakt? ,,Gewoon de ouderwetse humor; tijgerbalsem in de onderbroek, knopen in de broekspijpen zetten en veters aan elkaar vastmaken."

Welk beroep zou je absoluut niet willen uitoefenen en waarom deze niet? ,,Het beroep van Rashdien (Jeremy de Graaf). Volgens mij is hij nooit thuis. Elke keer als ik op de club kom, hoor ik dat hij bij La Place of van der Valk hotel gegeten heeft….nee dat is niks voor mij. Ik ben het liefst zoveel mogelijk thuis."

Als jij een topsporter aan jouw huidige team mocht toevoegen, wie zou je kiezen en waarom? ,,Cristiano Ronaldo, wat een atleet is dat zeg."

Welke wedstrijd zou je opnieuw willen spelen? ,,DFS-Delta Sport in de nacompetitie. Helaas hadden wij veel geblesseerden, schorsingen en zieken, waardoor wij deze cruciale wedstrijd om degradatie verloren."

Wie van jouw teamgenoten wordt het meest onderschat? ,,Nick van der Linden. Met zijn katachtige reddingen, voornamelijk op de trainingen, maakt hij het spelers behoorlijk lastig. Helaas stiften we de bal wel eens over hem heen, omdat hij niet bepaald de grootste is."

Wie is jouw favoriete amateursporter en waarom? ,,Taoufik Adnane, 100 procent. Bijna de oudste in het team, drinkt het meest maar hij blijft maar gaan. Er lijkt wel geen rem op te zitten."

Kies jij voor gekleurde sportschoenen of ga je voor de ouderwetse zwarte? ,,Ik ga voor de zwarte, althans zo donker mogelijk. Ben maar een simpele verdediger en die moeten gewoon zwarte schoenen dragen."

Welke sport zou je doen als je jouw huidige niet kon beoefenen? ,,Ik heb er niet echt een reden voor, maar ik kijk graag handbal op televisie."

Op welke positie in het speelveld wil jij absoluut niet staan? ,,Keeper! 100 procent! Als ik af en toe zie van hoe dichtbij wij op de goal schieten... niet normaal. Onze huidige keeper Johan Jansen begint daar altijd over te zeuren. Ik zeg dan maar zo: 'Johan, pak eens wat joh."

Tot slot; als je van al jouw (ex-)teamgenoten een team mag formeren… welke spelers staan dan in jouw basisopstelling? Jeroen Wels (Bataven); Corné Davelaar - Laurens vd Voort (GVVV) - Rick van Walsem (DOVO, ex DFS) - Bram Eltink (O.S.S. '20, ex Bataven); Wilco den Hartog (GVVV) - Mart de Jong (GVVV) - Ryan Bouwmeester (ex Bataven); Ted Heijckmann (DUNO, ex Bataven) - Mike Louwaars (ex DFS) en Lucien Dors (ex DFS).

In de rubriek De keuze van: geven sporters van Veenendaalse teams antwoord op niet-alledaagse vragen.

advertentie
advertentie
Afbeelding
Paul Oostermeijer kiest voor langer verblijf bij DOVO 18 uur geleden
Marit van Rabenswaaij, Kaily Meerwijk,  Fien Cornelissen en trainers Michel Klok en Manja Moraal
Wisselend succes voor eredivisie turnsters in Den Haag 23 uur geleden
Quinty van Ingen,  Marleen Epskamp, Jayda Neervoort en Nevaeh Manuputty
Veenendaals succes tijdens NK turnen in Den Haag 23 apr, 10:00
Afbeelding
Van Gent Finaleweken: Sportprogramma RegiosportVeenendaal.nl week 17 23 apr, 09:02
Oussama el Azzouzi's 0-1 in de maak.
Oussama el Azzouzi scoort met fantastische omhaal voor Bologna tegen AS Roma 22 apr, 20:28
Jan van Willige.
Van Gent Finaleweken: keeper Jan van Willige verlaat GVVV ondanks eerdere verlenging toch 22 apr, 19:41
Afbeelding
Van Gent Finaleweken: Bekijk alle uitslagen in het scorebord van RegiosportVeenendaal.nl (video) 22 apr, 17:30