Afbeelding
Foto: Ted Walker

Groene stroom voor de sportvoorzieningen van de gemeente Veenendaal

Overig

VEENENDAAL Voor het zwembad, de sporthallen en de gymzalen van de gemeente Veenendaal is zo’n 1.758.000 kWh elektriciteit per jaar nodig. De gemeente en Sportservice Veenendaal (SSV) hebben onlangs besloten om groene stroom in te kopen voor de sportaccommodaties. Hiermee vermindert de gemeente haar impact op het milieu.

De CO2-uitstoot van de gemeente Veenendaal in 2022 bedroeg 2247 ton. De gemeente koopt al jaren groene stroom in, waardoor de CO2-uitstoot voor het elektriciteitsverbruik nul is. De activiteiten van Sportservice Veenendaal, verantwoordelijk voor de sportvoorzieningen, zijn onderdeel van de CO2-voetafdruk van de gemeente. SSV had een CO2-uitstoot van 1543 ton in 2022, waarvan 919 ton voortkwam uit de aankoop van grijze stroom. Door over te stappen op groene stroom verdwijnt nu 919 ton CO2 uit de totale CO2-voetafdruk.

De jaarlijkse kosten voor deze vergroening worden betaald uit de financiële reserves van de SSV, die normaal gesproken voor andere doeleinden waren bestemd. Het besluit om groene stroom aan te schaffen, komt voort uit de CO2-prestatieladder, waarbij eisen zoals Nederlandse herkomst en extra capaciteit voor duurzame energieproductie worden nageleefd. De inkoop van groene stroom vermindert de CO2-uitstoot van de gemeente. Dit sluit aan bij de doelstellingen van het programma ‘Energieneutraal Veenendaal’, om Veenendaal te transformeren tot een duurzame en energieneutrale gemeente.

advertentie
advertentie
Meinko de Boer (12) tijdens zijn debuutwedstrijd in de eredivisie tegen Talent Team Papendal.
Veense volleyballer Meinko de Boer blij met debuut in eredivisie: 'Hier droom je van, dit debuut kon niet beter' 13 uur geleden
Afbeelding
Sportprogramma RegiosportVeenendaal.nl week 8 16 uur geleden
Afbeelding
Bekijk alle uitslagen in het scorebord van RegiosportVeenendaal.nl 19 feb, 16:24
Afbeelding
Autobedrijf Braber topscorersklassement Veenendaal 19 feb, 14:59
Afbeelding
VAV'er Bjorn Hulsebos knap zesde op NK atletiek in Apeldoorn 19 feb, 14:03
Afbeelding
Lars Molenaar gaat DOVO verlaten: 'Hij hoort ergens eerste keeper te zijn' 19 feb, 11:10
Afbeelding
De Merino's versterkt zich met oud-speler van DOVO 19 feb, 09:03