Afbeelding
Foto door form PxHere

Sportverenigingen willen meer erkenning van de overheid

Overig

VEENENDAAL (ANP) Sportverenigingen hopen dat er met de nieuwe regering ,,meer erkenning” komt voor het sportverenigingsleven in Nederland. Bestuurders van amateurclubs zeggen zich ,,in de steek gelaten” te voelen door de overheid, stellen belangenorganisaties in een verklaring.

,,De regelgeving is doorgeslagen, krijgen we vaak te horen. Verenigingen worden op één hoop gegooid met het bedrijfsleven. Maar dat kan niet, er zitten daar vrijwilligers die alles moeten laten draaien. Het moet eenvoudiger en dat willen we als belangenorganisaties de nieuwe regering meegeven”, aldus Ben van Olffen, de voorzitter van de Belangenorganisatie Amateur Voetbalverenigingen. De BAV vertegenwoordigt 1600 amateurvoetbalclubs.

IN DE STEEK GELATEN

Ook het Register voor Verenigingsbestuurders vindt dat er in het beleid van de politieke partijen te weinig rekening wordt gehouden met de sportverenigingen. ,,We hebben de laatste weken zóveel bestuurders bevraagd en vrijwel iedereen mist erkenning. Voor wat ze doen, voor de waarde die ze vertegenwoordigen. Veel vrijwillige sportbestuurders in Nederland voelen zich in de steek gelaten”, zei RVVB-bestuurder Daniel Klijn.

De oproep is het gevolg van uitkomsten van tien zogenoemde visie-avonden met driehonderd verenigingen die het RVVB en de BAV de afgelopen twee maanden hebben georganiseerd. Het actieplan wordt aangeboden aan de deelnemers van het nationale sportdebat in Amsterdam.

advertentie
advertentie
Afbeelding
Voormalig voorzitter De Merino's, Baptist Meerssman, overleden: 'Een icoon in onze vereniging' 3 uur geleden
Afbeelding
Eremetaal voor Veenendaalse turnsters Marleen Epskamp en Daantje de Vries 7 uur geleden
Afbeelding
DOVO-doelman Van den Dam verlengt met twee seizoenen 29 nov., 13:22
Afbeelding
Veenendaalse clubs halen bijna 90.000 euro op met Grote Clubactie 29 nov., 08:00
Afbeelding
Sportprogramma RegiosportVeenendaal.nl week 48 28 nov., 15:13
Afbeelding
'Veel spannende wedstrijden bij Hang On Run 2023' 28 nov., 12:06
Afbeelding
Groene stroom voor de sportvoorzieningen van de gemeente Veenendaal 28 nov., 07:00