Afbeelding
Vallei Jeugdschaak Toernooi

Eerste Vallei Jeugdschaak Toernooi groot succes

Overig

VEENENDAAL Het eerste Vallei Jeugdschaak Toernooi is een groot succes geworden. Dat laten de schaakverenigingen uit Veenendaal, Wageningen, Ede en Barneveld weten. In totaal deden er 88 kinderen mee aan het toernooi. Veel meer dan waar de organisatoren vooraf op hadden gerekend. ,,Een bewijs te meer dat het jeugdschaken ook in de Vallei heel populair is. Voor veel kinderen was dit het eerste schaaktoernooi in hun ‘carrière’ en dus extra spannend.”

Van de jongste deelnemer van 6 jaar tot de oudste van 14 jaar: ze hebben allemaal een hele mooie middag gehad op zaterdag 13 mei in Veenendaal. Tussen het schaken door kregen de kinderen drankjes en broodjes, waardoor ze zich vol overgave op de uitdagende puzzelopdracht konden richten. Zo blijkt het niet eenvoudig zo veel mogelijk paardzetten te doen op een kwart schaakbord zonder een veld twee keer te gebruiken.

Het toernooi zelf werd gespeeld in 10 poules van 8 of 10 spelers. In vrijwel alle poules bleef het spannend tot en met de laatste ronde. In de topgroep was zelfs een heuse barrage nodig om te bepalen wie de sterkste schaker is. Dit werd Nathan Adams uit Barneveld. Bij de allerjongste deelnemers was Teije Neuman uit Wageningen de beste. Andere groepswinnaars waren: Ruth van Duuren en Carsten van den Brink uit Barneveld, Gersom Baan, Jan van der Linden en Boris Kamphuis uit Ede, Abel Pol en Timothy Overeem uit Veenendaal en Lars van Rijsewijk uit Wageningen. 

De organisatie verwacht dat er een vervolg komt op het toernooi: ,,Gezien de overweldigende opkomst en het enthousiasme bij zowel deelnemers als organisatie kan een tweede editie haast niet uitblijven.”

Afbeelding
Afbeelding
Afbeelding
advertentie
advertentie
Afbeelding
Van Gent Finaleweken: Botic van de Zandschulp verliest in München en duikelt uit de top-100 7 uur geleden
Afbeelding
DOVO's Lid van Verdienste Cees van Wijk overleden: 'Een echte rooie is ons ontvallen' 13 uur geleden
Afbeelding
Waar moet je zijn? Een rondje Veenendaal-Veenendaal in beeld (video) 16 uur geleden
Fenna Achterberg is hard aan het trainen: ,,Indoor ging voor mij vooral om het weer doen van wedstrijden. Outdoor wil ik laten zien wat ik echt waard ben.”
Fenna Achterberg kijkt na blessureleed weer vooruit: 'Naast weer pijnvrij kunnen sporten, wil ik ook prestaties laten zien' 19 uur geleden
NK Para-badminton in sporthal de Vallei
Van Gent Finaleweken: Nederlands Kampioenschap para-badminton komende zaterdag in Veenendaal 22 uur geleden
Afbeelding
Koningsspelen in Veenendaal afgelast in verband met slecht weer 17 apr, 15:30
Afbeelding
Tal van sporten op Koningsspelen voor scholieren in Veenendaal 17 apr, 14:05