Afbeelding
Vallei Jeugdschaak Toernooi

Eerste Vallei Jeugdschaak Toernooi groot succes

Overig

VEENENDAAL Het eerste Vallei Jeugdschaak Toernooi is een groot succes geworden. Dat laten de schaakverenigingen uit Veenendaal, Wageningen, Ede en Barneveld weten. In totaal deden er 88 kinderen mee aan het toernooi. Veel meer dan waar de organisatoren vooraf op hadden gerekend. ,,Een bewijs te meer dat het jeugdschaken ook in de Vallei heel populair is. Voor veel kinderen was dit het eerste schaaktoernooi in hun ‘carrière’ en dus extra spannend.”

Van de jongste deelnemer van 6 jaar tot de oudste van 14 jaar: ze hebben allemaal een hele mooie middag gehad op zaterdag 13 mei in Veenendaal. Tussen het schaken door kregen de kinderen drankjes en broodjes, waardoor ze zich vol overgave op de uitdagende puzzelopdracht konden richten. Zo blijkt het niet eenvoudig zo veel mogelijk paardzetten te doen op een kwart schaakbord zonder een veld twee keer te gebruiken.

Het toernooi zelf werd gespeeld in 10 poules van 8 of 10 spelers. In vrijwel alle poules bleef het spannend tot en met de laatste ronde. In de topgroep was zelfs een heuse barrage nodig om te bepalen wie de sterkste schaker is. Dit werd Nathan Adams uit Barneveld. Bij de allerjongste deelnemers was Teije Neuman uit Wageningen de beste. Andere groepswinnaars waren: Ruth van Duuren en Carsten van den Brink uit Barneveld, Gersom Baan, Jan van der Linden en Boris Kamphuis uit Ede, Abel Pol en Timothy Overeem uit Veenendaal en Lars van Rijsewijk uit Wageningen. 

De organisatie verwacht dat er een vervolg komt op het toernooi: ,,Gezien de overweldigende opkomst en het enthousiasme bij zowel deelnemers als organisatie kan een tweede editie haast niet uitblijven.”

Afbeelding
Afbeelding
Afbeelding
advertentie
Afbeelding
Van Gent Finaleweken: strafschoppen en rode kaart nekken DOVO tegen VVSB: 'deze nederlaag had niet gehoeven'
Afbeelding
Van Gent Finaleweken: ZVC Veenendaal wint op Texel en is naar finale om promotie naar eredivisie
Afbeelding
Van Gent Finaleweken: SV Panter degradeert naar vijfde klasse: 'We hebben alles gegeven' (met video)
advertentie
Afbeelding
Van Gent Finaleweken: strafschoppen en rode kaart nekken DOVO tegen VVSB: 'deze nederlaag had niet gehoeven' 9 uur geleden
Afbeelding
Van Gent Finaleweken: ZVC Veenendaal wint op Texel en is naar finale om promotie naar eredivisie 9 uur geleden
Afbeelding
Van Gent Finaleweken: SV Panter degradeert naar vijfde klasse: 'We hebben alles gegeven' (met video) 10 uur geleden
Afbeelding
Van Gent Finaleweken: GVVV met alle gemak verder: 'Het leek wel een demonstratie' 10 uur geleden
Afbeelding
Van Gent Finaleweken: SKF krijgt hekkensluiter na de rust op de knieën 10 uur geleden
Afbeelding
Van Gent Finaleweken: Veenendaal maatje te groot voor Lienden in eerste ronde nacompetitie: 'Deze zege is een duwtje in de rug' (met video) 10 uur geleden
Afbeelding
Van Gent Finaleweken: Promotiedroom De Merino's spat uiteen in De Bilt: 'Zij waren gewoon beter' 10 uur geleden