Pieter Vane

Wilmer Holsappel wint Veenendaals schoolschaaktoernooi

Overig

VEENENDAAL Wilmer Holsappel van basisschool De Plantage is de winnaar geworden van het Veenendaalse schoolschaaktoernooi. Hij won de wedstrijd voor Bas Mostert (ook De Plantage) en Thom van Beek (De Bron) werd derde. De Plantage was ook bij de scholen de beste.

De organisatie van het schoolschaaktoernooi kon, mede door sponsors en een bijdrage uit het Sportakkoord, een toernooi voor honderd deelnemers organiseren. In totaal kwamen er 75 inschrijvingen voor het evenement in de Cultuurfabriek. Naast het toernooi was er ook een boekpresentatie van Joyce van der Meijden. Zij presenteerde haar inmiddels derde boek in de reeks Simon de Schaker, ‘Akelige Arnold’.

Leerlingen van groep 3 tot en met 8 konden aan het toernooi meedoen en startten nadat ze een lekkere versnapering van Grand Café Blàài achter de kiezen hadden. Na de vijfde ronde bleek dat De Plantage al een flinke voorsprong had en hun twee topscorers samen zouden uitmaken wie individueel kampioen werd. Wilmer Holsappel beschikte over de sterkste zenuwen. De Bron wist ook nipt de tweede plaats te pakken, met slechts een half punt voorsprong op nummer drie De Burcht. ,,We zijn erg dankbaar voor de financiële steun vanuit het Sportakkoord, de inzet van ouders en leerkrachten, de schaakclub, de mensen van de Cultuurfabriek en natuurlijk voor het enthousiasme van de kinderen zelf! Volgend jaar willen we rond deze tijd weer een toernooi houden, we hopen dan nog meer deelnemers van nog meer verschillende scholen te laten deelnemen’’, aldus de organisatie.

Deelnemers die hun eindstand nog willen opzoeken kunnen dat hier doen.

Paul Oostermeijer kiest voor langer verblijf bij DOVO 10 uur geleden
Wisselend succes voor eredivisie turnsters in Den Haag 15 uur geleden
Veenendaals succes tijdens NK turnen in Den Haag 17 uur geleden
Van Gent Finaleweken: Sportprogramma RegiosportVeenendaal.nl week 17 18 uur geleden
Oussama el Azzouzi's 0-1 in de maak.
Oussama el Azzouzi scoort met fantastische omhaal voor Bologna tegen AS Roma 22 apr, 20:28
Jan van Willige.
Van Gent Finaleweken: keeper Jan van Willige verlaat GVVV ondanks eerdere verlenging toch 22 apr, 19:41
Van Gent Finaleweken: Bekijk alle uitslagen in het scorebord van RegiosportVeenendaal.nl (video) 22 apr, 17:30