Afbeelding
VZC zwemmen

Zwemmers VZC doen wat ze moeten doen in tweede ronde eredivisie

Overig

VEENENDAAL De wedstrijdzwemmers van VZC hebben zondagmiddag in de tweede competitieronde hun plek in de subtop van de eredivisie weten te handhaven. 

Na een busreis van anderhalf uur arriveerde het VZC-gezelschap van zestig zwemmers, coaches, officials en enkele supporters om 13.00 uur in Alkmaar om het op te nemen tegen de plaatselijke vereniging DAW en de regerend landskampioen Blue Marlins. Dat Blue Marlins, een startgemeenschap van verenigingen uit de weide omtrek van Den Haag, een maatje te groot bleek was geen verrassing. DAW werd echter keurig op afstand gehouden met goede prestaties van de VZC-zwemmers in alle leeftijdscategorieën. Uitgedaagd door de snelle zwemmers van Blue Marlins en aangemoedigd door teamgenoten en de meegereisde supporters wisten de VZC’ers goede tijden te zwemmen waarbij ook vele persoonlijke records werden aangescherpt.

De sfeer in de bus op de terugreis was dan ook prima. Hoofdcoach Harry Delno sprak daarbij zijn waardering uit aan het team. ,,In een competitie waarbij de hoger geplaatste teams bestaan uit startgemeenschappen van meerdere verenigingen of profiteren van het meezwemmen van topzwemmers uit de opleidingscentra van de KNZB, zijn wij de beste van de verengingen die het geheel op eigen kracht moeten doen.”

De VZC-zwemmers kunnen zich nu gaan richten op de diverse Nederlandse Kampioenschappen die in december op de planning staan. In het weekeinde van 26 november is er de laatste mogelijkheid voor zwemmers om te voldoen aan de limieten voor deelname. Daarna zal de focus in de trainingen volledig op de wedstrijdvoorbereiding liggen om maximaal te kunnen presteren op die kampioenschappen.

advertentie
advertentie
Afbeelding
Sportprogramma RegiosportVeenendaal.nl week 48 3 uur geleden
Afbeelding
Johan Blad stopt als bestuurslid DOVO 17 uur geleden
Afbeelding
Lucas Goené loopt leerzame NK Cross: ‘Het was me een wedstrijdje wel’ 18 uur geleden
Afbeelding
Bekijk alle uitslagen in het scorebord van RegiosportVeenendaal.nl 18 uur geleden
Afbeelding
Schoofs en Visscher komen elkaar niet tegen in finale Kyotec Open 20 uur geleden
Afbeelding
Autobedrijf Braber topscorersklassement Veenendaal 22 uur geleden
Afbeelding
The Dance Center behaalt mooie resultaten op tweede wedstrijd: ‘We zijn super trots’ gisteren