Afbeelding
Margo Veldhuizen

Foto-expositie Sporten met een beperking in the picture

Overig

VEENENDAAL Veenendaler Anco van den Berg heeft door heel Nederland gereisd om sporters met een beperking op de gevoelige plaat te leggen. Een aantal foto’s uit deze collectie vormen de expositie Sporten met een beperking in the picture. Hierbij is te zien hoeveel plezier mensen met een beperking beleven aan het sporten zelf, aan het samen zijn en samen doen met anderen. De opening van de expositie zal plaatsvinden op maandag 3 oktober om 14.00 uur. Van 4 oktober tot en met 4 november is deze expositie gratis te bewonderen in de expositieruimte van het gemeentehuis in Veenendaal. De expositie zal ook voor slechtzienden toegankelijk zijn via een audiotour. 

Sinds 2018 zit Anco in een rolstoel. Door zijn handicap is hij zich gaan richten op zijn passie: fotograferen. Als vrijwillige fotograaf is hij bij diverse Veenendaalse vrijwilligersorganisaties actief. Ook bij diverse (sport)evenementen is Anco als fotograaf present. ,,Het is mijn streven om de mensen, die ondanks hun handicap nog volop genieten van het sporten, in beeld te brengen, zodat iedereen kan zien wat er op dat niveau allemaal mogelijk is.” 

Het is, mede door zijn handicap, ook niet eenvoudig om de plannen voor de expositie rond te krijgen. Om door heel Nederland gehandicapte sporters te kunnen fotograferen en de expositie in te richten, is Anco afhankelijk van de hulp van diverse vrijwilligers. Het VeenendaalFonds, MAAK, KF Hein en VSB fonds dragen ook bij om de expositie mogelijk te maken. ,,Er is veel interesse in de expositie waardoor de tentoonstelling door Nederland gaat reizen”, vertelt Anco. ,,De expositie laat bezoekers zien met hoeveel doorzettingsvermogen mensen met een beperking in het leven staan.”

De opening van de expositie wordt gehouden in de week van de Toegankelijkheid. Doel van deze week is om mensen bewust te maken hoe het is om te leven met een beperking. Ook in Veenendaal zijn er deze week behalve de expositie nog andere activiteiten (kijk op de site oogvooriedereen.nl). Bij de opening van de expositie op 3 oktober zal voor het Gemeentehuis een rolstoelparcours worden aangelegd. Bezoekers kunnen deze maandagmiddag niet alleen de foto-expositie bewonderen. Aansluitend aan de officiële opening kunnen zij onder leiding van Wheelchair Skills Team zelf ervaren op het rolstoelparcours hoe het is om in een rolstoel te zitten en allerlei obstakels tegen te komen.

advertentie
advertentie
Afbeelding
Overstap Luc Goudsblom naar De Merino's gaat niet door 3 uur geleden
Afbeelding
Korfballers SKF starten veldcompetitie met thuiswedstrijd 4 uur geleden
Afbeelding
Trainen als een profspeler: Ajax Camp strijkt weer neer bij GVVV 27 mrt, 11:00
Afbeelding
Sportprogramma RegiosportVeenendaal.nl week 13 27 mrt, 08:00
Alle deelnemende leden van Evolution Twirlteam komen in actie bij het 'largeteam Passion', dat op zondag het EK af mag sluiten.
Veenendaals twirlteam in actie op EK in Eindhoven 26 mrt, 12:02
Foto uit archief.
Meeste ploegen kruisfinales schoolvoetbal Veenendaal zijn bekend 26 mrt, 10:45
Afbeelding
Ziekenhuis Gelderse Vallei en Sportservice De Vallei verlengen samenwerking: 'Volle kracht vooruit met het Leefstijlloket' 25 mrt, 18:51