Archieffoto ter illustratie
Archieffoto ter illustratie Suomi

Na twee jaar weer Scholierenloop in Veenendaal

Overig

VEENENDAAL Na een onderbreking van twee jaar wordt dit jaar weer de Scholierenloop gehouden. Het wordt de 26e editie van het evenement, dat georganiseerd wordt door de Veenendaalse Atletiek Vereniging VAV. De Scholierenloop wordt gehouden op woensdagmiddag 5 oktober.

Alle Veenendaalse basisscholieren van groep 3 tot en met groep 8 kunnen meedoen. De Scholierenloop vindt plaats op het terrein van VAV op sportpark Spitsbergen. ,,Het 400 meter lange parkoers is de prachtige, nieuwe kunststof-atletiekbaan van VAV. Het terrein is afgebakend, overzichtelijk en veilig. Hierdoor kan de wedstrijd goed gevolgd worden door de ouders, kinderen en de supporters”, aldus VAV.

PLEZIER Het belangrijkste is dat de deelnemers plezier beleven aan bewegen, het rennen. Het is dus geen echte wedstrijd, maar toch is er een officiële ‘starter’ met pistool, een ‘microfonist’ (een omroeper) en echte jury-tijdwaarnemers. Die zorgen ervoor dat alles plezierig en sportief verloopt.

De leerlingen van de groepen 3 en 4 rennen 400 meter, 1 ronde dus. Voor de groepen 5 en 6 staat 800 meter op het programma (2 ronden) en de groepen 7 en 8 en de leerkrachten rennen 1200 meter (3 ronden). Voor de groepen 3, 4 en 5 duurt de Scholierenloop van 15.00 tot 15.45 uur, voor de groepen 6, 7, 8 en de leerkrachten van 16.00 tot 17.00 uur.

Alle deelnemers ontvangen een mooie herinnering aan de loop. Voor de snelste drie deelnemers uit iedere groep is er nog een extra prijs. En er is een Scholierenloop Schoolbokaal? De tijden van de vijftien snelste leerlingen (van de groepen 5, 6, 7 en 8) tellen mee voor het scholenklassement. Welke school gaat er met de bokaal vandoor? De laatste keer, in 2019, was deze beker voor ‘t Speelkwartier.

INSCHRIJVEN De deadline voor inschrijving is 29 september. Download het formulier hier voor het inschrijven van de leerlingen. Stuur het ingevulde formulier als bijlage naar: scholierenloop@vav-veenendaal.nl

advertentie
advertentie
Afbeelding
Supporters bezoeken laatste training voor Panhuisderby: ‘Ik heb slapeloze nachten’ 6 uur geleden
Afbeelding
Florian Wolf over GVVV-DOVO: ‘Vooral niets anders doen dan we normaal doen’ 14 uur geleden
Afbeelding
Van de Zandschulp verliest in tweede ronde Tel Aviv 16 uur geleden
Afbeelding
‘Drie jaar geleden had ik nooit gedacht dat ik dit zou bereiken’ 17 uur geleden
Afbeelding
ZVC verliest oefenwedstrijd van Nederlands doventeam 18 uur geleden
Afbeelding
GVVV, DOVO en gemeente Veenendaal klaar voor voetbalfeest 20 uur geleden
Afbeelding
Het familiegevoel van tennis- en padelvereniging Spitsbergen Kom bij de Club 28 sep, 16:22