Archieffoto ter illustratie
Archieffoto ter illustratie Suomi

Na twee jaar weer Scholierenloop in Veenendaal

Atletiek

VEENENDAAL Na een onderbreking van twee jaar wordt dit jaar weer de Scholierenloop gehouden. Het wordt de 26e editie van het evenement, dat georganiseerd wordt door de Veenendaalse Atletiek Vereniging VAV. De Scholierenloop wordt gehouden op woensdagmiddag 5 oktober.

Alle Veenendaalse basisscholieren van groep 3 tot en met groep 8 kunnen meedoen. De Scholierenloop vindt plaats op het terrein van VAV op sportpark Spitsbergen. ,,Het 400 meter lange parkoers is de prachtige, nieuwe kunststof-atletiekbaan van VAV. Het terrein is afgebakend, overzichtelijk en veilig. Hierdoor kan de wedstrijd goed gevolgd worden door de ouders, kinderen en de supporters”, aldus VAV.

PLEZIER Het belangrijkste is dat de deelnemers plezier beleven aan bewegen, het rennen. Het is dus geen echte wedstrijd, maar toch is er een officiële ‘starter’ met pistool, een ‘microfonist’ (een omroeper) en echte jury-tijdwaarnemers. Die zorgen ervoor dat alles plezierig en sportief verloopt.

De leerlingen van de groepen 3 en 4 rennen 400 meter, 1 ronde dus. Voor de groepen 5 en 6 staat 800 meter op het programma (2 ronden) en de groepen 7 en 8 en de leerkrachten rennen 1200 meter (3 ronden). Voor de groepen 3, 4 en 5 duurt de Scholierenloop van 15.00 tot 15.45 uur, voor de groepen 6, 7, 8 en de leerkrachten van 16.00 tot 17.00 uur.

Alle deelnemers ontvangen een mooie herinnering aan de loop. Voor de snelste drie deelnemers uit iedere groep is er nog een extra prijs. En er is een Scholierenloop Schoolbokaal? De tijden van de vijftien snelste leerlingen (van de groepen 5, 6, 7 en 8) tellen mee voor het scholenklassement. Welke school gaat er met de bokaal vandoor? De laatste keer, in 2019, was deze beker voor ‘t Speelkwartier.

INSCHRIJVEN De deadline voor inschrijving is 29 september. Download het formulier hier voor het inschrijven van de leerlingen. Stuur het ingevulde formulier als bijlage naar: scholierenloop@vav-veenendaal.nl

advertentie
advertentie
Afbeelding
Van Gent Finaleweken: Botic van de Zandschulp toont herstel in Madrid 7 uur geleden
Afbeelding
Van Gent Finaleweken: VZC sluit seizoen bijna perfect af; 'Ik ben zeker trots op de mannen' 12 uur geleden
Afbeelding
Paul Oostermeijer kiest voor langer verblijf bij DOVO 23 apr, 17:36
Marit van Rabenswaaij, Kaily Meerwijk,  Fien Cornelissen en trainers Michel Klok en Manja Moraal
Wisselend succes voor eredivisie turnsters in Den Haag 23 apr, 12:26
Quinty van Ingen,  Marleen Epskamp, Jayda Neervoort en Nevaeh Manuputty
Veenendaals succes tijdens NK turnen in Den Haag 23 apr, 10:00
Afbeelding
Van Gent Finaleweken: Sportprogramma RegiosportVeenendaal.nl week 17 23 apr, 09:02
Oussama el Azzouzi's 0-1 in de maak.
Oussama el Azzouzi scoort met fantastische omhaal voor Bologna tegen AS Roma 22 apr, 20:28