Afbeelding
Ted Walker Fotografie

‘We willen zoveel mogelijk inwoners inspireren om te sporten’

Overig

VEENENDAAL Van 16 tot en met 24 september is de Nationale Sportweek. In dat kader staan er ook in Veenendaal diverse activiteiten op het programma. ,,Samen met NOC*NSF willen we zoveel mogelijk inwoners van Veenendaal inspireren om te sporten. Sportservice Veenendaal heeft een attractief programma samengesteld, met voor iedereen wel iets sportiefs”, aldus Sportservice-directeur Frank Hafkamp. 

Jeugdsportmiddag
Vrijdag 16 september
Aanmelden via website Sportservice Veenendaal
De Nationale Sportweek begint op vrijdagmiddag 16 september. Harm-Jan van Ginkel: ,,We organiseren een sportmiddag en -avond voor kinderen van 8 tot en met 13 jaar. We beginnen om 16.00 uur in Sporthal De Vallei. Na het sporten volgt een maaltijd van Horeca De Vallei. Vervolgens is er tot 21.00 uur volop beweging in het zwembad tijdens het discozwemmen. Zwemdiploma en binnenschoenen zijn verplicht, sport- en zwemkleding is gewenst. Deelname kost 7,50 euro.”

Veenendaal in beweging
Maandag 19 tot en met vrijdag 23 september
Tijdens de Nationale Sportweek organiseert Sportservice Veenendaal elke werkdag een beweegmoment op het Scheepjeshofplein. Gerda Rutten: ,,We organiseren elke dag om 10.00 uur een bewegingsprogramma. Op dinsdag komt Duco Bauwens (tv-programma Nederland in beweging) onze les verzorgen. Het programma duurt een half uurtje en iedereen kan spontaan aanschuiven.”

(de tekst gaat onder de foto verder)


Elke werkdag een beweegmoment op het Scheepjeshofplein. - Sportservice Veenendaal

Webinar Gezond ouder worden
Maandag 19 september
Aanmelden via website Sportservice Veenendaal
,,Een mens is nooit te oud om te leren”, aldus Claudia van den Bergh. ,,Voor het leerzame webinar Gezond ouder worden hoeven de deelnemers niet in beweging te komen, want het webinar is thuis op de computer te volgen. Een webinar is een presentatie die te zien is via het internet, waarbij de deelnemers ook vragen kunnen stellen aan de presentator van het webinar. Onze leefstijlcoach vertelt tijdens dit webinar over gezond ouder worden.” Het webinar wordt gegeven op maandagavond 19 september, van 19.30 tot 20.30 uur. Na aanmelding op de website van Sportservice krijgen de deelnemers een link waarmee ze kunnen inloggen bij het webinar.

Fietstocht voor senioren
Dinsdag 20 september
Aanmelden via website Sportservice Veenendaal
Op dinsdag 20 september wordt een mooie fietstocht voor senioren georganiseerd. De tocht begint bij Sportservice Veenendaal (Sportlaan 3). De route is ongeveer 30 km lang en gaat door de gevarieerde omgeving van Veenendaal. De fietstocht kan individueel worden afgelegd en begint met een kop koffie of thee in Sportcafé De Vallei. Starten kan tussen 13.00 en 14.00 uur.

Inspiratieshow Erben Wennemars
Dinsdag 20 september

Aanmelden via website Sportservice Veenendaal
Schaatsers vallen en staan weer op. Soms zit het mee, vaker zit het tegen. De schaatser Erben Wennemars kan daar uren over vertellen. Dat doet hij in Sporthal West (aanvang 20.00 uur). Claudia van den Bergh: ,,Erben gaat het hebben over persoonlijke ontwikkeling, motivatie en grenzen verleggen. Zijn sportcarrière bracht hem na zijn actieve loopbaan nog zoveel andere mooie uitdagingen. Dat belooft een boeiende en inspirerende bijeenkomst te worden.”

Fitness voor peuters
Woensdag 21 september

Op woensdag 21 september organiseert Clinic Factory fitness voor peuters. Claudia van den Bergh: ,,Fitness voor peuters is een leuke activiteit voor kinderen van 2 tot 4 jaar. Het is belangrijk om ook kleine kinderen te laten ervaren hoe leuk bewegen is. Clinic Factory is gespecialiseerd om juist heel jonge kinderen bij bewegen te betrekken. Op de Markt in Veenendaal bieden we de jonge kinderen de gelegenheid om speciale fitnessoefeningen te doen. Bij slecht weer verplaatsen we de activiteit naar gymzaal De Vallei. Er zijn twee sessies, van 14.30 tot 15.15 uur en van 15.15 tot 16.00 uur. Deelname is gratis.”

Freerunning
Woensdag 21 september
Op woensdag 21 september organiseert Team Tantum freerunning activiteiten op De Markt. Remy Ravenhorst (Sportservice Veenendaal): ,,Freerunning is een opkomende sport. Een freerunner probeert zo snel en spectaculair mogelijk van A naar B te komen. Belangstellenden kunnen gratis meedoen aan de activiteiten, inschrijven is niet nodig. De inloop is van 14.00 tot 17.00 uur.”

(de tekst gaat onder de foto verder)


Team Tantum houdt freerunning activiteiten op De Markt. - Foto Team Tantum

Kennismaken met Fifty-Fit
Woensdag 21 september
Veenendaalse senioren zijn tijdens de Nationale Sportweek uitgenodigd voor een kennismakingsles van Fifty-Fit, het sportieve bewegingsprogramma van Sportservice Veenendaal. Gerda Rutten: ,,We willen de Veenendaalse senioren, vanaf ongeveer 55 jaar, graag laten kennismaken met dit programma. Deze kennismaking is in Sporthal West, op woensdagmiddag 21 september, vanaf 13.30 uur tot 14.45 uur. We bieden het reguliere programma wekelijks aan op verschillende locaties in Veenendaal. Als er senioren zijn die graag mee willen doen, dan kunnen ze zich die middag ook aanmelden voor een gratis les bij hen in de buurt, of op een moment dat hen goed uitkomt.” 

Apenkooien voor volwassenen
Woensdag 21 september

Aanmelden via website Sportservice Veenendaal
,,Wie heeft er vroeger geen apenkooi gehad tijdens de gymnastieklessen”, aldus Harm-Jan van Ginkel. ,,We laten oude tijden herleven met apenkooi voor volwassenen. Op woensdag 21 september bouwen we een mooi circuit op in Sporthal De Vallei. Iedereen die nog een keer die gymles van vroeger wil herbeleven is van harte welkom. Deelname is gratis. We beginnen om 19.45 uur en om 20.45 uur is het afgelopen.” 

Webinar gezonde sportkantine
Donderdag 22 september

Aanmelden via website Sportservice Veenendaal
,,Bij sportkantines is een gezond aanbod belangrijk”, weet Claudia van den Bergh. ,,TeamFit vertelt wat er mogelijk is. Ook bleek dat sportkantines met de TeamFit-methode een hogere omzet draaien. Voldoende reden om aan te sluiten, niet alleen voor kantinebeheerders, maar ook voor leden, bestuursleden en ouders.” Het webinar is op donderdag 22 september, van 19.30 tot 21.00 uur. Na aanmelding via de website van Sportservice Veenendaal ontvangen deelnemers een link om in te loggen.

Kennismaking frame-voetbal
Zaterdag 24 september

Aanmelden via website Sportservice Veenendaal
Op zaterdag 24 september is er een kennismaking met frame-voetbal. Claudia van den Bergh: ,,Frame-voetbal is voor kinderen met een lichamelijke beperking die gebruik maken van een frame. De clinic is bij voetbalvereniging De Merino’s, Wageningselaan 5. De inloop is vanaf 09.00 uur, het programma start om 09.30 uur en wordt om 11.30 uur afgesloten met een lunch.” Aanmelden voor demo en lunch? Mail naar: Claudia.van.den.bergh@sportserviceveenendaal.nl 

Mountainbike clinic
Zaterdag 24 september

Aanmelden via website Sportservice Veenendaal
Op zaterdag 24 september organiseert AXA Valleirenners moutainbike clinics. Je kan deelnemen met jouw eigen fiets of een fiets lenen. Remy Ravenhorst: ,,Het programma begint om 10.00 uur met een presentatie van BikeBear over onderhoud van fietsen (wielrenfiets en mountainbike). Daarna gaan de deelnemers het AXA-circuit op voor clinics en vrij mountainbiken. Het programma wordt om 16.00 uur afgerond.”

Meer informatie op www.sportserviceveenendaal.nl 


Foto: NOC*NSF

advertentie
advertentie
Afbeelding
De Merino's huldigt jubilarissen 9 uur geleden
Afbeelding
Warmrijden voor Veenendaal-Veenendaal: win jij een prijs in onze fotowedstrijd? 12 uur geleden
Afbeelding
Zeven leden DOVO benoemd tot lid van verdienste 15 uur geleden
Afbeelding
Sportprogramma RegiosportVeenendaal.nl week 5 16 uur geleden
Afbeelding
Geweldige Europese prestaties voor Ebben en Wilschut: 'Het is heel fijn dat het harde werken beloond wordt' 2 feb, 12:03
Afbeelding
GVVV haalt opnieuw verdediger van IJsselmeervogels 2 feb, 11:15
Afbeelding
GVVV haalt ervaren verdediger van IJsselmeervogels 2 feb, 08:29