Afbeelding
World Triathlon

‘Goede vorm maar geen goed resultaat’ voor Victor Goené

Overig

VEENENDAAL Triatleet Victor Goené is vorige week 47e geworden bij de world cup triatlon in het Spaanse Pontevedra. De Veenendaler kijkt terug op een leerzame wedstrijd, maar met het resultaat is hij niet tevreden.

,,De wedstrijd in Pontevedra was mijn eerste world cup dit seizoen en mijn tweede ooit”, vertelt Goené. ,,Ik had superveel zin om te racen, daar waar ik drie jaar geleden brons haalde op het WK cross U23.”

,,Mijn start was beter dan normaal en ik lag goed in het veld”, vertelt de Veenendaler over zijn start bij het zwemmen. ,,Bij de ronding van de boeien werd het druk. Normaal heb ik hier weinig last van, deze keer helaas niet. Ik werd zo erg vastgepakt en overzwommen dat ik zo goed als laatste lag. Hier moest ik ook even van bekomen. Ik zag ook dat er een gat was ontstaan met de grote groep. Ik had niet de kracht om mijn groepje voorbij te zwemmen en dan ook dat gat nog te dichten.”

,,Op de fiets zag ik vrij snel dat het lastig ging worden om nog voorin te komen. Ik heb wel geprobeerd om de samenwerking in de groep te krijgen. In de laatste 10 kilometer kon ik wegrijden met een paar anderen en reden we weer stukken beter. Als 50e stapte ik van de fiets op drie minuten van de kopgroep van 44 atleten. Tijdens het lopen voelde ik mij erg goed, veel beter dan verwacht na veel kopwerk en hard fietsen. Ik liep uiteindelijk naar de 47e plaats. Ondanks de goede vorm geen goed resultaat. Maar wel weer ervaring opgedaan die ik meeneem naar het EK OD in München op 13 augustus.”

advertentie
advertentie
Afbeelding
GVVV-speler Quincy Veenhof kan niet wachten om te beginnen 2 uur geleden
Afbeelding
Invalster Holkenborg zwemt met estafetteploeg naar vijfde plaats 5 uur geleden
Afbeelding
DOVO en GVVV loten thuiswedstrijd in kwalificatie KNVB Beker 7 uur geleden
Afbeelding
Van de Zandschulp verliest in Cincinnati van nummer 1 Medvedev 8 uur geleden
Afbeelding
Competitie-indelingen voor vrouwen VRC en Merino’s bekend 23 uur geleden
Afbeelding
Yannick Zeeman ziet gemotiveerd DOVO: ‘Maar we moeten ook realistisch zijn’ 16 aug, 10:30
Afbeelding
Sportprogramma RegiosportVeenendaal.nl week 33 16 aug, 07:00