De 39e Prins Petfoods Triathlon Veenendaal begint met een serie voor jeugd en scholieren.
De 39e Prins Petfoods Triathlon Veenendaal begint met een serie voor jeugd en scholieren. Prins Petfoods Triathlon

‘Triatlon van Veenendaal gaat echt een feest worden’

Triatlon

VEENENDAAL De 39e editie van de triatlon van Veenendaal moet een echt feest worden. Dat zegt Frits Beckerman, voorzitter van de Stichting Triathlon Veenendaal. Zo is er dit jaar onder meer een horecaplein en een sponsorplein en kunnen deelnemers kiezen op wat voor manier ze willen starten aan hun wedstrijd.

door Job Boers

De Prins Petfoods Triatlon, zoals het evenement nu heet en die sinds 1983 elk jaar gehouden wordt, behoort daarmee samen met de triatlons van Almere en van Nieuwkoop tot de oudste van Nederland. De triatlon wordt dit jaar gehouden op zaterdag 27 augustus rond sportpark De Groene Velden in Veenendaal. Triatleten kunnen kiezen uit een Olympische afstand, een kwart of een achtste triatlon. De jeugd tot 18 jaar kan ook deelnemen aan de 1/16e triatlon. 

START Ook dit jaar kent de Veenendaalse triatlon een bijzonder startelement. De atleten kunnen zich inschrijven voor een serie met een massastart of voor een serie met de zogenoemde rolling start, waarbij de deelnemers een-voor-een van start gaan. Deelnemers kunnen zelf kiezen tussen deze startmogelijkheden. Volgens Beckerman is de rollende start het fijnste voor nieuwe deelnemers. De organisatie gaat ervan uit dat het zwemparcours weer in de Surfvijver kan worden uitgezet, waarbij de Grift als alternatief wordt gezien.

De Scholierentriatlon vormt de openingsserie van de Prins Petfoods Triathlon. Scholieren beginnen met een mini-triatlon: 250m zwemmen, 10km wielrennen en 2,5km hardlopen.
In tegenstelling tot eerdere berichten blijft het fietswisselterrein naast de korfbalhal van SKF. De geplande bouwactiviteiten komen pas na de triatlon op gang.

SAAMHORIGHEID Voorzitter Beckerman is erg verheugd over de komende editie. ,,Dit jaar staat in het teken van samenhorigheid en om met elkaar te verbinden, daardoor pakken we ook grootser uit dan voorgaande jaren. Het is de bedoeling om er een echt feest van te maken.’’ 

Het is de bedoeling om er een echt feest van te maken

MEER VERMAAK Om ervoor te zorgen dat de triatlon dit jaar een groot feest wordt zijn er volgens Beckerman een aantal zaken anders geregeld dan voorgaande jaren. ,,We hebben dit jaar een horecaplein en een sponsorplein toegevoegd aan het terrein, hierdoor zijn er meer mogelijkheden voor het publiek om zich te vermaken. Tevens komen er grote led-schermen te staan bij de finish en op het horecaplein. Ja, met de sfeer zal het goed komen dit jaar’’, aldus Beckerman.

PERFECT VOOR BEGINNERS Vorig jaar deden er ongeveer 200 deelnemers voor het eerst mee aan een triatlon. In vergelijking met andere triatlons is de Veenendaalse editie perfect voor beginnende triatleten, legt de voorzitter uit. ,,Het parcours dat we hebben uitgelegd is een veilig en compact parcours waarbij de deelnemers geen tegenliggers hoeven te verwachten. Daarnaast is het zowel voor het publiek als voor de sporters fijn dat het mogelijk is om de deelnemers meerdere keren tijdens de race te zien. Als je langs de kant staat zie je de mensen uit het water komen en je ziet ze meerdere keren langs fietsen waardoor de sporters ook goed aangemoedigd kunnen worden’’, aldus Beckerman die daarbij benadrukt dat het belangrijkste is dat het plezier voor de sporter voorop staat.

SAMENWERKING Ook dit jaar is er tussen de organisatie en gemeente Veenendaal een fijne samenwerking ontstaan. Volgens Beckerman is er vanuit de gemeente goed meegedacht met zaken zoals vergunningen. ,,Ja, je kunt wel stellen dat we er niet alleen voor staan waardoor de voorbereiding goed verloopt. Dit geeft veel vertrouwen voor het laten slagen van het evenement. Wij hebben er in ieder geval veel zin in, maar uiteindelijk gaat het om de sporters en het publiek’’, vertelt Beckerman die niet kan wachten tot het 27 augustus is.

Het is tot 13 augustus mogelijk om je in te schrijven. Dat kan via deze link

advertentie
advertentie
Afbeelding
Motorcross op Kwintelooyen gaat niet door 13 uur geleden
Afbeelding
Overstap Luc Goudsblom naar De Merino's gaat niet door 21 uur geleden
Afbeelding
Korfballers SKF starten veldcompetitie met thuiswedstrijd 22 uur geleden
Afbeelding
Trainen als een profspeler: Ajax Camp strijkt weer neer bij GVVV 27 mrt, 11:00
Afbeelding
Sportprogramma RegiosportVeenendaal.nl week 13 27 mrt, 08:00
Alle deelnemende leden van Evolution Twirlteam komen in actie bij het 'largeteam Passion', dat op zondag het EK af mag sluiten.
Veenendaals twirlteam in actie op EK in Eindhoven 26 mrt, 12:02
Foto uit archief.
Meeste ploegen kruisfinales schoolvoetbal Veenendaal zijn bekend 26 mrt, 10:45