Afbeelding
Dance Studio Amain

Dance Studio Amain naar EK Dancestars

Overig

VEENENDAAL Dance Studio Amain uit Veenendaal maakt zich op voor een heus Europees Kampioenschap. Het EK Dancestars wordt op 13, 14 en 15 mei gehouden in Kalkar in Duitsland en Amain is daar aanwezig met twintig choreo’s. 

Vijf teams komen elk in actie met twee dansen, één dans in de categorie jazz/modern en één dans in de categorie show. Het gaat om de teams Amain Shimmer (onder 10 jaar), Amain Stars (onder 13), Amain Sparkle (onder 15), Amain Shine (onder 18) en Amain Sky (over 18). Daarnaast doen er vijf duo’s en vijf solisten van de Veenendaalse dancestudio mee aan het EK. In totaal is Amain met 48 deelnemende dansers actief in Kalkar.

De Veenendaalse dansers gaan in Duitsland proberen hun succesreeks verder uit te breiden. Eerder dit jaar heeft Dance Studio Amain op het NK van Dancestars ook al de nodige prijzen in de wacht gesleept. Daar werden Amain Stars (Jazz modern), Amain Sky (Show), Britt (Show) en Indi en Vlinder (Jazz modern) Nederlands kampioen. Tweede plaatsen op het NK waren er voor Amain Sparkle (Jazz modern), Amain Sparkle (Show), Amain Sky (Jazz modern), Britt en Anouk (Jazz modern), Bo en Mirte (Jazz modern) en Maud en Anne-Roos (Jazz modern). Daarnaast wonnen Amain Shine (Jazz modern), Amain Shimmer (Jazz modern), Noa (Show) en Sepp en Romy (Show) brons.

Naast presteren op het NK moesten de dansers van Amain wel wat doen om naar het EK te kunnen. ,,Er hangt een behoorlijk kostenplaatje aan dit EK”, leggen Danielle Meijbaum en Anouk van Zetten van de dancestudio uit. ,,Maar het is ons gelukt met hulp van een aantal sponsors om het voor elkaar te krijgen dat we kunnen gaan. Ook hebben we een Amain Fair gehouden. Dat was een middag waar onze leerlingen eigen gemaakte spulletjes verkochten, een carwash, vlechtjes, schminken en nog veel meer. Dit was ook een enorm succes. Onze leerlingen, en wij, hebben er enorm veel zin in en hopen weer mooie prijzen mee naar huis te nemen, maar vooral genieten van deze mooie ervaring!”

advertentie
advertentie
Afbeelding
Veenendaals succes voor Deos bij finale in Ede 5 uur geleden
Afbeelding
Van Gent Finaleweken: Botic van de Zandschulp toont herstel in Madrid gisteren
Afbeelding
Van Gent Finaleweken: VZC sluit seizoen bijna perfect af; 'Ik ben zeker trots op de mannen' 24 apr, 15:17
Afbeelding
Paul Oostermeijer kiest voor langer verblijf bij DOVO 23 apr, 17:36
Marit van Rabenswaaij, Kaily Meerwijk,  Fien Cornelissen en trainers Michel Klok en Manja Moraal
Wisselend succes voor eredivisie turnsters in Den Haag 23 apr, 12:26
Quinty van Ingen,  Marleen Epskamp, Jayda Neervoort en Nevaeh Manuputty
Veenendaals succes tijdens NK turnen in Den Haag 23 apr, 10:00
Afbeelding
Van Gent Finaleweken: Sportprogramma RegiosportVeenendaal.nl week 17 23 apr, 09:02