Afbeelding
Ted Walker Fotografie
Sportgala Veenendaal

WK-deelname als toetje na succesvol seizoen Mika van de Pavert

Overig

VEENENDAAL De 12-jarige Mika van de Pavert is nog maar net terug uit Bahrein als hij ons te woord staat over zijn nominatie voor het Sportgala Veenendaal. ,,In Bahrein deed ik mee aan het wereldkampioenschap karten in de buitenlucht”, vertelt hij. ,,Het was wel iets moeilijker dan bij wedstrijden in Nederland. Hier heb je meestal twintig tegenstanders. Op het WK waren dat er wel 72, maar ik vond het heel gaaf daar. En het was ook mooier weer dan hier in het koude Nederland.” 

door Danny van der Linden

In Bahrein werd de jonge coureur twaalfde. ,,Om het WK te halen moest ik me eerst kwalificeren”, legt Van de Pavert uit. De kwalificatie behaalde Van de Pavert door bij het NK op de tweede plaats te eindigen, een prestatie waar hij zijn nominatie voor het Sportgala te danken heeft. ,,Ik heb tijdens het hele NK op de eerste plaats gestaan, maar tijdens het laatste raceweekend viel ik twee keer uit met pech. Daardoor werd ik uiteindelijk tweede.” Op het Benelux-kampioenschap werd Van de Pavert derde.

De jonge Veenendaler kwam in aanraking met karten toen hij een jaar of acht was. ,,Dat was bij The Maxx in Veenendaal. Daar zei een man dat ik er wel goed in was en dat ik er iets mee moest doen”, klinkt het nuchter. ,,En toen ben ik het serieuzer gaan doen.” 

Voor het sociale aspect én het bijhouden van de conditie voetbalt Van de Pavert bij VRC. ,,Het is allebei heel leuk”, vindt Van de Pavert die in de brugklas van het CLV in Veenendaal zit. ,,Bij voetbal doe je het samen en bij karten moet je het alleen doen.” 

Het is logisch dat Van de Pavert de verrichtingen van het Nederlandse idool Max Verstappen op de voet heeft gevolgd. ,,Natuurlijk! Hij was heel goed. Het zou mooi zijn als ik dat later ook kan bereiken.” Voorlopig is de Formule 1 nog niet écht in zicht. Van de Pavert rijdt momenteel in de klasse Rotax minamax 2 takt.

Het Sportgala Veenendaal is dit jaar een online evenement. In een digitale uitzending worden de sport en de mooie prestaties van sporters in Veenendaal gevierd. Het Sportgala is aanstaande zaterdag 8 januari vanaf 20.00 uur live te bekijken via RegiosportVeenendaal.nl (vooraf aanmelden is niet nodig). Naast de verkiezing van sportman, sportvrouw, sporttalent jongens en sporttalent meisjes wordt ook de Jan van de Pol Bokaal uitgereikt aan het het sportlid van verdienste. Tijdens het gala is er ook een prijsvraag over sport in Veenendaal. Hiermee zijn mooie prijzen te winnen, zoals een jaarabonnement bij LaVita Lifestyleclub, een jaarlidmaatschap bij een vereniging naar keuze en een all-in zwemabonnement.

advertentie
Afbeelding
Botic van de Zandschulp in drie sets onderuit tegen Nadal 5 uur geleden
Afbeelding
Mitchell Vink boekt winst in Wielerronde Scherpenzeel 12 uur geleden
Afbeelding
Marjolein en Thom Delno winnen clubkampioenschappen VZC 20 uur geleden
Afbeelding
Van de Zandschulp naar vierde ronde op Wimbledon 2 jul, 16:17
Afbeelding
Van de Zandschulp wil voorbeeld Van Rijthoven volgen op Wimbledon 2 jul, 08:35
Afbeelding
Van de Zandschulp verliest in vijf sets in dubbelspel Wimbledon 1 jul, 18:33
Afbeelding
Van de Zandschulp zaterdag tweede wedstrijd op baan 2 Wimbledon 1 jul, 17:50