Afbeelding
Ted Walker Fotografie
Sportgala Veenendaal

WK-deelname als toetje na succesvol seizoen Mika van de Pavert

Overig

VEENENDAAL De 12-jarige Mika van de Pavert is nog maar net terug uit Bahrein als hij ons te woord staat over zijn nominatie voor het Sportgala Veenendaal. ,,In Bahrein deed ik mee aan het wereldkampioenschap karten in de buitenlucht”, vertelt hij. ,,Het was wel iets moeilijker dan bij wedstrijden in Nederland. Hier heb je meestal twintig tegenstanders. Op het WK waren dat er wel 72, maar ik vond het heel gaaf daar. En het was ook mooier weer dan hier in het koude Nederland.” 

door Danny van der Linden

In Bahrein werd de jonge coureur twaalfde. ,,Om het WK te halen moest ik me eerst kwalificeren”, legt Van de Pavert uit. De kwalificatie behaalde Van de Pavert door bij het NK op de tweede plaats te eindigen, een prestatie waar hij zijn nominatie voor het Sportgala te danken heeft. ,,Ik heb tijdens het hele NK op de eerste plaats gestaan, maar tijdens het laatste raceweekend viel ik twee keer uit met pech. Daardoor werd ik uiteindelijk tweede.” Op het Benelux-kampioenschap werd Van de Pavert derde.

De jonge Veenendaler kwam in aanraking met karten toen hij een jaar of acht was. ,,Dat was bij The Maxx in Veenendaal. Daar zei een man dat ik er wel goed in was en dat ik er iets mee moest doen”, klinkt het nuchter. ,,En toen ben ik het serieuzer gaan doen.” 

Voor het sociale aspect én het bijhouden van de conditie voetbalt Van de Pavert bij VRC. ,,Het is allebei heel leuk”, vindt Van de Pavert die in de brugklas van het CLV in Veenendaal zit. ,,Bij voetbal doe je het samen en bij karten moet je het alleen doen.” 

Het is logisch dat Van de Pavert de verrichtingen van het Nederlandse idool Max Verstappen op de voet heeft gevolgd. ,,Natuurlijk! Hij was heel goed. Het zou mooi zijn als ik dat later ook kan bereiken.” Voorlopig is de Formule 1 nog niet écht in zicht. Van de Pavert rijdt momenteel in de klasse Rotax minamax 2 takt.

Het Sportgala Veenendaal is dit jaar een online evenement. In een digitale uitzending worden de sport en de mooie prestaties van sporters in Veenendaal gevierd. Het Sportgala is aanstaande zaterdag 8 januari vanaf 20.00 uur live te bekijken via RegiosportVeenendaal.nl (vooraf aanmelden is niet nodig). Naast de verkiezing van sportman, sportvrouw, sporttalent jongens en sporttalent meisjes wordt ook de Jan van de Pol Bokaal uitgereikt aan het het sportlid van verdienste. Tijdens het gala is er ook een prijsvraag over sport in Veenendaal. Hiermee zijn mooie prijzen te winnen, zoals een jaarabonnement bij LaVita Lifestyleclub, een jaarlidmaatschap bij een vereniging naar keuze en een all-in zwemabonnement.

advertentie
advertentie
Afbeelding
Van Gent Finaleweken: Botic van de Zandschulp verliest in München en duikelt uit de top-100 3 uur geleden
Afbeelding
DOVO's Lid van Verdienste Cees van Wijk overleden: 'Een echte rooie is ons ontvallen' 9 uur geleden
Afbeelding
Waar moet je zijn? Een rondje Veenendaal-Veenendaal in beeld (video) 11 uur geleden
Fenna Achterberg is hard aan het trainen: ,,Indoor ging voor mij vooral om het weer doen van wedstrijden. Outdoor wil ik laten zien wat ik echt waard ben.”
Fenna Achterberg kijkt na blessureleed weer vooruit: 'Naast weer pijnvrij kunnen sporten, wil ik ook prestaties laten zien' 15 uur geleden
NK Para-badminton in sporthal de Vallei
Van Gent Finaleweken: Nederlands Kampioenschap para-badminton komende zaterdag in Veenendaal 18 uur geleden
Afbeelding
Koningsspelen in Veenendaal afgelast in verband met slecht weer 17 apr, 15:30
Afbeelding
Tal van sporten op Koningsspelen voor scholieren in Veenendaal 17 apr, 14:05