Foto uit het archief VZC zwemmen

Opnieuw goud voor het VZC team op de tweede finaledag NK zwemmen

Overig

VEENENDAAL Ook dag twee is weer voorbij. Vlak voor 17.00 uur waren alle zwemmers, coaches, officials en vrijwilligers het zwembad weer uit.

Tussen de ochtend- en middagsessie zwom Bas Mostert de 1500 meter vrije slag in de categorie jongens junioren 1 en 2. Zoals we van Bas gewend zijn zwom hij ook nu weer een hele gelijkmatige race. De tijd waarmee hij zich geplaatst had was nog maar een paar weken oud. Vandaag wist Bas zich weer te verbeteren. Met de door hem gezwommen tijd van 19.36.25 werd Bas keurig tiende van Nederland.

Aan het begin van de finalesessie was het eerst de beurt aan Bridget Vermeer. Vanochtend zwom zij een wat teleurstellende 400 meter vrije slag. Gelukkig kreeg zij vanmiddag in de B-finale een herkansing. Die B-finale werd door haar met ruime voorsprong gewonnen in een nieuw PR van 4.22.62.

In de A-finale van die 400 meter vrije slag kwamen voor VZC Kirsten Verhalle en Silke Holkenborg aan de start. Ook Kirsten wist na de ochtendsessie dat zij beter kon. Dat deed zij dan ook. Haar 4.21.70 was voor haar ook een nieuw PR. Met die tijd werd zij zesde van Nederland. Silke Holkenborg hield lange tijd de spanning in de wedstrijd. De winnares Imani de Jong was te snel voor haar. Maar de strijd om de tweede plaats werd wel gewonnen door Silke. De door haar gezwommen 4.10.01 was weliswaar geen PR, maar wel van een heel goed gehalte.

Eén van de zwaarste afstanden in het lange- en korte baan zwemmen is de 200 meter vlinderslag. Femke Spiering draait daar meestal haar hand niet voor om. In voorgaande NK-toernooien stond zij regelmatig op het podium. Dat lukte haar dit keer net niet. Met de door haar gezwommen 2.14.07 kwam zij niet verder dan een verdienstelijke vierde plaats.

Op het laatste individuele nummer van de middag, de 200 meter schoolslag dames, was VZC goed vertegenwoordigd. Maar liefst vier deelneemsters. Twee in de B-finale en twee in de A-finale. Bridget Vermeer en Kirsten Verhalle zwommen in de B-finale in de banen 1 en 2 tegen elkaar. Kirsten was de snelste in 2.19.75. Daarmee werd zij tweede in die B-finale. De vijfde plaats in die B-finale was voor Bridget in een tijd van 2.23.67. Voor Kirsten wederom een mooi PR. Voor Bridget net niet.

DUBBELSLAG VOOR VZC In de A-finale werd het ongemeen spannend. Twee VZC-zwemsters waren daar verantwoordelijk voor. In een geheel gelijk opgaande strijd bleef het tot de laatste meters een verrassing wie met het goud naar huis zou gaan. Uiteindelijk tikte Silke Holkenborg, trainend bij het HPC en wonend in Amsterdam, een fractie van een seconde eerder aan dan Marjolein Delno, die momenteel met geringe trainingsarbeid de rest van zwemmend Nederland achter zich let. Silke zwom 2.13.16. Marjolein 2.13.37. Een dubbelslag dus voor VZC.

Kort na deze finales mochten Bridget, Kirsten en Marjolein, samen met Femke Spiering weer aantreden voor de finale van de 4x100 meter vrije slag estafette voor dames. Het als derde geplaatst team van VZC kon die plaats helaas niet waarmaken. Door het ontbreken van de slotzwemsters van gisteren, Silke Holkenborg, moest het team wat kwaliteit inleveren.

Desondanks stegen de dames ieder voor zich boven zichzelf uit. Femke opende in een PR van 55.44. Bridget nam van haar over en splitte in 58.70. Derde zwemsters Kirsten Verhalle zwom een mooie 56.68. Slotzwemster Marjolein Delno splitte naar 55.32.

Morgen de laatste dag van dit NK. Dan weer vroeg op. Aanvang wederom 07.30 uur.

Van Gent Finaleweken: Botic van de Zandschulp toont herstel in Madrid 7 uur geleden
Van Gent Finaleweken: VZC sluit seizoen bijna perfect af; 'Ik ben zeker trots op de mannen' 12 uur geleden
Paul Oostermeijer kiest voor langer verblijf bij DOVO 23 apr, 17:36
Wisselend succes voor eredivisie turnsters in Den Haag 23 apr, 12:26
Veenendaals succes tijdens NK turnen in Den Haag 23 apr, 10:00
Van Gent Finaleweken: Sportprogramma RegiosportVeenendaal.nl week 17 23 apr, 09:02
Oussama el Azzouzi's 0-1 in de maak.
Oussama el Azzouzi scoort met fantastische omhaal voor Bologna tegen AS Roma 22 apr, 20:28