Foto ter illustratie.
Foto ter illustratie. VZC zwemmen

NK ‘met gebruiksaanwijzing’ voor zwemmers VZC

Overig

VEENENDAAL Elf zwemmers van VZC doen dit weekend mee aan het Nederlands Kampioenschap kortebaan zwemmen. Waar veel sporten (deels) zijn stilgelegd in verband met de huidige coronamaatregelen, gaat het NK wel door. Maar het wordt wel een toernooi ‘met gebruiksaanwijzing’, juist door die maatregelen.

Zwemcoach Harry Delno legt uit. ,,Het is uiteraard een toernooi zonder publiek, maar er zijn meer aanpassingen gedaan. Alle deelnemers, coaches en juryleden moeten vooraf testen voor toegang, ongeacht of zij al een coronatoegangsbewijs hebben. Die test mag niet ouder zijn dan 24 uur voor de eerste binnenkomst in het zwembad.”

Maar er is meer, vervolgt de VZC-coach. ,,Omdat het zwembad om 17.00 uur weer leeg moet zijn, zijn de serie- en finalesessies allemaal vervroegd. Het serieprogramma is vandaag (vrijdag) al om 08.00 uur begonnen en zaterdag en zondag beginnen we zelfs al om 07.30 uur. Het finaleprogramma kan dan in de middag gezwommen worden.”

RUST ,,Om de finalezwemmers voldoende rust tussen series en finales te geven én omdat er maximaal 250 sporters in het zwembad aanwezig mogen zijn, is het serieprogramma in twee (op zondag zelfs in drie) sessies opgedeeld. In de eerste sessie zwemmen de snelste zwemmers die de meeste kans op finaleplaatsing hebben. Daarna volgt de tweede en derde sessie. Tussen de sessies zit 15 minuten pauze. Na afloop van een sessie moeten alle zwemmers binnen 15 minuten het zwembad verlaten hebben alvorens de zwemmers van de nieuwe sessie binnen mogen komen. Dat is niet ideaal omdat er nauwelijks gelegenheid is om na een race ‘uit te zwemmen’. Daarnaast kan er voor een sessie maar ongeveer 20 a 25 minuten een warming up (inzwemmen) gedaan worden.”

DEELNEMERS Namens VZC doen Thom Delno, Marjolein Delno, Wesley van Elst, Silke Holkenborg, Bas Mostert, Tess Panjer, Femke Spiering, Lasse Schrieken, Kirsten Verhalle, Bridget Vermeer en Vivianne Woltjes mee aan het NK kortebaan. Het NK wordt gehouden in het Hofbad in Den Haag.

advertentie
advertentie
Afbeelding
Van de Zandschulp naar tweede ronde tennistoernooi München 2 uur geleden
Afbeelding
Aanvangstijden laatste twee wedstrijden GVVV vervroegd 8 uur geleden
Afbeelding
Internationale topteams bij 37e editie Veenendaal-Veenendaal 13 uur geleden
Afbeelding
Van Gent Finaleweken: Sportprogramma RegiosportVeenendaal.nl week 16 14 uur geleden
Afbeelding
Taoufik Adnane stopt na dit seizoen als voetballer in de hoofdmacht van GVVV 15 uur geleden
Leonie Nap en zoon Job komen samen over de finish
Van Gent Finaleweken: Bekijk alle uitslagen in het scorebord van RegiosportVeenendaal.nl 15 apr, 17:00
Afbeelding
Autobedrijf Braber topscorersklassement Veenendaal 15 apr, 15:47