Archiefbeeld ter illustratie.
Archiefbeeld ter illustratie. Instagram Victor Goené

Victor Goené haalt landstitel binnen met zijn team

Overig

VEENENDAAL Triatleet Victor Goené is met zijn team Rogelli TriMates landskampioen geworden in de eredivisie. De laatste wedstrijd vond afgelopen zondag plaats in Roermond. ,,Na twee keer tweede te zijn geworden, is de titel nu eindelijk binnen."

Het team van Goené had voor aanvang van de wedstrijd al een flinke voorsprong. ,,Maar tijdens een relay kan er van alles gebeuren, dus koppie erbij."

GOED WEG De Veenendaler was gelijk goed weg bij het zwemonderdeel. ,,Ik lag los en rondde als eerste de boei. Op de terugweg werd ik nog ingehaald door twee atleten, maar ik kon vrij gemakkelijk met hen mee. Ik besloot rechtstreeks naar de exit te zwemmen, maar dit bleek langzamer en zo kwam ik op een klein gaatje als derde uit het water."

Op de fiets probeerde de triatleet de twee achtervolgers af te houden. ,,Helaas lukte dat niet. En zo reden we met vijf door en hadden we een redelijke voorsprong op de rest."

GLANS Goené kon met hardlopen vol van start gaan en liep lang op kop. In de laatste 500 meter werd hij ingehaald door Stijn Jansen, die versnelde. ,,Ik kon mee, maar met nog 100 meter te gaan, versnelde hij nogmaals. Ik moest hem laten gaan en tikte dus als tweede mijn teamgenoot Koen de Leeuw aan op 2 seconden. Vervolgens lukte het Koen, Simon den Braber en Joey van 't Verlaat om de overwinning binnen te slepen en zo de landstitel nog meer glans te geven."

VZC eindigde dit seizoen op de vierde plek. ,,Dat is één plek beter dan afgelopen jaar, maar toch hadden we graag op het podium gestaan", aldus de vereniging. ,,De komende tijd bouwen we door met dit geweldige team en er zal nog 'verrassend' transfernieuws volgen."

advertentie
advertentie
Afbeelding
Paul Oostermeijer kiest voor langer verblijf bij DOVO 16 uur geleden
Marit van Rabenswaaij, Kaily Meerwijk,  Fien Cornelissen en trainers Michel Klok en Manja Moraal
Wisselend succes voor eredivisie turnsters in Den Haag 21 uur geleden
Quinty van Ingen,  Marleen Epskamp, Jayda Neervoort en Nevaeh Manuputty
Veenendaals succes tijdens NK turnen in Den Haag 23 uur geleden
Afbeelding
Van Gent Finaleweken: Sportprogramma RegiosportVeenendaal.nl week 17 gisteren
Oussama el Azzouzi's 0-1 in de maak.
Oussama el Azzouzi scoort met fantastische omhaal voor Bologna tegen AS Roma 22 apr, 20:28
Jan van Willige.
Van Gent Finaleweken: keeper Jan van Willige verlaat GVVV ondanks eerdere verlenging toch 22 apr, 19:41
Afbeelding
Van Gent Finaleweken: Bekijk alle uitslagen in het scorebord van RegiosportVeenendaal.nl (video) 22 apr, 17:30