Afbeelding
Ted Walker

Prins Petfoods Triathlon Veenendaal ,,super geslaagd’’

Overig

VEENENDAAL ,,Op dit moment zitten de vrijwilligers bij te komen van de inspanningen. Ik durf met zekerheid te stellen dat de Prins Petfoods Triathlon Veenendaal, editie 38, de boeken in kan als geslaagd”, zegt een tevreden wedstrijdleider Rob Barel.

door Eip Janssen

,,In de eerste plaats wil ik mijn dank uitspreken aan alle deelnemers die het hebben aangedurfd aan deze enigszins aangepaste triatlon mee te doen. Maar zeker ook aan de ruim 200 vrijwilligers die dit festijn zowel voor als achter de schermen mogelijk hebben gemaakt. Meer dan duizend mensen hebben weer een mooie dag beleefd.’

VERSCHILLEN De achtendertigste editie van de Prins Petfoods Triathlon Veenendaal kende een paar noviteiten. ,,Voor het eerst en hopelijk voor het laatst: er was geen publiek. Geen vertier waar deelnemers of toeschouwers elkaar een schouderklopje konden geven. Het voelde ‘leeg‘ aan. Verder geen officiële prijsuitreikingen. Alleen bij de twee series Veenendaalse Scholieren Triathlon en Jeugd Triathlon was dat wel verantwoord. De derde en misschien wel meest ingrijpende beslissing was dat het zwemonderdeel werd gezwommen in de Grift. We waren vooraf benieuwd maar ook wel een beetje bevreesd dat de sporters zouden afhaken of het vreemd zouden vinden. Maar achteraf hebben we alleen maar complimenten gehoord”, lacht Barel opgelucht.

De Surfvijver is verontreinigd met blauwalg, waardoor de organisatie moest uitwijken naar het water van de Grift. ,,De sporters liepen een half uur voor hun starttijd naar de kanosteiger in het Stadspark. Daar konden ze hun loopschoenen achterlaten en naar de zwemstart gaan. Daarna zwommen ze de voorgeschreven afstand in de Grift, de helft stroomopwaarts, maar wel rechtdoor. De finish was bij de startlocatie waar de atleten hun loopschoenen aan konden doen. Toen renden ze naar de wisselzone op de plek van het wedstrijdterrein. Waar wij vooraf dus tegenop zagen was achteraf een vondst.” 

Waar wij vooraf dus tegenop zagen was achteraf een vondst

TOPPER Dat onderschreef winnaar Dirk Wijnalda, die de Olympic distance won. ,,Een terechte winnaar. Veruit de sterkste en vooraf al de grote favoriet. Hij is zes keer Nederlands kampioen en gaat binnenkort meedoen aan het WK in Almere. Veenendaal is min of meer zijn thuisbasis hoewel Wijnalda in Bunnik woont”, licht Barel toe. De voormalige triatlontopper zegt dat Dirk Wijnalda in een bloedvorm is. ,,Voor mij is hij een grote kanshebber op de wereldtitel.”

De wedstrijdleider genoot niet alleen van de toppers. ,,Zeker niet. Ik ben zeker zo blij dat een groot aantal lokale sporters die hele andere sporten beoefenen aan deze triatlon meededen. Dat is voor de lokale uitstraling zeker niet onbelangrijk.”

TOEKOMST Rob Barel, die toch een imposante carrière als topsporter achter de rug heeft, wilde nog wel iets bijzonders kwijt. ,,Nu ik er even over nadenk is eigenlijk het leukste het begeleiden van de beginners. Voor hen is alles nieuw. Onze vrijwilligers, waar ik mij graag onder schaar, werden met vragen bedolven. Zo zijn wij zelf ook ooit begonnen. Dit goede gevoel van een vraagbaak die de beginnende nieuwe sporter op weg helpt koester ik. Zij zijn onze opvolgers van de toekomst”, meent Barel moe maar super tevreden. 

Niet voordat hij nogmaals benadrukt te hopen dat editie negenendertig van Prins Petfoods Triathlon Veenendaal er weer één wordt van publiek en vertier. ,,Dat is onze grootste wens en ik denk van iedereen die deze triatlon een warm hart toedraagt”, sluit de wedstrijdleider af.

advertentie
advertentie
Afbeelding
Veenendaals succes voor Deos bij finale in Ede 5 uur geleden
Afbeelding
Van Gent Finaleweken: Botic van de Zandschulp toont herstel in Madrid gisteren
Afbeelding
Van Gent Finaleweken: VZC sluit seizoen bijna perfect af; 'Ik ben zeker trots op de mannen' 24 apr, 15:17
Afbeelding
Paul Oostermeijer kiest voor langer verblijf bij DOVO 23 apr, 17:36
Marit van Rabenswaaij, Kaily Meerwijk,  Fien Cornelissen en trainers Michel Klok en Manja Moraal
Wisselend succes voor eredivisie turnsters in Den Haag 23 apr, 12:26
Quinty van Ingen,  Marleen Epskamp, Jayda Neervoort en Nevaeh Manuputty
Veenendaals succes tijdens NK turnen in Den Haag 23 apr, 10:00
Afbeelding
Van Gent Finaleweken: Sportprogramma RegiosportVeenendaal.nl week 17 23 apr, 09:02