De 38e triatlon in Veenendaal start in het water van de Grift
De 38e triatlon in Veenendaal start in het water van de Grift Triathlon Veenendaal/PR

Triathlon Veenendaal start in de Grift

Overig

VEENENDAAL De 38e Prins Petfoods Triathlon Veenendaal start definitief in de Grift. Dat meldt wedstrijdleider Rob Barel namens de organisatie. Het zwemonderdeel van sportevenement moet worden verplaatst vanwege een hoge concentratie moeilijk bestrijdbare blauwalgen in de surfvijver, waar gewoonlijk het zwemonderdeel plaatsvindt. 

,,We moesten op zoek naar een alternatief, omdat ook de vijvers van de Grote Pekken blauwalg hebben”, legt Barel uit. ,,We starten nu in de Grift, met een baan heen-en-weer. Daarna lopen de atleten naar het gebruikelijke wisselvak op het triatlonterrein en vervolgen ze de wedstrijd met wielrennen en hardlopen.”

GEEN PUBLIEK Voor de Veense triatlon hebben zich ongeveer 800 atleten aangemeld. Daarnaast komen ruim 200 vrijwilligers in actie om het evenement in goede banen te leiden. Vanwege de coronamaatregelen is publiek dit jaar niet welkom op het wedstrijdterrein. Ook worden atletenbegeleiders niet toegelaten, behalve bij jeugd en deelnemers met een handicap.

Het programma begint met een jeugd- en scholierenserie over 1/16e triatlon. Dan volgen de series over de olympische afstand (1,5 km zwemmen, 40 km wielrennen en 10 km hardlopen), de kwart (1 km zwemmen, 40 km wielrennen en 10 km hardlopen) en een achtste triathlon. Vanwege het wieleronderdeel van de triatlon is Rondweg Oost zaterdag 28 augustus voor een deel afgesloten. Er worden omleidingsroutes aangegeven.

Meer informatie is te vinden op www.triathlonveenendaal.nl.

advertentie
advertentie
Afbeelding
Korfballers SKF starten veldcompetitie met thuiswedstrijd 42 minuten geleden
Afbeelding
Trainen als een profspeler: Ajax Camp strijkt weer neer bij GVVV 22 uur geleden
Afbeelding
Sportprogramma RegiosportVeenendaal.nl week 13 27 mrt, 08:00
Alle deelnemende leden van Evolution Twirlteam komen in actie bij het 'largeteam Passion', dat op zondag het EK af mag sluiten.
Veenendaals twirlteam in actie op EK in Eindhoven 26 mrt, 12:02
Foto uit archief.
Meeste ploegen kruisfinales schoolvoetbal Veenendaal zijn bekend 26 mrt, 10:45
Afbeelding
Ziekenhuis Gelderse Vallei en Sportservice De Vallei verlengen samenwerking: 'Volle kracht vooruit met het Leefstijlloket' 25 mrt, 18:51
Afbeelding
Bekijk alle uitslagen in het scorebord van RegiosportVeenendaal.nl 25 mrt, 17:21