Foto uit archief.
Foto uit archief. Instagram Victor Goené

Victor Goené strandt in halve finale

Overig

VEENENDAAL Triatleet Victor Goené is afgelopen weekend 58e geworden in de Europacup wedstrijd in het Hongaarse Tiszaujvaros. Goené miste nipt een finaleplaats en daarmee de kans op een topnotering.

Het format in Hongarije bestond uit een halve finale op zaterdag en een finale op zondag, beide over de sprintafstand. De eerste negen van de halve finales gingen door, plus drie tijdsnelsten. ,,Ik had een goede start bij het zwemmen en lag ongeveer halverwege het veld toen we bij de eerste boei aankwamen. Helaas was ik de ongelukkige die tot twee keer toe naar achter werd getrokken en vervolgens overheen werd gezwommen”, blikt Goené terug op zijn wedstrijd. 

,,Ik lag toen bijna achteraan het veld dus moest heel wat goedmaken. In de tweede ronde ben ik één plekje opgeschoven, maar bij het ingaan van de derde en tevens laatste ronde kon ik flink opschuiven. Ik kwam als 22e uit het water en met een goede wissel kon ik bij het fietsen aansluiten bij drie atleten voor me. Met dit groepje hebben we een trio ingehaald en langzaam begon het te draaien. Na veel kopwerk en de rest aanmoedigen kwamen we bijna bij de tweede groep. Vlak voor de wissel was het nog maar een paar seconden en aangezien de kopgroep uit acht atleten bestond was top negen nog mogelijk met een goed looponderdeel.” 

,,Helaas had ik deze niet, bij het begin van het lopen voelde alles zwaar en kon ik geen power leveren. In de tweede ronde ging het al wat beter en in de laatste ronde voelde ik dat ik weer wat tempo kon ontwikkelen. Helaas te laat, maar toch prettig om dat gevoel nog even te krijgen.” 

Het leverde Goené uiteindelijk de 19e plek op in de halve finale en 58e overall.

advertentie
advertentie
Afbeelding
Veenendaals succes voor Deos bij finale in Ede 2 uur geleden
Afbeelding
Van Gent Finaleweken: Botic van de Zandschulp toont herstel in Madrid 22 uur geleden
Afbeelding
Van Gent Finaleweken: VZC sluit seizoen bijna perfect af; 'Ik ben zeker trots op de mannen' 24 apr, 15:17
Afbeelding
Paul Oostermeijer kiest voor langer verblijf bij DOVO 23 apr, 17:36
Marit van Rabenswaaij, Kaily Meerwijk,  Fien Cornelissen en trainers Michel Klok en Manja Moraal
Wisselend succes voor eredivisie turnsters in Den Haag 23 apr, 12:26
Quinty van Ingen,  Marleen Epskamp, Jayda Neervoort en Nevaeh Manuputty
Veenendaals succes tijdens NK turnen in Den Haag 23 apr, 10:00
Afbeelding
Van Gent Finaleweken: Sportprogramma RegiosportVeenendaal.nl week 17 23 apr, 09:02