Afbeelding
Jeroen van 't Verlaat

Victor Goené ‘erg tevreden’ met prestatie op NK triatlon

Overig

VEENENDAAL Victor Goené kijkt ,,erg tevreden” op het Nederlands Kampioenschap triatlon. Hij werd zaterdag, in de door Jorik van Egdom gewonnen wedstrijd, knap vierde. Dat betekende tevens de derde plek voor sporters onder 23 jaar. En met zijn team won Goené de wedstrijd zelfs.

Het zwemmen was aanvankelijk flink dringen, blikt Goené terug op de wedstrijd. ,,Vrij snel kon ik aan de zijkant komen en daar mijn eigen slag zwemmen. Lange tijd heb ik achter Ian Pennekamp aan kunnen zwemmen en zo wat plekken goed kunnen maken.”

Goené kwam als negende uit het water en na een goede wissel ging hij op de fiets samen met Gjalt Panjer en Niels van Lanen achter de kopgroep aan. ,,Na een halve ronde sloot bij ons een groepje aan en een ronde later konden we met zijn allen aansluiten bij de kopgroep. Met een groep van elf hebben we de rest van de 40 kilometer kop over kop gereden.” 

TEMPO OMHOOG ,,Bij het ingaan van de laatste ronde werd het tempo omhoog gegooid om mensen in het zuur te rijden vlak voor het lopen”, aldus Goené maar hij kon aansluiten. ,,Met nog 3 kilometer te gaan reden Van Lanen en Jorik van Egdom weg en sprong ik naar ze toe. Met elf seconden voorsprong konden we wisselen.” 

Bij de start van het laatste onderdeel, het lopen, lag Goené dus goed van voren. ,,Ik begon ook goed met lopen en de eerste kilometer kon ik Jorik aardig volgen. Helaas moest ik hem daarna laten gaan en moest ik mijn eigen tempo zoeken. Toen kwamen Joey van ‘t Verlaat en Gjalt Panjer aansluiten en liepen we met z’n drieën met Ian Pennekamp vlak achter ons.” 

EINDSPRINT Na de eerste ronde lopen kwam Pennekamp het groepje van Goené voorbij. ,,Ik probeerde mee te gaan. Dit lukte niet, maar ik kon wel bij Joey van ‘t Verlaat blijven. Met wind in de rug moest ik telkens een klein gaatje laten, maar met keren en wind tegen kon ik bij blijven. Tot het einde heb samen met Joey gelopen en in de laatste kilometer korte tussenversnellingen geplaatst om proberen weg te komen. Dat lukte niet en het werd een eindsprint. Helaas verloor ik de eindsprint en werd ik dus vierde overall en derde U23. Met het team wonnen we ook de daguitslag! Ik ben erg tevreden met dit NK en op naar de volgende races.”

De wedstrijd werd dus gewonnen door Jorik van Egdom. Ian Pennekamp werd tweede, Joey van ‘t Verlaat derde.

advertentie
advertentie
Afbeelding
Van Gent Finaleweken: Botic van de Zandschulp toont herstel in Madrid 16 uur geleden
Afbeelding
Van Gent Finaleweken: VZC sluit seizoen bijna perfect af; 'Ik ben zeker trots op de mannen' 22 uur geleden
Afbeelding
Paul Oostermeijer kiest voor langer verblijf bij DOVO 23 apr, 17:36
Marit van Rabenswaaij, Kaily Meerwijk,  Fien Cornelissen en trainers Michel Klok en Manja Moraal
Wisselend succes voor eredivisie turnsters in Den Haag 23 apr, 12:26
Quinty van Ingen,  Marleen Epskamp, Jayda Neervoort en Nevaeh Manuputty
Veenendaals succes tijdens NK turnen in Den Haag 23 apr, 10:00
Afbeelding
Van Gent Finaleweken: Sportprogramma RegiosportVeenendaal.nl week 17 23 apr, 09:02
Oussama el Azzouzi's 0-1 in de maak.
Oussama el Azzouzi scoort met fantastische omhaal voor Bologna tegen AS Roma 22 apr, 20:28