Foto uit archief.
Foto uit archief. Timothy Petersen

Olympische droom Timothy Petersen in duigen: ‘Dat komt hard binnen’

Overig

VEENENDAAL De droom van Timothy Petersen is in duigen gevallen. De Veenendaalse karateka was op het OKT in Parijs goed op dreef, hij won drie partijen. Maar hij haalde de finaleronde net niet. En dus gaat Petersen ook niet naar de Olympische Spelen. ,,Op een milliseconde ontglipt me een plek bij de laatste vier en daarmee de kans op één van de drie Olympische tickets. Dat besef komt hard binnen. Zeker gelet op de vorm waarin ik vandaag verkeerde”, reageert Petersen zaterdagavond.

De Veenendaler moest vier rondes overleven en daarna in een finaleronde in een poule van vier karateka’s bij de beste drie zien te komen voor een ticket voor de Olympische Spelen in Tokio. En Petersen ging ook voortvarend van start. In de eerste ronde versloeg hij Joshua Ignatius uit Indonesië met 3-1. In de volgende partij was Petersen te sterk voor Henri Vekua uit Georgië (1-0). ,,Ik zag nog niet helemaal in mijn spel maar won mijn partijen wel. Dan weet ik dat het goed zit. Ik voelde mijn vorm groeien.”

Ook de derde partij werd beslist in Veens voordeel. Petersen versloeg daarin de Rus Ernest Sharafutdinov (2-0). ,,Hij had daarvoor de Kroaat uitgeschakeld van wie ik afgelopen EK om het brons van verloor. Ondertussen was in mijn poule de als eerste geplaatste Amerikaan ook al uitgeschakeld”, zag Petersen.

AFGELOPEN In de kwartfinale wachtte Bashar Alnajjar uit Jordanië. ,,Een 0-1 achterstand wist ik om te buigen naar een 2-1 voorsprong. Vervolgens ging het gelijk op naar 5-4 in mijn voordeel. Ik voelde me sterk en vertrouwd. Met nog 1 seconde op de klok voor een plek bij de laatste vier wist ik wat te doen. Ik koos ervoor om nog een straf te nemen en buiten de mat te stappen. Ondanks de afstand die ontstond werd een stoot van de Jordaniër toegekend. Dat bracht de stand naar 5-5 en daarmee -op senshu- winst voor de Jordaniër (voordeel als eerst scorende in de wedstrijd).” De Jordaniër ging daarom naar de finaleronde en niet Petersen.

Ik was vandaag eigenlijk te goed om er een punt achter te zetten

Een harde dreun voor de Veenendaler. ,,Inmiddels heb ik deze laatste seconde al duizend keer in mijn hoofd afgespeeld met alternatieve oplossingsmogelijkheden. Voor wat het waard is. Hier eindigt mijn de Olympisch droom. Een droom die ik als klein jochie had was dichtbij.” 

TOEKOMST Of dit, zoals hij vooraf aangegeven had, betekent dat hij stopt met karate wil Petersen nu nog niet zeggen. ,,Het was een intensief traject van successen, offers, blessures, frustraties en twijfels. De droom liet me doorzetten. Voor opgeven en excuses was geen plek. Dat de Olympische Spelen mijn enige motivatie en doel was is geen geheim. Wat dit voor mijn toekomst betekent beslis ik op een later moment. Ik was vandaag eigenlijk te goed om er een punt achter te zetten. Voor nu wil ik iedereen ontzettend bedanken voor de support tijdens dit intensieve traject. Ik zou het zo weer overdoen.”


advertentie
advertentie
Afbeelding
Van Gent Finaleweken: Botic van de Zandschulp verliest in München en duikelt uit de top-100 6 uur geleden
Afbeelding
DOVO's Lid van Verdienste Cees van Wijk overleden: 'Een echte rooie is ons ontvallen' 12 uur geleden
Afbeelding
Waar moet je zijn? Een rondje Veenendaal-Veenendaal in beeld (video) 14 uur geleden
Fenna Achterberg is hard aan het trainen: ,,Indoor ging voor mij vooral om het weer doen van wedstrijden. Outdoor wil ik laten zien wat ik echt waard ben.”
Fenna Achterberg kijkt na blessureleed weer vooruit: 'Naast weer pijnvrij kunnen sporten, wil ik ook prestaties laten zien' 18 uur geleden
NK Para-badminton in sporthal de Vallei
Van Gent Finaleweken: Nederlands Kampioenschap para-badminton komende zaterdag in Veenendaal 21 uur geleden
Afbeelding
Koningsspelen in Veenendaal afgelast in verband met slecht weer 17 apr, 15:30
Afbeelding
Tal van sporten op Koningsspelen voor scholieren in Veenendaal 17 apr, 14:05