Foto uit archief.
Foto uit archief. Eigen foto Victor Goené

Victor Goené ‘super tevreden’ met debuut in Bundesliga

Overig

VEENENDAAL Triatleet Victor Goené heeft afgelopen weekend zijn debuut gemaakt in de Bundesliga. Bij het Duits kampioenschap over de sprint afstand in Berlijn werd hij zondag 33e. ,,En daar ben ik super tevreden mee!”

De wedstrijd begon uiteraard met zwemmen. ,,Na een goede start lag ik niet in het gedrang en kon ik lekker doorzwemmen. Bij de boeien had ik geen last van anderen, omdat ik aan de buitenkant zwom. Op de terugweg kon ik mijn positie vasthouden en als 31e uit het water komen”, blikt Goené terug.

,,In de wissel moesten we een flinke trap op en ik kon daardoor wat plekken goedmaken door een goede wissel. Op de fiets direct vol gereden om bij een klein groepje voor me aan te sluiten. We begonnen te draaien om naar de groep voor ons te rijden. Niet wetende dat dat de kopgroep was. Na een aantal kilometer was het gat nog steeds 15 seconden, maar was onze groep ook groter geworden door atleten die bij ons aansloten.”

,,Na het aanloopstuk van 10 km lagen we op twintig seconden achterstand en toen zag ik pas dat we de tweede groep in de race waren achter de veertien koplopers. Ik heb vervolgens goed voorin gereden en energie gespaard voor het lopen”, aldus de atleet. 

Na weer een goede wissel had Goené gelijk een goed tempo te pakken. ,,Helaas verloor ik nog redelijk wat plekken aan sterke lopers, maar ondanks de warmte kon ik goed tempo houden. Uiteindelijk ben ik als 33e over de finish gekomen. Ik ben super tevreden over de race. Nu een paar weken trainen voor de volgende race in Potsdam!”

advertentie
advertentie
Afbeelding
Van Gent Finaleweken: Botic van de Zandschulp toont herstel in Madrid 6 uur geleden
Afbeelding
Van Gent Finaleweken: VZC sluit seizoen bijna perfect af; 'Ik ben zeker trots op de mannen' 12 uur geleden
Afbeelding
Paul Oostermeijer kiest voor langer verblijf bij DOVO 23 apr, 17:36
Marit van Rabenswaaij, Kaily Meerwijk,  Fien Cornelissen en trainers Michel Klok en Manja Moraal
Wisselend succes voor eredivisie turnsters in Den Haag 23 apr, 12:26
Quinty van Ingen,  Marleen Epskamp, Jayda Neervoort en Nevaeh Manuputty
Veenendaals succes tijdens NK turnen in Den Haag 23 apr, 10:00
Afbeelding
Van Gent Finaleweken: Sportprogramma RegiosportVeenendaal.nl week 17 23 apr, 09:02
Oussama el Azzouzi's 0-1 in de maak.
Oussama el Azzouzi scoort met fantastische omhaal voor Bologna tegen AS Roma 22 apr, 20:28