Afbeelding
Privebezit Petersen

Timothy Petersen klaar voor allesbeslissend toernooi: ‘Ik heb maar één doel’

Overig

VEENENDAAL Het is nu of nooit voor Timothy Petersen. De 35-jarige karateka uit Veenendaal strijdt zaterdag in Parijs voor een startbewijs van de Olympische Spelen in Tokio. ,,Of ik nerveus ben? Nee, ik heb er vooral veel zin in.”

door Jeroen van der Veer

De gedachte dat dit de laatste wedstrijd uit zijn carrière kan zijn, wil Petersen negeren. Sterker nog; die gedachte komt niet eens in hem op. In Parijs wil hij één van de drie tickets bemachtigen en daardoor zijn imposante sportloopbaan in stijl afsluiten. ,,Ik doe al jaren aan karate en dit moet een bekroning worden. Dat besef ik mij wel, maar er ligt geen extra druk op.”

Zaterdag, in Parijs, moet het ‘maar eventjes’ gebeuren. 71 andere karateka’s uit 71 verschillende landen willen net als Petersen ook graag een ticket bemachtigen en het is daarom een nu-of-nooit-moment voor de Veenendaalse dertiger. Aan de voorbereiding kan het echter niet gelegen hebben: Petersen werkte zichzelf een slag in de rondte en hij wilde dan ook niets aan het toeval overlaten. 

SLIJTAGESLAG Hij moet dit weekend deelnemen aan een knock-outfase van vijf ronden. Lukt dit, dan haalt hij de finale. ,,Die bestaat dan weer uit een poule van vier sporters, van wie de beste drie naar Tokio mogen. Het is dus echt volle bak en ook mentaal wordt het zwaar. Gelukkig heb je tussen de wedstrijden door rust, maar dit gaat een slijtageslag worden. Maar”, zegt hij snel erachteraan. ,,Laat maar komen. Ik ben er klaar voor en ben in Parijs voor maar één doel: de Olympische Spelen.”

advertentie
advertentie
Afbeelding
Van Gent Finaleweken: Botic van de Zandschulp toont herstel in Madrid 3 uur geleden
Afbeelding
Van Gent Finaleweken: VZC sluit seizoen bijna perfect af; 'Ik ben zeker trots op de mannen' 9 uur geleden
Afbeelding
Paul Oostermeijer kiest voor langer verblijf bij DOVO 23 apr, 17:36
Marit van Rabenswaaij, Kaily Meerwijk,  Fien Cornelissen en trainers Michel Klok en Manja Moraal
Wisselend succes voor eredivisie turnsters in Den Haag 23 apr, 12:26
Quinty van Ingen,  Marleen Epskamp, Jayda Neervoort en Nevaeh Manuputty
Veenendaals succes tijdens NK turnen in Den Haag 23 apr, 10:00
Afbeelding
Van Gent Finaleweken: Sportprogramma RegiosportVeenendaal.nl week 17 23 apr, 09:02
Oussama el Azzouzi's 0-1 in de maak.
Oussama el Azzouzi scoort met fantastische omhaal voor Bologna tegen AS Roma 22 apr, 20:28