Afbeelding
Tamar Veltman

Victor Goené in de wachtkamer over EK-deelname

Overig

VEENENDAAL Victor Goené is afgelopen weekend knap derde gewonnen bij de kwalificatiewedstrijd voor het EK triatlon. Of zijn podiumplek genoeg is voor deelname aan dat Europees Kampioenschap is nog afwachten.

Goené vertelde vorige week bij RegiosportVeenendaal.nl het lastig te vinden zijn positie in het veld in te schatten. Hij kon niet optimaal trainen op het zwemmen en bovendien was het onduidelijk hoe de concurrentie ervoor stond.

Het bleek in Sittard redelijk dicht bij elkaar te liggen, maar Goené kon goed mee. ,,Ondanks de verminderde kwaliteit van zwemtrainingen zat ik er met zwemmen goed bij en mocht ik als vierde vertrekken voor het fietsen”, blikt hij terug op de wedstrijd. ,,Op de fiets heb ik toen nog wat geprobeerd op de klim, maar het had geen effect. We bleven samen met een groep van zeven renners en na wat afwachten sloten er nog vier aan en gingen we met elf man wisselen.”

Na een naar eigen zeggen wat mindere wissel, kon Goené als vierde gaan lopen. ,,Vrij snel kon ik op plek drie gekomen”, zegt de Veenendaler. Maar een gelopen koers was het allerminst. ,,De stukken wind tegen waren zwaar en ik viel wat terug en rond de laatste kilometers liepen we met vier man voor plek drie. Ik had het sterkste eindschot en kon de dere plek veilig stellen en kwam nog zeer dicht bij de tweee plek.” 

Het gaf Goené na afloop een goed gevoel. ,,Ik ben erg tevreden over de race en het is fijn om weer te kunnen racen. Nu hopen en afwachten of ik naar het EK mag.”

advertentie
advertentie
Afbeelding
Drietal verlengt samenwerking: staf van DOVO krijgt vorm 1 uur geleden
Erik van de Weerd: ,,Ik doe graag iets voor de vereniging die mij ook veel heeft gegeven!"
De Vrijwilliger: Een leven lang waterpolo met Erik van de Weerd (VZC): 'De vereniging is een enorm warm nest' 3 uur geleden
Dit jaar geen Hemelvaartscross op recreatiegebied
Kwintelooijen in Rhenen.
'De traditie van de Hemelvaartcross ter ziele? Mooi niet!' 5 uur geleden
Afbeelding
Kom in beweging met de opstartgroepen van VAV in Veenendaal 8 uur geleden
Afbeelding
Sportprogramma RegiosportVeenendaal.nl week 13 8 uur geleden
Afbeelding
Motorcross op Kwintelooijen gaat niet door 23 uur geleden
Afbeelding
Overstap Luc Goudsblom naar De Merino's gaat niet door 28 mrt, 10:00