Afbeelding
Tamar Veltman

Victor Goené pakt startbewijzen voor grote toernooien, maar hij wil meer: ‘EK triatlon is mijn doel’

Overig

VEENENDAAL Na plaatsing voor het EK én WK (aquathlon) wil Veenendaler Victor Goené aankomend weekend zijn slag slaan en zich ook plaatsen voor het Europees Kampioenschap triatlon. Door zijn goede tijden van afgelopen zaterdag gaat hij met veel vertrouwen de grote wedstrijd tegemoet, want sinds september kon hij eindelijk zichzelf echt testen. ,,Het is leuk dat trainen, maar je wil toch wedstrijden doen.”

door Jeroen van der Veer

De Veenendaler wist door alle corona-perikelen niet goed waar hij stond. Natuurlijk kon hij fietsen en hardlopen, maar zwemmen? Nee, dat was lang niet mogelijk. Binnen zwemmen was verboden en daarom zocht hij in Bennekom en Barneveld het buitenbad op. ,,Maar dat is heel anders”, aldus Goené. ,,Het was ijskoud en dus zwom ik met een bodysuit aan. Dat zwemt niet natuurlijk en daarom wist ik niet zo goed op welk niveau ik zat.”

VOORBEREIDING Nou, inmiddels weet hij dit wel: met het niveau zit het wel goed. Afgelopen weekend deed de Veenendaalse atleet namelijk mee aan een kwalificatie voor het EK en WK aquathlon (zwemmen en hardlopen). ,,Als ik heel eerlijk ben, was dit een beetje een voorbereiding op het weekend dat komen gaat. Daar moet het gebeuren, want het EK triatlon is mijn doel. Tijdens de afgelopen kwalificatie merkte ik dat ik qua niveau niet veel had ingeleverd. De kilometer zwemmen ging goed, alleen de vijf kilometer rennen wat moeizamer. Desondanks behaalde ik de limieten voor kwalificatie van beide toernooien.”

Als ik heel eerlijk ben, was dit een beetje een voorbereiding op het weekend dat komen gaatDoordat door de coronacrisis niet veel mogelijk was, waren startbewijzen voor het EK en WK in één wedstrijd te bemachtigen en Goené pakte ze beide. Hierdoor gaat hij naar het Europees Kampioenschap aquathlon (24 juni) in Oostenrijk en het wereldkampioenschap (9 september) in eigen land (Almere). Leuk, maar het echte werk komt dit weekend. ,,Triatlon, dat is toch waar het om gaat hè”, zegt hij lachend. 

INSCHATTING ,,Ik moet daar bij de beste twee Nederlanders zitten en dan ben ik er zo goed als zeker van dat ik mij gekwalificeerd heb. Alleen het lastige is: ik weet niet hoe goed mijn concurrentie is. Zij moesten door de coronacrisis ook anders trainen, maar dan in hun voordeel. Een enkeling kon namelijk wel binnen zwemmen en mogelijk zijn ze daarin dus verder dan dat ik ben. Normaal gesproken kan ik best goed voor mijzelf een inschatting maken wat mijn kansen zijn, maar nu? Nee, nu kan ik dat niet zeggen.”

Keihard zwemmen, fietsen én rennen; dat is het enige wat Goené kan doen. ,,Aan mijn voorbereiding ligt het niet. Wat kon, heb ik gedaan. Oké, het buiten zwemmen was niet ideaal... maar ik kan fietsen en rennen in de mooiste omgeving van Nederland. Dus ja; ik ben eigenlijk wel klaar voor de kwalificatie op 9 mei.”

Altijd op de hoogte zijn van het laatste Veenendaalse sportnieuws?
advertentie
advertentie
Afbeelding
Van Gent Finaleweken: Botic van de Zandschulp toont herstel in Madrid 10 uur geleden
Afbeelding
Van Gent Finaleweken: VZC sluit seizoen bijna perfect af; 'Ik ben zeker trots op de mannen' 15 uur geleden
Afbeelding
Paul Oostermeijer kiest voor langer verblijf bij DOVO 23 apr, 17:36
Marit van Rabenswaaij, Kaily Meerwijk,  Fien Cornelissen en trainers Michel Klok en Manja Moraal
Wisselend succes voor eredivisie turnsters in Den Haag 23 apr, 12:26
Quinty van Ingen,  Marleen Epskamp, Jayda Neervoort en Nevaeh Manuputty
Veenendaals succes tijdens NK turnen in Den Haag 23 apr, 10:00
Afbeelding
Van Gent Finaleweken: Sportprogramma RegiosportVeenendaal.nl week 17 23 apr, 09:02
Oussama el Azzouzi's 0-1 in de maak.
Oussama el Azzouzi scoort met fantastische omhaal voor Bologna tegen AS Roma 22 apr, 20:28