Afbeelding
Touwtrekvereniging Veenseboys

‘We liggen al echt een tijdje stil en dat is niet best’

Overig

VEENENDAAL ,,Ik ben wel weer toe aan goed nieuws, hoor”, dat zegt de Veenendaalse touwtrekvereniging Veenseboys-voorzitter Teunis van Steenbergen als hem gevraagd wordt hoe het met zijn club gaat. De touwtrekvereniging uit Veenendaal ligt al een tijd stil en kijkt dan ook uit naar het moment dat alles weer open kan. ,,De leden willen graag, maar ze zijn gelukkig ook realistisch.”

door Jeroen van der Veer

Nee, blij wordt Van Steenbergen allerminst van deze periode. De sportmomenten zijn verdwenen en iedereen hunkert naar wat versoepeling. Ook bij de touwtrekvereniging willen ze liever vandaag dan morgen beginnen, maar als geen ander beseffen zij dat dit niet mogelijk is. ,,We hebben tijdens de versoepeling wel geprobeerd het trainen op te pakken, maar dat was ‘m niet. We liggen al echt een tijdje stil en dat is niet best.”

BINDING Toch is er geen reden tot paniek, wil de voorzitter gezegd hebben. De club heeft nog vet op de botten, maar hij maakt zich vooral ergens anders zorgen om. ,,De binding met de leden raak je wel wat kwijt. Je ziet elkaar niet en dan is het moeilijk om toch continu naar elkaar om te blijven kijken. Je mailt wel en je appt wat, alleen je mist echt de avonden waarbij je met z’n allen bent.”

MOTIVATIE Dus zit er niets anders op dan thuis de conditie op peil te houden. Dat is lastig, bekent de voorzitter die zelf ook een touwtrekker is. ,,Ik merk aan mijzelf dat de motivatie ver te zoeken is. Iedereen is er wel een beetje klaar mee, toch?”

Maar er is licht aan het einde van de tunnel, althans; dat zegt premier Rutte steeds. Daarom wil Van Steenbergen positief afsluiten: ,,We hebben als vereniging onze zaakjes goed op orde. Natuurlijk hopen we dat onze sponsoren ons trouw blijven en dat hebben we echt wel nodig, maar het is niet zo dat wij in gevaar zijn.”

advertentie
advertentie
Afbeelding
Veenendaals succes voor Deos bij finale in Ede 9 uur geleden
Afbeelding
Van Gent Finaleweken: Botic van de Zandschulp toont herstel in Madrid 24 apr, 20:45
Afbeelding
Van Gent Finaleweken: VZC sluit seizoen bijna perfect af; 'Ik ben zeker trots op de mannen' 24 apr, 15:17
Afbeelding
Paul Oostermeijer kiest voor langer verblijf bij DOVO 23 apr, 17:36
Marit van Rabenswaaij, Kaily Meerwijk,  Fien Cornelissen en trainers Michel Klok en Manja Moraal
Wisselend succes voor eredivisie turnsters in Den Haag 23 apr, 12:26
Quinty van Ingen,  Marleen Epskamp, Jayda Neervoort en Nevaeh Manuputty
Veenendaals succes tijdens NK turnen in Den Haag 23 apr, 10:00
Afbeelding
Van Gent Finaleweken: Sportprogramma RegiosportVeenendaal.nl week 17 23 apr, 09:02